Speltips

Speltips IFK Göteborg - Sirius

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-03-23 15:00 Spela här

Speltips IFK Göteborg - Sirius
Land: Sverige Liga: Svenska cupen
Odds: 2,30 Speltips: 1 (-1,5 asian)
2014-03-23 15:00 IFK Göteborg - Sirius 1 (-1,5 asian) 2,30 Hallberg_GTE

Skriver en kort motivering då morgonkvisten inte erbjuder speciellt mycket tid.

Som Blåvittsupporter så är det (som alltid) extremt givande och roligt att följa Blåvitt, speciellt under försäsongen eftersom dem (till skillnad från många andra allsvenska lag) ALLTID satsar 100 % på svenska cupen.

Sedan Håkan Milds tillträde som sportchef säsongen 2007 har han och övriga medlemmar och kollegor i föreningen sett till att svenska cupen inte skall bortprioriteras utan att det skall ses som ärorik titel och en möjlighet till att ta sig ut i Europa. Detta har även smittat av sig hos oss supportrar vilket har skapat en enorm hype och förväntan kring svenska cupen matcherna dem senaste åren vilket har resulterat i att Blåvitt har ett av dem bästa publiksnitten i svenska cupen.

För er som inte vet som det så hänger det en tavla på kamratgården med en vision där det står (på ett ungefär) att "blåvitt skall vara den ledande föreningen inom svensk fotboll som kontinuerligt spelar europafotboll". Ett sätt att ta sig dit är genom att vinna svenska cupen och att få kvala till europa league, och det är något som Blåvitt alltid prioriterar och lägger tyngd på vid varje säsong.

Med andra ord så anser inte jag att det är någon större risk för underskattning idag. Göteborg kommer till spel med sin för dagen starkaste elva och då spelar det enligt mig ingen roll vad Sirius ställer upp med. Jag har lite koll på Sirius då R&K-rekaren "IB" kommer med bra och värdefull information om Uppsalalaget. Och dem har gjort bra ifrån sig i svenska cupen då dem tagit segrar mot Djurgården, Assyriska och Halmstad.

Det som skiljer Göteborg från dem nämnda lagen är som sagt att Blåvitt har en annan kontinuitet i form av tränar - och spelarmaterial. Man prioriterar svenska cupen, ser det som en ärorik titel och en möjlighet till att få spela i Europa. Det är för närvarande en extremt god stämning i truppen och tränare Micke Stahre beskrev en av träningarna i veckan som den bästa under säsongen. Med andra ord så flödar det med positiv energi i truppen just nu och när Blåvitt kliver in på Ullevi under söndagen inför dryga 5000 åskådare (?) då skall inte Sirius ha en chans.

Därför spelas IFK Göteborg -1,5 asian till 2,30 hos bet365 .

Förväntad elva:

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Smedberg - Haglund - Johansson - Sam Larsson
Vibe – Söder

Matchen spelas kl 15:00 och visas i SVT1.

Hallberg_GTE - 23 Mars, 2014, 09:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Knuffe - 2014-03-23 15:01:21

Bra rek, har spelat likadant!

grandgoals36 - 2014-03-23 10:13:59

Rygg på denna helt klart!