Speltips

Speltips Malmö FF - Falkenberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-03-30 17:30 Spela här

Speltips Malmö FF - Falkenberg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.83 Speltips: MFF -1,5
2014-03-30 17:30 Malmö FF - Falkenberg MFF -1,5 1.83 Polsater

Äntligen allsvensk premiär! Säga vad man vill om kvalitén, men vår egen högstaliga är vår egen högstaliga. Inleder med att testa MFF -1,5 till 1.83.

Vi kan börja med att konstatera att visst, MFF har två avbräck i form av Guillermo Molins och Ricardinho och Markus Rosenberg. Sedan kan vi ta ett djupt andetag och konstatera att följande tänkbara elva:

Olsen
Özen - Jansson - Helander - Albornoz
Kroon - Halsti - Johansson - Forsberg
Eriksson - Rosenberg

är en rätt bra sådan. Mange Eriksson var poängkung i fjol och efter att nästan hamnat i Ryssland har han nu hittat rätt fokus och är klart på gång formmässigt. Emil Forsberg och Simon Kroon har varit riktigt heta under försäsongen också. Bänken:

Zlatan Azinovic
Matias Concha
Johan Hammar
Simon Thern
Petar Petrovic
Erdal Rakip
Pawel Cibicki
Amin Nazari


MFF kommer in till den här matchen med fem raka segrar och 17-4 i målskillnad.

Enligt SMHI kommer vi ha 8-9 grader varmt - vilket innebär helt okej förutsättningar sett till hur det trots allt kan se ut vid den här tiden på året. Planen ska också vara helt okej.

Falkenberg imponerade rejält i fjol, men som de flesta vet har man tappat en del tongivande spelare (skyttekungen Sköld, passningskungen Eliasson, Per Frick och backen Ervik bl a). Så frågan är om man inte är snäppet sämre nu än man var i fjol. Är inte särskilt imponerad av det man fått in heller:

Halldor Orri Björnsson - Mittfältare - UMF Stjarnan
Andrés Thorleifsson - Anfalllare - BKV Norrtälje
Godsway Donyoh - Anfallare - Manchester City (Lån)
Rasmus Sjöstedt - Försvarare - Kalmar FF (lån)
Christoffer Carlsson - Mittfältare - Hammarby IF
Rasmus Ryden - Målvakt - Bosman från Halmstad BK
Tibor Joza - Försvarare - Bosman från BK Häcken
Hampus Svensson - Mittfältare - Vinbergs IF

Truppen:
Tränarduon har tagit ut följande trupp:
Otto Martler, Rasmus Rydén, Rasmus Sjöstedt, Per Karlsson, Tibor Joza, Daniel Johansson, Tobias Carlsson, Adam Eriksson, Christoffer Carlsson, Carl-Oscar Andersson, Johannes Vall, Halldor Orri Björnsson, David Svensson, Dan Keat, Anton Wede, Calle Wede, Stefan Rodevåg, Andrés Thorleifsson, Godsway Donyoh

För mig är det inte direkt några spelare att luta sig mot för att greja nytt kontrakt.

Visst kan man påpeka att det är året första match, absolut inget att förlora för FFF och att MFF i fjol kryssade mot HBK hemma i första omgången. Men ändå. För mig är det klasskillnad här. Antar att många såg cupmatchen mellan IFK Göteborg och Sirius i helgen och därmed hörde Kim Bergstrand efter matchen säga något i stil med att "de allsvenska lagen är så otroligt primitiva. Det blir lätt att försvara för oss". Det är i och för sig sant, i majoriteten av fallen. MFF är ett lag som har ett eget spel och individuell kvalitet nog att bryta ned lag som parkerar bussen. MFF gick förra året 10-3-2 26-13 hemma och var med det näst bästa hemmalag i serien.

MFF-fansen skulle nog älska att trycka dit Henkes gäng rejält och jag ser framför mig en match MFF spelar hem med 2,3-0.

Heja di blåe!

@nokkan21

Polsater - 29 Mars, 2014, 16:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!