Hello! Jaha, New Jersey Devils. Leder med 3-1 under den andra perioden. Släpper in 3-2 innan den är slut och Panthers skjuter endast två skott på mål i den perioden. Sen en riktigt bjudning till 3-3 med ett indianpass i egen zon och slarvigt försvarsspel till 4-3 och sen 5-3 i öppen kasse. Nej ingen som helst medstuds för stunden...

Inatt testar jag i alla fall överspelet 5,5 mål mellan Montreal Canadiens - Ottawa Senators.

Canadiens kommer till spel med tre raka nederlag i ryggen. Nu senast föll laget på hemmaplan mot Boston Bruins med 4-1. Efter en mållös första period så gjorde Bruins tre i den andra och Canadiens noll. Sen kom fyran direkt i den tredje perioden och matchen var avgjord. Största skillnaden i denna match för effektiviteten. Skjuter laget 36 skott på mål och bara gör ett mål framåt så ska det otroligt mycket till om det ska bli seger.
På Canadiens tio senaste matcher så har det slutat med 5 segrar, 4 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar.
Med den svaga formen den senaste tiden så närmar sig lagen bakom Canadiens ruskigt fort. Canadiens står på 77 poäng efter 67 spelade matcher och ligger på en femte plats i Eastern Conference. Med blott tre poäng bakom trean Toronto Maple Leafs men samtidigt bara fyra ner till närmsta lag utanför slutspel.
Lite av Canadiens bekymmer denna säsong har varit målproduktionen men tack vare starkt försvars och målvaktsspel så ligger laget högt upp i tabellen. Målskillnaden är 167-170 vilket ger ett snitt på 5,02 mål per match.
Hemmaspelet har varit stundande bra bitvis och något mindre bra andra stunder. Med 41 poäng efter 34 hemmamatcher så är Canadiens Eastern Conference sjunde bästa hemmalag. Med en statistik på 18 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 16 förluster, varav 5 efter övertid/straffar och en målskillnad på 80-76. Det ger ett snitt på 2,35-2,23 mål per match.
Canadiens fem senaste hemmamatcher har slutat med poäng i fyra av dessa fem och seger i tre matcher. Det har fallit en hel del mål i vissa matcher och totalt på dessa fem har det blivit 24 mål (22 mål på ordinarie tid) vilket ger ett snitt på 4,8 mål per match.
Canadiens kommer komma till spel utan:
C. Price (spelar ev inatt)
J. Gorges
M. Bournival

Senators kommer även dom med en förlust i ryggen. Laget föll senast hemma mot Nashville Predators och likt Canadiens match så låg Senators under med 3-0 efter den andra perioden. Men en stark tredje period så kom Senators ikapp och fick med sig 3-3 men Predators avgjorde i förlängningen och vann med 4-3.
Senators har på sina tio senaste matcher 4 segrar, 4 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 4-4-2.
Senators är ett av alla lagen som jagar slutspelsplats i Eastern Conference. Med 68 poäng efter 65 spelade matcher så ligger Senators på en tolfte plats med fem poäng upp till sista slutspelslag. Till skillnad från Canadiens starka defensiv så är Senators raka motsatsen. Med 213 mål i baken så är Senators Eastern Conference tredje lag att släppa in flest mål. Med en målskillnad på 185-213 ger ett snitt på 6,12 mål per match.
På bortaplan så har Senators däremot varit bättre. Med 36 poäng på 34 bortamatcher så ligger Senators på en sjätte plats som Eastern Conference bästa bortalag. Med en statistik på 15 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 19 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 97-110. Det ger ett snitt på 2,85-3,23.
Senators fem senaste bortamatcher har slutat i två segrar och tre förluster. Den senaste bortamatchen var mot Winnipeg Jets. Där vann Senators med 5-3.
Dessa fem matcher har blivit riktigt målrika vissa av dom och totalt 33 mål, som leder till ett snitt på 6,6 mål per match.
Senators kommer komma till spel utan:
C. MacArthur (spelar troligen inatt)
C. Ceci (spelar troligen inatt)
C. Anderson (spelar ev inatt, noterbart är att R. Lehner kommer starta för Senators)

Historia:
Dessa två rival lag har mött varandra tre gånger under säsongen. Två matcher i Ottawa och en i Montreal.
Första matchen i Ottawa. Den vann Senators med 4-1.
Den andra matchen spelades i Montreal och där vann Senators med 4-3 efter förlängning.
Den senaste matchen spelades i Ottawa. Där vann Canadiens med 5-4 efter förlängning. Detta efter att ha tappat en 3-0 ledning till underläge 4-3.
Lagens tio senaste möten har slutat med tre segrar för Canadiens och sju för Senators.
Noterbart är att sex matcher har slutat över 5,5 mål och två matcher har stannat på exakt fem mål.
Med Canadiens som hemmalag i dom fem senaste matcherna så har det slutat i två segrar för Canadiens och tre för Senators.
Noterbart är att fyra av dessa fem matcher har slutat över 5,5 mål.