Hej! Äntligen så fick det bli grönt i lyktan efter nattens NHL. Med ett 5-4 resultat till Montreal Canadiens - Ottawa Senators efter förlängning så de något för långa formsvackan har vänt.

Jag väljer idag att blicka in Brynäs - Färjestad i slutspelets andra dag.

Två lag som kom på samma poäng under grundserien men Brynäs tog den "viktiga" fjärdeplatsen med hemmaplansfördel vid en eventuell sjunde och direkt avgörande match tack vare bättre målskillnad mot Färjestad.
Båda lagen avslutade serien med fyra raka segrar och var inför slutspelet seriens två formstarkaste lag.
Sen är det två lag som har mött varandra en hel del gånger i slutspel under åren. Senast lagen möttes i ett slutspel så var det säsongen 2011-2012 då Brynäs skickade ut Färjestad med 4-1 i matcher och tog senare SM guld.

Brynäs på hemmaplan har varit en sisådär kombination under säsongen. Laget slutade på en sjunde plats i hemmatabellen med 42 inspelade poäng och en målskillnad på 76-70. Det gav ett snitt på 5,40 mål per match.
Brynäs fem sista matcher i serien på hemmaplan slutade med tre segrar och två förluster. Av dessa fem matcher så slutade fyra matcher med mål åt något håll innan tio minuter var spelade under den första perioden.
Brynäs får tillbaka viktige Bertilsson till dagens match, men kommer sakna den otroligt viktige Ryan Gunderson under hela slutspelet. Laget har även Warg och Larsson som är långtidsskadade.

Färjestad på bortais under säsongen var en god kombination. Med 44 poäng efter 27 bortamatcher så slutade Färjestad på en fjärde plats i bortatabellen och en målskillnad på 68-63. Det gav ett snitt på 4,85 mål per match.
På Färjestad fem sista bortamatcher så slutade det med tre segrar av och två förluster. Av dessa fem matcher så fick vi se ett mål innan den tionde minuten i tre av fem matcher.
Färjestad kommer sakna Marius Holtet som ingen vet när han är tillbaka för spel och målvakten Danny Taylor som är borta säsongen ut. Annars är laget fullt förutom C. Forsberg som var sjuk i fredags och är osäker till spel.

Historia:
Lagen möttes fem gånger under grundserien. Tre möten i Karlstad och två i Gävle. Det slutade i tre segrar för Färjestad och två för Brynäs och fyra segrar för bortalagen.
08.10.13 SHL Färjestad Brynäs 3 : 5
I tre av dessa fem matcher så fick vi se ett mål innan den tionde minuten.
På lagens fem senaste matcher i Gävle så har Färjestad gått segrande ur samtliga matcher. Och vi har fått sett ett mål innan tio minuter spelade i fyra av dessa fem matcher.