Speltips

Speltips New Jersey Devils - Phoenix Coyotes

Sport: Ishockey Spelstopp: 2014-03-28 00:00 Spela här

Speltips New Jersey Devils - Phoenix Coyotes
Land: USA Liga: NHL
Odds: 1,80 Speltips: ML Devils
2014-03-28 00:00 New Jersey Devils - Phoenix Coyotes ML Devils 1,80 Haze91

Tjena!

Ny NHL natt och det är ett helt gäng med matcher och jag blickar mot mötet mellan två slutspelsjagande lag New Jersey Devils - Phoenix Coyotes.

Devils kommer till spel med en 3-2 seger i ryggen hemma mot Toronto Maple Leafs. En match där Devils gick fram till 3-0 efter två minuter i den andra perioden och hade god kontroll på matchbilden och höll undan.
Devils har på sina tio senaste matcher 5 segrar och 5 förluster 5-5-0.
I Eastern Conference så har Devils tagit 75 poäng på 72 spelade matcher och ligger på en elfte plats med fem poäng upp till slutspelslagen.
Hemma i New Jersey så har Devils varit stabila. Med 43 poäng på 35 hemmamatcher så är Devils Eastern Conference åttonde bästa hemmalag. Med en statistik på 18 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 17 förluster, varav 7 efter övertid/straffar och en målskillnad på 90-79.
Devils har på sina fem senaste hemmamatcher tagit tre segrar och förlorat två.
Devils kommer till spel utan:
A. Volchenkov (spelar ev inatt)
T. Sestito (spelar ev inatt)

Coyotes gör sin sista bortamatch under den här roadtripen på tre bortamatcher och kommer till spel med en 3-2 seger från mötet med Pittsburgh Penguins. En jämn match där lagen följdes åt med vartannat mål men efter 3-2 målet för Coyotes blev det inga fler mål.
Coyotes har på sina tio senaste matcher 6 segrar, 3 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 6-3-1.
I Western Conference så innehar Coyotes den sista slutspelsplatsen med 82 poäng efter 73 spelade matcher. Med tre poäng upp till sjuan Minnesota Wild och tre poäng ner till laget utanför slutspel Dallas Stars som även har en match mindre spelad.
Även Coyotes har varit stabila på bortais den här säsongen. Med 37 poäng på 37 bortamatcher så är Coyotes Western Conference åttonde bästa bortalag. Med en statistik på 14 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 23 förluster, varav 9 efter övertid/straffar och en målskillnad på 94-113.
Coyotes har på lagets fem senaste bortamatcher tagit poäng i fyra av lagets fem matcher och gått segrande ur tre av dessa fem matcher.
Coyotes kommer till spel utan:
L. Korpikoski (spelar ev inatt)
M. Smith
D. Schlemko

Historia:
Dags för lagens andra och sista möte den här säsongen. Det är två lag från varsina Conference och det leder till att lagen inte möter varandra alltför ofta.
Den första matchen spelades med Coyotes som hemmalag och den vann hemmalaget med 3-2.
Sen säsongen 1998-1999 så har lagen enbart mött varandra sjutton gånger. Och det har slutat i åtta segrar för Devils och nio för Coyotes. Noterbart är att tretton matcher har slutat med hemmasegrar och lagens fem senaste matcher har slutat med hemmaseger.
Lagens fem senaste möten i New Jersey har slutat i tre segrar för Devils och två för Coyotes. Noterbart är att senaste hemmamatchen för Devils mot Coyotes var säsongen 2011-2012 och då vann Devils med 3-0.

Kommentar:
Två ivrigt jagande slutspelslag där det lutar mestadels åt att Coyotes har större möjligheter att nå slutspel än Devils. Devils som är fem poäng efter närmaste slutspelslag och behöver troligtvis vinna minst åtta av resterande tio matcherna för att kunna nå slutspel.
Devils har sex hemmamatcher kvar att spela och där har laget varit stabila den här säsongen och nu har inte laget råd att släppa till några poängtapp i hemmaborgen.
Jag tror att Devils kommer vinna nattens batalj på grund av Devils mer måste vinna läge och ett mer desperat Devils som inte har råd att förlora poäng medan Coyotes spelar sin tredje raka bortamatch på fyra dagar mot tuffa motstånd och matcher kan vara något slitet och längtar att få åka hemåt. (New York Rangers förlust 4-3 förlängning, Pittsburgh Penguins seger 3-2)
Samt att Coyotes saknar sin viktige förste målvakt M. Smith och istället står T. Greiss som även är en bra målvakt men en förste målvakt två matcher i rad det vette tusan om han lyckas vinna två raka.
Devils går nu sin femte raka hemmamatch och har inte råd att förlora något mer för att laget ska ta sig till slutspel och kliver Jagr, Ruutu, Elias mfl fram och M. Brodeur spelar bra så är förutsättningarna goda.
Sen måste jag bara tillägga att tretton av sjutton möten lagen emellan har slutat med hemmaseger.
Jag väljer att spela Devils som segrare inklusive övertid och straffar till 1,80 på bet365 .

Startande målvakter:
Devils: M. Brodeur Matcher: 35 Impm: 2,51 Räddningsprocent: 90,2%
Coyotes: T. Greiss Matcher: 17 Impm: 2,35 Räddningsprocent: 92,4%

Haze91 - 27 Mars, 2014, 17:09

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Lazzon - 2014-03-27 21:43:51

Ryggar igen! 4/4 av dina senaste spel jag ryggat har suttit, keep it up! :)