Hallå! En gårdag som går sammanställa med en rek av två möjliga. Örebro - AIK stannade på fyra mål trots massvis med chanser och tom målbur i den tredje perioden, slutresultat 3-1. Men i NHL så studsade det rätt. Efter 0-0 länge så kom det två snabba av Vancouver Canucks i den tredje perioden mot Nashville Predators och chanserna till slutspel lever ännu.

Ny natt med nio NHL matcher. Lite små klurigt och jag väljer mötet med ett slutspelsjagande Phoenix Coyotes som tar emot ett avhängt Florida Panthers.

Coyotes kommer till spel med två raka segrar i ryggen. Nu senast så vann Coyotes med 4-3 mot Los Angeles Kings på bortaplan. Detta efter att Coyotes tappat en 2-0 ledning till underläge 2-3 inför den tredje perioden. Men kvitteringen kom och även ett avgörande 4-3 mål med blott tre minuter kvar av matchen.
Coyotes har på lagets tio senaste matcher 6 segrar och 4 förluster 6-4-0.
I Western Conference så innehar Coyotes den sista slutspelsplatsen med 77 poäng efter 69 spelade matcher. Med fem poäng upp till sjuan Minnesota Wild men bara två ner till jagande Dallas Stars.
Hemmaplan har varit en styrka från Coyotes sida. Med 43 poäng på 34 hemmamatcher så är Coyotes Western Conference sjunde bästa hemmalag. Med en statistik på 20 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 14 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 104-89.
Coyotes fem senaste hemmamatcher har slutat i fyra segrar och endast en förlust. Noterbart är att Coyotes nu har tre raka segrar på hemmaplan och vann i sin senaste hemmamatch mot Calgary Flames med 3-2.
Coyotes kommer till spel utan:
M. Erat (spelar ev inatt)
D. Schlemko

Panthers kommer med seger i ryggen. Detta efter att ha vunnit med 3-2 på bortaplan mot San Jose Sharks. Efter att ha vänt ett 0-1 underläge till ledning 3-1 så stod Panthers emot Sharks anstormning i den tredje perioden där Sharks vann skotten med overkligen 29-2!!! Segern var absolut inte rättvis men det lag som gör flest mål vinner matcherna.
Panthers har på sina tio senaste matcher tagit 4 segrar 5 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 4-5-1.
I Eastern Conference så ligger Panthers avsågade i botten. Med 60 poäng på 69 spelade matcher så ligger Panthers på en femtonde plats med hela 16 poäng upp till närmsta slutspelslag.
Bortaspelet har inte varit något att imponeras över. Med endast 29 poäng på 36 bortamatcher så är Panthers Eastern Conference femtonde bästa bortalag. Med en statistik på 13 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 23 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 89-123.
Panthers har på lagets fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster.
Panthers kommer till spel utan:
E. Gudbranson
S. Bergenheim (spelar ev inatt)
J. Huberdeau (spelar ev inatt)
J. Winchester
A. Barkov
T. Kopecky

Historia:
Detta blir lagens andra möte för den här säsongen. Det första mötet spelades med Panthers som hemmalag och där vann Coyotes med 3-1.
Detta är två lag i varsin Conference som inte stöter på varandra alltför ofta. Med endast 16 möten sen säsongen 1998-1999. Det har slutat med sex segrar för Panthers, åtta segrar för Coyotes och två oavgjorda matcher.
På lagens fem senaste matcher med Coyotes som hemmalag så har det slutat i två segrar för Coyotes, två för Panthers och ett kryssresultat.

Kommentar:
Panthers gjorde en riktigt bra trade då laget lyckades värva tillbaka Roberto Luongo från Vancouver Canucks. Men annars så kommer den här säsongen inte vara så mycket att komma ihåg. Med dryga tio omgångar kvar till att grundserien är avslutad så är slutspelsdrömmarna över för Panthers. En stor orsak till att laget inte ligger högre upp i tabellen är att bortaspelet har varit dåligt under hela säsongen.
Medan Coyotes har varit otroligt stabila på hemmaplan och det är en starkt bidragande orsak till att laget ligger för stunden på en slutspelsplats. Med chans att kunna knappa in på Minnesota Wild och rycka ifrån Dallas Stars så är detta en måstematch för Coyotes om laget vill vara i förarsätet.
Jag tror att Coyotes kommer gå vinnande ur den har fighten.
1: Coyotes hemmastyrka mot Panthers svaga bortaspel.
2: Coyotes har allt att spela för medan Panthers inte har speciellt mycket mer än äran och fansen skull.
3: Panthers vann senast mot Sharks, mycket tack vare storspelande Luongo men ska han lyckas göra två monstermatcher det vet jag inte (om han startar) samt att laget saknar en del viktiga spelare ännu en gång. Kommer inte Bergenheim eller Huberdeau heller till spel så är det tunga avbräck.
Jag väljer att spela Coyotes som segrare till 1,80 på Nordicbet .

Startande målvakter:
Coyotes: M. Smith Matcher: 59 Impm: 2,67 Räddningsprocent: 91,5%
Panthers: R. Luongo Matcher: 48 Impm: 2,39 Räddningsprocent: 91,9%

EDITERAD 2014-03-20 15.52:47

EDITERAD 2014-03-20 21.50:41

This is the stats tab
This is the post tip