Speltips

Speltips Helsingborg vs GAIS

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-03-22 15:00 Spela här

Speltips Helsingborg vs GAIS
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 1.72 Speltips: Asian u 3 mål
2014-03-22 15:00 Helsingborg vs GAIS Asian u 3 mål 1.72 Polsater

Under 3 mål (asian) i matchen Helsingborg vs GAIS, kvartsfinal Svenska Cupen, lockar mig. 1.72 på bet365 . Pengar tillbaka på tre mål, vinst på två eller färre, förlust på fyra eller fler.

HIF:s trupp:
2. Carl Johansson, 3. Loret Sadiku, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 10. Álvaro Santos, 15. Emil Krafth, 20. Emmanuel Boateng, 21. Christoffer Andersson, 22. Andreas Linde (mv), 23. Daniel Nordmark, 24. Anton Kinnander, 25. David Accam, 26. Peter Larsson, 28. Jere Uronen, 30. Pär Hansson (mv), 31. Elias Andersson, 32. Gustav Jarl, 33. David Svensson, 55. Abdul Khalili.

Saknar Smarason och Simovic, vilket trots allt är rätt två tunga offensiva avbräck.

GAIS trupp inför matchen:
ruppen till matchen:

Tommy Vaiho, Andreas Augustsson, Asgeir Börkur Asgeirsson, Mirza Mujcic, Marcus Översjö, Andreas Drugge, Bobby Warshaw, Petrit Zhubi, Adam Eriksson, Fredrik Jonsson, Kenneth Gustafsson, Björn Andersson, Hampus Andersson, Malkolm Moenza, Sandeep Mankoo, Oliver Gustavsson.

Linus Tornblad är skadad och Gabriel Altemark-Vanneryr och Joel Johansson är fortsatt under rehabilitering. För mig är det deras tre klart bästa forwards. Tränare Askebrand inför fajten:

- Det är en rolig och utmanande uppgift, som kräver en 110 % -ig insats. Helsingborg är ett spelskickligt lag med många individuellt bra spelare. Det kan bli några ändringar i laget, vi har haft en hel del småskavanker i truppen. Samtidigt hoppas vi att Kenneth (Gustafsson) och Björn (Andersson) är tillbaka.

Min kommentar: HIF har avbräck på två spelare som förmodligen kommer spela ordinarie på de fyra offensiva positionerna, dvs de positioner där HIF förväntar sig poäng i från. Har ingen jättebredd där och får lita mycket på Accam. Han är ruskigt bra, men hans största tillgång är snabbheten. GAIS är välorganiserat och kommer troligen ligga med det låga försvarsspel som gjort att laget släppt in blott ett mål på tre matcher i cupspelet. Känns som att HIF inte riktigt har de kreativa nycklarna att lösa upp GAIS på ett lätt sätt, utan det kommer bli mer av ett nötande. Då hade det varit skönt att ha en Robin Simovic att tillgå, men han finns alltså inte med.

GAIS har tunga offensiva avbräck. Har gjort två av tre cupmål på straff. Tre mål i gruppspelet är för övrigt klart minst av alla kvartsfinallag. Helsingborgs defensiv läckte rejät i höstas, vilket man såklart jobbat med att lösa till i år. Ett delmål i gruppen har varit att hålla nollan i matcherna, vilket man gjort vid två av tre tillfällen. Mot ett GAIS med dessa avbräck är chansen enligt mig stor att man håller nollan igen.

Matchen spelas dessutom på Olympias gräs. Även om mattan är okej så underlättar väl aldrig grässpel så här tidigt på säsongen.

Vinna eller försvinna. Ett HIF med offensiva avbräck mot ett GAIS som är okej defensivt och som absolut inte vill bjuda på något. Tror vi kan få en matchbild där HIF för spelet, nöter och sliter med att bryta ned GAIS, vilket man förmodligen kommer lyckas med till slut, men jag tror inte det blir någon kross.

Det är sällan jag rekar undermatcher, men när jag gjort det har sena mål kommit lika välkommet som ett klamydiabrev trillat in med självklarhet. Senast var det Åtvidaberg som gjorde 3-0 i 85:e (reaktion: fan, void) och sedan 4-0 på tilläggstid (reaktion: dator i väggen). Så som alltid, följ med live, skulle inte förvåna mig om det blir mållös en ganska bra stund och att vi då kan sejfa om en ö1,5 eller ö2 asian.

För mig luktar det 1/2-0 HIF. Det kör vi på.

@nokkan21

Polsater - 21 Mars, 2014, 19:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!