Speltips: Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2014-03-25 00:30
Land: USA
Liga: NHL
Odds: 1,80
Tips: Över 5,5 mål
Tjena. Nej Red Wings ville inte få till sitt spel som laget har haft den senaste tiden och fick bara iväg 16 skott på mål under hela matchen. Däremot var det nära seger men förlust med 3-4 efter övertid. Nya tag mot nya mål.

Inatt är det dags för ett gäng NHL matcher och jag blickar mot Tampa Bay - Lightning - Ottawa Senators.

Lightning fick ett slut på sin fem raka segerrad. Detta efter att laget föll med 4-3 efter övertid borta mot Pittsburgh Penguins. Lightning har tagit poäng i åtta raka matcher.
Lightning har på sina tio senaste matcher 5 segrar, 2 förluster och 3 förluster efter övertid/straffar.
I Eastern Conference så befinner sig Lightning på en tredje plats. Med 86 poäng efter 71 spelade matcher så har Lightning elva poäng upp till tvåan Pittsburgh Penguins men bara ett ner till fyran Montreal Canadiens. Lightning är det tredje mest målglada lag i Eastern Conference med sina 211 mål framåt och har en målskillnad på 211-189 vilket ger ett snitt på 5,63 mål per match.
På hemmaplan är Ligtning starka. Med 45 poäng på 33 hemmamatcher så är Lightning Eastern Conference tredje bästa hemmalag. Med en statistik på 20 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 5 efter övertid/straffar och en målskillnad 108-85. Det ger ett snitt på 3,27-2,57 mål per match.
Lightning's senaste hemmamatch var mot Vancouver Canucks. Den vanns med 4-3.
Lightning har på sina fem senaste hemmamatcher tagit poäng i samtliga och har nu tre raka segrar på hemmaplan. Noterbart är att fyra av dessa fem matcher har slutat över 5,5 mål och det har totalt blivit 33 mål (31 mål på ordinarie tid) ett snitt på 6,6 mål per match.
Lightning kommer till spel utan:
B. Lee
M. Ohlund

Senators däremot har det tungt för stunden. Förlusten nu senast mot Dallas Stars med 3-1 på bortais var lagets sjätte i rad. Och på lagets tio senaste matcher är det ingen lysande form vi kan bevittna. Med endast 2 segrar, 6 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 2-6-2.
Senators hopp om slutspel glider allt mer och mer bort. Med 69 poäng på 70 spelade matcher så ligger Senators på en trettonde i Eastern Conference. Med elva poäng upp till sista slutspelslag Toronto Maple Leafs. Litet hopp är att Senators har spelat tre matcher mindre än Maple Leafs. Problemet för Senators under säsongen är att försvars och målvaktsarbetet inte fungerar som det borde. Med 237 insläppta mål så är Senators Eastern Conference det lag som släppt in näst flest mål. En målskillnad på 199-237 ger ett snitt på 6,22 mål per match.
Bortaspelet har även ljusglimtar i Senators spel. Med 37 poäng på 36 bortamatcher så är Senators Eastern Conference åttonde bästa bortalag. Med en statistik på 15 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 21 förluster, varav 7 efter övertid/straffar och en målskillnad på 102-118. Det ger ett snitt på 2,83-3,27 mål per match.
Senators fem senaste bortamatcher är inget att jubla över. Endast poäng i två matcher och endast en seger av dessa fem försök. Det har blivit över 5,5 mål i två matcher och det har stannat på exakt fem mål i två matcher. Totalt har det blivit 31 mål (30 mål under ordinarie tid) ett snitt på 6,2 mål per match.
Senators kommer sakna dessa lirare inatt:
C. Anderson (spelar ev inatt)
N. Lawson (spelar ev inatt)
B. Ryan (spelar ev inatt)
M. Stone

Historia:
Detta kommer bli lagens femtemöte för den här säsongen.
Det har spelats två matcher med Lightning som hemmalag och där har Lightning vunnit båda mötena med 3-1 samt 4-3 efter straffar.
Sen spelades det två matcher med Senators som hemmalag. Då har lagen vunnit en match vardera. Först en 5-3 seger för Senators för att matchen efter bli en 5-4 seger för Lightning. Noterbart är att tre av fyra matcher har slutat över 5,5 mål.
På lagens tio senaste möten så har det slutat med 5 segrar för Lightning och fem för Senators. Noterbart är att sex matcher har slutat över 5,5 mål och två matcher har stannat på exakt fem mål.
På dom fem senaste möten med Lightning som hemmalag så har det slutat med fyra segrar för Lightning och en för Senators. Noterbart är att Lightning har fyra raka hemmasegrar mot Senators och att tre matcher har slutat över 5,5 mål och en match stannade på exakt fem mål.

Kommentar:
Ja vi kan nästan påstå att detta är en match toppen mot botten i alla fall om vi kollar tabellmässigt. Tabelltrean och formstarka Lightning tar emot ett tretton placerat Senators som allt närmare missar slutspel. Med sex raka förluster så är det inte mycket som talar för att Senators ska lyckas knapra in elva poäng till närmaste slutspelslag på sina resterande tolv matcher.
Klart att Senators kan vinna den här bataljen trots sin dåliga form då dom tidigare matcherna den här säsongen har varit jämna men framförallt målrika.
Jag kommer att välja att spela över 5,5 mål därför att det är två lag med offensivt spel där den stora skillnaden är att Lightning har ett betydligt bättre försvarsspel än Senators. Senators som släppt in näst flest mål i ligan mot det lag som har gjort tredje mest. Samtidigt som Senators eventuellt kommer sakna första målvakten C. Anderson ännu en match.
Det är två lag som gör mycket mål framåt och släpper in en del bakåt. Och ska Senators vinna nattens batalj så gör man det inte om laget prioriterar försvarsspel för det har inte fungerat under säsongen. Sen så brukar det bli målrikt när dessa två lag möts och tre av fyra matchen den här säsongen har redan spräckt linan med god marginal.
Nej jag väljer att spela över 5,5 mål till 1,80 på William Hill.
  Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators
Spela på Speltips Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators
Haze91 - 24 Mars 2014 - 14:38
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Chris - 2014-03-24 17:16

Kör alltid över 5,5 på Bolts! Målglatt gäng-nu är ju Stamkos tillbaka också.. Rygg!!!


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
02:30  Patriots - Falcons
Amfotboll - NFL - 1 hcp -3,5
2.02
03:00  Lakers - Pelicans
Basket - NBA - 2 hcp -3,5
1.86
16:00  Kohlschreiber - Isner
Tennis - ATP Wien - Kohlschreiber
2.65
16:00  Pouille - Ofner
Tennis - ATP Wien - Ofn hcp +4,5 games
1.79
19:00  Malmö FF - AIK
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.83
20:00  Real Sociedad - Espanyol
Fotboll - La Liga - 1
1.87
18:00  Sousa - Del Potro
Tennis - ATP Basel - Sousa
4.90
21:05  Tottenham - West Ham
Fotboll - Carabao Cup - 2 asian hcp 0
5.25

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming