Söndagseftermiddag på White Hart Lane där Tottenham tar emot Southampton, avspark 14.30. bet365 erbjuder 1.72 på att både lagen gör mål.

Tabell
6. Tottenham 30 16 5 9 -1 53p
9. Southampton 30 12 9 9 +6 45p

Som jag nämnde i gårdagens speltips utmanar Everton Spurs om 5:e platsen, som betyder Europa League-spel. I och med att Everton slog Swansea på lördagseftermiddagen så har man nu gått om Tottenham, med en poäng till godo. En vinst för dagens hemmalag mot Southampton och 5:e platsen är åter färgat i de liljevita nyanserna. Tottenham plockar poäng och vinner framförallt matcher, inte ofta laget spelar lika (5 gånger denna säsong & 9 förluster). I de fyra senaste ligamatcherna har man dock tappat alldeles för många samt viktiga poäng då man endast lyckats vinna en av dessa och resten förlorade (Norwich 1-0, 1-0 Cardiff, Chelsea 4-0 & 0-1 Arsenal). Om man ska klättra ännu högre i tabellen krävs resultat även mot storlagen, annars blir det knepigt. Goda resultat på hemmaplan är något som nyligen har börjat komma, då Spurs var alldeles för ojämna hemma i inledningen av säsongen. Laget har haft några matcher där både lagen inte gjort mål på senare tid. Inför dagens match får man dock tillbaka många skadade spelare och tror detta påverkar laget positivt.

Southampton alltså på en 9:e plats i ligatabellen, kommer senast från en 4-2 vinst hemma mot Norwich. Gjorde även därmed innan en bra match mot Crystal Palace borta där laget höll undan och vann med 0-1. Southampton har en 6:e plats i formtabellen med endast storlagen Manchester U, Everton, Manchester C, Chelsea och Liverpool före. Helt klart imponerande! I de sex senaste matcherna har man gjort nio mål och i nio raka bortamatcher har man gjort ett eller flera mål! Även om inte resultatet alltid är med Southampton på bortaplan så gör man mål, fakta som har legat en aning i det mörka är att laget har gjort ett eller flera mål i 13 av alla 15 bortamatcher. Även mot lag som Liverpool, Man U, Chelsea och Everton. Förtjänas att lyftas fram, en bra säsong!

Läget i lagen
Många spelare som förväntas kunna återgå till spel för Tottenham i dagens match. Walker, Rose, Dawson och Dembele står inför ett late fit-test för att avgöra om de kan spela mot Southampton. Annars finns rapporter på att Paulinho, Adebayor, och Kaboul är spelklara! Missar gör Capoue, Lamela och Chiriches.

Southamptons Do Prado och Schneiderlin står inför ett late fit-test för att bedöma. Lovren ska vara åter spelklar, missar gör mittfältarna Wanyama och Cork.

Ska försöka uppdatera med startelvor samt löpande information så fort det blir officiellt!

Om detta blir den fartfyllda match som jag tror där Southampton kan bjuda upp till spel och göra det svårt för hemmalaget så tror jag absolut på ett mål för bortalaget. Chanser för både lagen, Tottenham som måste plocka poäng för att återta Europa League-platsen samt Southampton som överraskar med sina offensiva färdigheter.

Väljer att spela att både lagen gör mål till 1.72 hos bet365 med 2/5 units hos bet365 . Kommentera gärna!

@akberg_

This is the stats tab
This is the post tip