Speltips

Speltips HIF vs Syrianska

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-03-16 15:00 Spela här

Speltips HIF vs Syrianska
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 1.9 Speltips: HIF -2
2014-03-16 15:00 HIF vs Syrianska HIF -2 1.9 Polsater

Helsingborg -2 (insats tillbaka vid tvåmålsseger) spelas i cupmatchen mot Syrianska. Finns på bet365 .

1 Helsingborg 2 2 0 0 6-0 6
2 Ljungskile 3 1 1 1 3-2 4
3 Torslanda 3 1 0 2 1-7 3
4 Syrianska FC 2 0 1 1 1-2 1

HIF har redan vunnit gruppen. Nu är det dock så att man måste vinna med 3 mål för att bli en av de fyra bästa kvartsfinallagen. Just nu är läget så här: 1) Göteborg 9 poäng ( 12 i målskillnad), 2) MFF 9 poäng ( 10), 3) Elfsborg 9 poäng ( 10), 4) Häcken 9 poäng ( 8). Jag pratade med Roar Hansen i veckan (innan övriga cupmatcher alltså) och då nämnde han just detta, att se till att spela till sig hemmaplansfördel i kvarten, som ett mål. Och då krävs alltså seger med tre mål här. Saxat från HIF:S svenska fans-sida


"Om HIF vinner dagens match med 3-0 slutar man med målskillnaden 9-0 och passerar därmed Häcken. 2-0-seger innebär att Häcken rankas högre i kraft av fler gjorda mål. Vinner HIF däremot med 3-1 har båda lagen samma målskillnad, men då rankas HIF högre i kraft av bättre slutplacering i Allsvenskan 2013. Vinner HIF med två måls marginal med fyra eller fler gjorda mål rankas man högre tack vare fler gjorda mål.

Sirius (om man inte besegrar Assyriska med sju måls marginal)
Häcken
Brommapojkarna
Vinnaren i den täta Grupp 7 (Gais, Gefle eller IFK Norrköping)"

Utgångsläget är väl inte suveränt. Matchen spelas på Olympia, även om mattan ska vara okej så är det trots allt fortfarande vårvinter. Dessutom är Robin Simovic skadad. Även Jere Uronen (vb) och Gashi (mf) missar. Tre relativt tunga pjäser som missar alltså.

HIF:s startelva: 30. Pär Hansson (K) - 15. Emil Krafth, 3. Loret Sadiku, 26. Peter Larsson, 21. Christoffer Andersson - 6. Andreas Landgren, 55. Abdul Khalili - 7. Mattias Lindström, 11. Arnór Smárason, 25. David Accam - 10. Álvaro Santos.
Avbytare: 2. Carl Johansson, 20. Emmanuel Boateng, 22. Andreas Linde (mv), 24. Anton Kinnander, 27. Måns Ekvall, 32. Gustav Jarl, 33. David Svensson.

Roar Hansen inför matchen:
"vi vill vinna matchen, försöka göra en bra prestation och försöka bli bland de fyra bästa ettorna. Det är målsättningen med matchen. "

I Syrianska är det rörigt. Laget har inte särskilt många spelare i truppen och har inte imponerat hittills. Sharbel Touma är skadad och missar matchen. Så här startade man i förra matchen:

Berglöf - Demir, Elia, F Michel, Somi - Georges, Chanko, Ghoddos, Bisse - Felic, Almeida. Tränarkommentar inför matchen:
". Det jag vill att vi ska jobba vidare på är att försöka ha längre bra perioder i matchen. På hemmaplan mot Ljungskile hade vi 10 minuter i andra halvlek som var bra, resten var betydligt sämre då de fick styra och ställa medan vi mest låg rätt till i positionerna. Jag hoppas att vi kan vara det lag som håller i boll och vågar styra spelet, det är det som kännetecknar Syrianska, avslutar Fredriksson. "

Även utan motivationsfaktorn hade jag gett goda chanser för HIF att ge Syrianska en resa här. Frågan är hur sugna Syrianska är på att åka till helsingborg och spela en betydelselös match en söndag? De har klappat igenom förut.

Orosmolnet på himlen är HIF:s offensiv. Laget svek mig när jag spelade hcp när de mötte Ljungskile (blev bara 1–0) men förhoppningsvis lossnade det när man fick göra 5 mål senast. Enligt rapporterna har Santos sett het ut under försäsongen och trots sin ålder håller han ändå en ok nivå, kanske framför allt som inhoppare, men låt oss hoppas han bidrar hela vägen här. I övrigt hoppas jag på att Accam och Smarason kan få i gång benen här, det är två kapabla spelare.

Efter höstens läckage har HIF fokuserat mycket på defensiven. Ett rätt tandlöst Syrianska tror jag kommer få svårt att hota HIF. 3–0 känns troligt här faktiskt. I och med att HIF måste ösa framåt känns det lika bra att spela hcp-seger, en uddamålsvinst ger inte mycket här.

@nokkan21

Polsater - 16 Mars, 2014, 12:58

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!