Tjena.

Då blickar vi mot morgondagens kvartsfinaler och jag lämnar Färjestad - Brynäs och blickar istället mot Luleå - Växjö.

Växjö leder matchserien med 2-1 i matcher. Luleå tog en livsviktig seger senast i Växjö. Efter att ha tagit en 3-0 ledning i början av den tredje perioden så väntade dom flesta på att Luleå skulle vinna. Men Växjö kom igen och under tolv minuter i den tredje perioden så stod det helt plötsligt 3-3 och förlängningsspel var ett faktum. Ett kokande Vida Arena hejade fram sitt Växjö som tryckte på för att avgöra matchen men istället 10.23 in i förlängningen så kom istället ett 3-4 mål signerat N. Olausson och Luleå räddade spänningen i matchserien.
Snabbt summerat så vann Växjö den första matchen med 4-0. Helt rättvist resultat och Luleå var aldrig nära i den matchen.
Den andra matchen så började Luleå bäst och var värda en ledning. Men med ett psykologiskt 0-1 mål av Växjö i slutet av den första perioden. Luleå reducerade till 1-2 i slutet av den andra perioden men lika tungt så kom 1-3 endast 20 sekunder senare.
Luleå orkade aldrig komma igen och föll med 2-3.