Tjena. Gårdagen såg bra med Björklöven som ledde ledde med 2-1 inför den tredje perioden och inledde den med två powerplay men ingen utdelning. Istället gör Piteå två mål inom en kort period. Björklöven lyckas tråckla in 3-3 med mindre än 40 sekunder kvar för att senare förlora i förlängning. Däremot gick NHL in med att New York Rangers vann med 3-1 hemma mot Philadelphia Flyers.

Idag går Kvalserien in på sina andra halva och med fem omgångar kvar så blickar jag mot mötet och derbyt mellan Västerås - Örebro.

Västerås inledde Kvalserien på sämsta möjliga sätt. Med att åka ner till Malmö och komma igen från ett 0-2 underläge i den tredje perioden och lyckades kriga till sig 2-2 men för att sedan förlora på straffar. Förlusten följdes upp med en 3-4 förlust hemma mot Rögle. Detta efter att Rögle satt prägel på matchen genom att leda med 4-1 efter den första perioden och kunde efter det hålla undan.
Det var först i den tredje omgången som Västerås fick vinna i årets Kvalserie. Med en 3-1 seger på hemmaplan mot Djurgården. Segern följdes upp för att sedan slå AIK på Hovet med 3-2.
Nu i senaste matchen så förlorade Västerås mot Malmö med 1-3.
Det leder till att Västerås har tagit sju poäng i Kvalserien och ligger därmed på en fjärde plats i tabellen. Med tre poäng till ettan Rögle och tvåan Örebro.
Västerås har spelat tre hemmamatcher men det har bara resulterat i en seger och två förluster. Endast tre poäng på tre hemmamatcher gör Västerås för stunden till det sämsta hemmalaget i Kvalserien.

Örebro som kommer in i Kvalserien med omvända roller från förra säsongen. Då gick laget vidare från Play Off och direkt till SHL för att iår försöka försvara sin SHL plats. Lite kontraster är det allt.
Örebro började Kvalserien på bästa möjliga sätt. Med att slå Rögle på bortaplan med 4-3 efter ett taffligt försvars och boxplay spel. Följdes upp med att slå AIK för första gången den här säsongen med 3-1 på hemmaplan. Sen kom första förlusten borta mot Malmö. Ett insläppt 3-2 mål med mindre än tre minuter kvar såg till att första poängtappet var i hamn. Örebro studsade dock tillbaka direkt efter förlusten och vann hemma mot Djurgården med 5-2. För att nu senast var det bättre laget mot Rögle i hela matchen utom två byten då Rögle går från 0-2 till 2-2 och lyckas sedan vinna på straffar med 3-2 trots en hel del målchanser från Örebro i den tredje perioden.
Det leder till att Örebro ligger på en andra plats i Kvalserien med tio poäng men har samma poäng som ettan Rögle men ett mål sämre i målskillnad. Örebro har två poäng ner till Malmö.
På bortaplan har det blivit en seger och en förlust på lagets två bortamatcher och det gör att Örebro i skrivande stund är Kvalseriens tredje bästa bortalag.

Historia:
Dessa två lag möttes två gånger under förra årets Kvalserie. Örebro vann båda mötena med Västerås med 1-0 på bortais och med 5-4 efter straffar på hemmaplan.
På lagens fem senaste möten så har det slutat med fyra raka segrar för Örebro och en seger för Västerås.
På dom fem senaste matcherna i Västerås så har Västerås vunnit två och Örebro tre.