Speltips

Speltips Vancouver Canucks - Nashville Predators

Sport: Ishockey Spelstopp: 2014-03-20 03:00 Spela här

Speltips Vancouver Canucks - Nashville Predators
Land: Kanada Liga: NHL
Odds: 1,74 Speltips: ML Canucks
2014-03-20 03:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators ML Canucks 1,74 Haze91

Tja. En bra gårdag där tre utav tre satt. Färjestad vann över Brynäs med 4-2 så där inkasserades både raka ettan på Färjestad samt Färjestad över 2,5 mål. Den bra dagen följdes upp med att Pittsburgh Penguins slog Dallas Stars med 5-1 på hemmaplan.

Inatt är det fyra matcher i NHL och jag väljer mötet mellan Vancouver Canucks - Nasvhille Predators.

Canucks som kommer från en 4-3 förlust borta mot Tampa Bay Lightning. En match där Lightning gick fram till en 3-0 ledning efter två spelade perioder och när Ligtning satte 4-1 i mitten av den tredje perioden så såg det kört ut för Canucks. Men med två relativt snabba reduceringar så blev det nervigt på slutet men Lightning kunde hålla undan och vinna.
Canucks har på sina tio senaste matcher 3 segrar, 6 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 3-6-1.
Med den svagare varianten av form så har Canucks spelat till sig 72 poäng efter 71 matcher. Det gör att Canucks ligger på en tionde plats i Western Conference med fem poäng bakom sista slutspelslaget Phoenix Coyotes som även har två matcher mindre spelade.
Ett dilemma Canucks har haft under säsongen är målskyttet. Med endast 170 mål framåt så är Canucks det fjärde lag i Western Conference som har gjort minst mål. Detta trots att Canucks har spelat flest matcher av samtliga lag i Western Conference.
Hemmaplan har dock lite sisådär. Med 33 poäng på 33 hemmamatcher så är Canucks Western Conference tionde bästa hemmalag. Nu är dock Canucks det lag tillsammans med Edmonton Oilers som har spelat minst hemmamatcher. Med en statistik på 16 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 17 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 86-81.
Canucks senaste hemmamatch var mot New York Islanders. En match där Canucks ledde med 3-0 inför den tredje perioden. Men total kollaps i försvarsspelet så vände Islanders till seger 7-4. Detta trots att Canucks kvitterade till 4-4.
Canucks har på sina fem senaste hemmamatcher tagit poäng i tre men har bara gått segrande ur två av dessa fem matcher.
Canucks kommer sakna följande spelare inatt:
C. Tanev (spelar ev inatt)
R. Kesler
D. Sedin
M. Santorelli
A. Alberts

Predators kommer även dom till spel med en förlust i ryggen. Nu mot jumbon Edmonton Oilers. Predators föll med hela 5-1 och fick sin stormålvakt P. Rinne utbytt efter 5-0 målet.
På Predators tio senaste matcher så har det slutat med 4 segrar och 6 förluster 4-6-0.
Predators ligger skralt till för att kunna nå slutspel den här säsongen. Med 68 poäng efter 69 spelade matcher så befinner sig Predators på en elfte plats i Western Conference med nio poäng upp till sista slutspelslaget Phoenix Coyotes.
Predators är även dom ett lag som har haft problem med målskyttet. Med endast 165 mål framåt så är Predators det lag som har gjort minst mål i Western Conference.
Bortaplan har däremot varit Predators melodi den här säsongen. Med 34 poäng på 33 bortamatcher så är Predators det sjunde bästa bortalaget i Western Conference. Med en statistik på 14 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 19 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 82-101.
Predators har på sina fem senaste bortamatcher tagit poäng i fyra av dessa och har gått segrande ur tre av dessa fem. Laget hade tre raka segrar på bortaplan inför gårdagens match mot Oilers där trenden bröts.
Predators kommer komma till spel med full trupp.

Historia:
Lagens tredje och sista möte för den här grundserien. De två tidigare matcherna har bortalaget vunnit.
Första matchen spelades i Nashville. Där vann Canucks med 3-1.
Den andra matchen spelades i Vancouver. Där vann Predators med 2-1.
På lagens tio senaste möten så har det slutat i sju segrar för Canucks och tre för Predators. Noterbart är att sju matcher har vunnits av bortalaget. (Canucks står bakom fem av dessa sju)
Lagens fem senaste möten i Rogers Arena har slutat med två segrar för Canucks och tre för Predators.

Kommentar:
Två lag som allt närmare håller på att spela bort sina möjligheter att kunna nå slutspel den här säsongen. Canucks som inte har fått till spelet, framförallt på hemmaplan där det inte går som det brukar göra. Och Eddie Läck har inte riktigt varit så bra som han var fram tills att Roberto Loungo försvann från laget och Jacob Markström kom istället.
Nu är det bara seger som gäller för Canucks och seger i denna match börjar bli ett måste för att kunna nå slutspel då Canucks efter nattens match spelat tre matcher fler än Coyotes och är fem poäng bakom som kan bli elva om Coyotes tar full pott på dom tre matcherna.
Jobbigt läge, sen för Tortorella's del så måste laget ta sig till slutspel om han ska få vara kvar som tränare i Canucks.
Jag tror att Canucks kommer ta tillvara på den här möjligheten laget har inatt att kunna tvåla dit Preds.
Detta på grund av att Predators spelade en match inatt och föll där stort mot avsågade Edmonton Oilers och P. Rinne hade inte sin bästa natt. Medan Canucks kommer tillbaka till Rogers Arena något utvilade efter att ha fått varit spelfria inatt och får äntligen spela hemma efter fyra raka bortamatcher. Om Canucks tar med sig den starka tredje perioden mot Lightning inför nattens match så bådar det gott.
Sen så trivs Canucks bra mot Predators. Lagen brukar spela jämt men Canucks brukar dra det längsta strået.
Med snart den sista chansen till att kunna nå slutspel så måste Canucks vinna inatt och jag tror laget gör det trots att Kesler och D. Sedin saknas så är det dags för övriga spelare att kliva fram.
Jag väljer att spela Canucks inklusive övertid och straffar till 1,74 hos bet365 .

Startande målvakter:
Canucks: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Predators: Matcher: Impm: Räddningsprocent:

EDITERAD 2014-03-19 16.02:31

Haze91 - 19 Mars, 2014, 16:02

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!