Speltips

Speltips Manchester United - Manchester City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-03-25 20:45 Spela här

Speltips Manchester United - Manchester City
Land: England Liga: EPL
Odds: 1.70 Speltips: Ö2.5
2014-03-25 20:45 Manchester United - Manchester City Ö2.5 1.70 Akberg

Premier League är här mitt i veckan och det är bara att tacka o ta emot, speciellt för stormatcher som denna! Man United tar emot Man City på Old Trafford, avspark 20.45. Spelet 3 mål eller fler finns hos bet365 till 1.70x.

Tabell
3. Man City 28 20 3 5 +49 63p WLDWWW
7. Man United 30 15 6 9 +14 51p DDWWLW

Två lag från samma stad som för tillfället klättrar i formtabellen. United som sparkade igång årets säsong på sämsta möjliga sätt har nu börjat klättra i tabellen med tre vinster på senaste fyra matcherna. Man vände även ett 0-2 underläge till 3-2 hemma på Old Trafford och därmed slog ut Olympiakos ur CL, man visade upp det United som man kände igen från förra året som då laget joggade hem ligatiteln. Även City ångar på med tre raka vinster i ligan efter en sämre period då skador, till större del, påverkade lagets prestation. Man åkte ut FA-cupen, mot Wigan(!), Champions League rann ur deras händer då man ställdes mot Barcelona och det kryssades mot Norwich. Mot ett Norwich som man vann med 7-0 hemma tidigare inpå på säsongen.

Manchester City är mångas favoriter till att plocka hem ligatiteln, med två mindre spelade matcher har laget endast sex poäng upp till första placeringen som Chelsea nuvarande håller i. Ska energin för att prestera hela vägen räcka ändå fram eller ska Chelsea hålla undan dem? När det är derby har oftast lagens spelare en tendens att visa vem det är som styr området. Fokusen på att det alltid är poängen som räknas glöms en aning bort och energin läggs istället på att såra sin motståndare. Matchen blir mer intensiv, tacklingarna blir tuffare och munnen sköter snacket. Målhistorien lagen emellan är en målrik sådan. 26 mål har gjorts på de senaste sex möten mellan lagen, i snitt 4.33 mål per match alltså. 5/6 har slutat med 3 mål eller fler.

På Citys sex senaste ligamatcher har man gjort 14 mål och United har gjort 9 stycken. Två lag vars poängsamling just nu är viktigare än någonsin denna säsong. Ser City som favoriter i detta möte men samtidigt är det ett lag vars stabilitet i det defensiva inte är den bästa om man jämför med deras offensiv. Många gånger som man har sett osäkra och icke stabila ut denna säsong. Ger Manchester United en chans att göra mål ikväll på Citys försvar, ser jag som absolut möjligt då Pellegrini och Cityspelarna än har respekt för deras motståndare. Samtidigt tror jag inte att City kommer gå mållösa i kvällens match och då är United piskade att göra mål om man ska plocka några poäng.

Pellegrini har konstaterat att Aguero och Nastastic missar kvällens match mot United.

Manchester United får klara sig utan Van Persie och Vidic i kvällens match. Moyes har sagt att Ferdinand, Smalling och Evans är nog friska att vara med i lagets trupp men en startplats är ännu osäkert.

Självklart oroar det att Uniteds anfallare Van Persie inte spelar samt att Citys målspelare Aguero är skadad i detta möte. I Citys senaste match mot Fulham vann man med 5-0, efter två straffar. Lite intressant att ingen anfallare stod för något av målen. Negredo ser jag som tillfälligt slut, helt under isen. Hoppas därför att Dzeko kan starta och att mittfältstrion Nasri, Toure och Silva gör sitt jobb och kan stå för målen. Toure stod för ett hattrick mot Fulham, det får han lyfta med sig till kvällens match.

Kommentar
Med två lag piskade till att plocka poäng tror jag på en målrik tillställning, där Manchester City troligtvis står som segrare. Historien lagen emellan har även den varit målrik och när oddset 1.70x erbjuds på Över 2.5 mål så ser jag det som spelbart, även om City står för alla tre målen, vilket jag ser som möjligt. 1.5/5 units.

@akberg_


EDITERAD 2014-03-25 15.10:58

Akberg - 25 Mars, 2014, 15:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!