Tjena. Färjestad vann med 2-1 borta mot Brynäs och har nu 3-0 i matchserien och jag har två raka rekar på kontot.

Imorgon är det dags för den fjärde kvartsfinals matchen mellan HV 71 - Skellefteå och Linköping - Frölunda. Jag blickar ner mot mötet i Jönköping.

HV 71 ligger under med tunga 3-0 i matchserien. Ett underläge ett lag i SHL/Elitserien aldrig har vänt sen det blev bäst av sju matcher.
Första matchen vanns av Skellefteå med 3-1. Matchen var Skellefteås efter otroligt många HV 71 utvisningar och tack vare ett strålande målvaktsarbete av Gustav Wesslau så blev förlustsiffrorna aldrig större än 3-1.
Den andra matchen i Jönköping började inte på bästa sätt för HV 71. Ett tidigt 0-2 underläge efter den första perioden och det såg tungt ut. Men HV 71 kom ut som ett nytt lag och bjöd upp till dans och kom ikapp till 2-2 i början av den tredje perioden. Med minuten kvar och tung HV 71 forcering så prickar HV 71 ribban. Matchen ser då ut att gå mot övertid men med endast sex sekunder kvar skjuter Fredrik Lindgren 3-2 till Skellefteå efter ett väldigt konstigt ingripande av den annars så duktige Gustaf Wesslau.
Den senaste matchen vann Skellefteå med trots allt säkra 6-4. Detta efter att ha rivstartat den första perioden och ledde med 3-0 och 4-0 kom i den andra perioden och 5-1 i början av den tredje. HV 71 reducerade till 5-2 men 6-2 kom och trots att HV 71 kom till 6-4 så var segern aldrig ohotad.
Skellefteå leder ganska rättvist med 3-0 i matcher.

Historia:
Lagens fem möten under grundserien slutade med en seger för HV 71 och fyra för Skellefteå. Noterbart är att fyra av fem segrar kom på hemmaplan och alla matcher från grundserien innehöll minst fem mål.
Detta är två lag när dom möter varandra så slutar det oftast med hemmaseger. Tittar vi på lagens sjutton senaste möten så har femton matcher slutat med hemmasegrar.
Noterbart är att av dessa sjutton matcher så har tolv matcher innehållit minst fem mål.