Speltips

Speltips Växjö - Färjestad

Sport: Ishockey Spelstopp: 2014-04-01 19:00 Spela här

Speltips Växjö - Färjestad
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2,02 Speltips: Mål innan 09.59
2014-04-01 19:00 Växjö - Färjestad Mål innan 09.59 2,02 Haze91

Tjena! Los Angeles Kings hade ju matchen med en 2-1 ledning inför den tredje perioden men misslyckades med att gå segrande ur striden och föll med 2-3 mot Minnesota Wild och Kings över 2,5 mål sprack därmed.

Idag är det dags för semifinal ett mellan Växjö och Färjestad.Växjö slutade på en tredje plats i tabellen medan Färjestad blev femma.

Växjö tog sig vidare från kvartsfinalen mot Luleå tack vare 4-2 i matcher. En matchserie som var Växjö's och gick vidare rättvist i en snabb sammanfattning.
Färjestad slog ut Brynäs med 4-1 i matcher där jag och många trodde på en jämnare serie men Färjestad trampade igång sin lagmaskin och Brynäs fick bara en match.

I Växjö's sex matcher mot Luleå så slutade två av dom sex matcherna med mål innan den tionde minuten. Noterbart var att de två första matcherna i Växjö slutade med mål innan tio minuter spelade.
I Färjestad's fem matcher mot Brynäs så slutade det med mål innan tio minuter i endast en match men där tre av dom övriga kom med mål mellan tio till tolv minuter spelade i den första perioden.

Historia:
Växjö - Färjestad mötte varandra fem gånger under grundserien. Två matcher i Växjö och tre i Karlstad. Det slutade med fjorton poäng för Växjö och ynka ett för Färjestad. Det säger ganska enkelt att Växjö vann samtliga matcher mot Färjestad under grundserien. Resultaten var:
27.02.14 SHL Färjestad Växjö 2 : 4
25.01.14 SHL Växjö Färjestad 4 : 2
12.12.13 SHL Färjestad Växjö 1 : 2
(1 : 1)
17.10.13 SHL Växjö Färjestad 4 : 1
04.10.13 SHL Färjestad Växjö 1 : 3
Noterbart var att tre av fem matcher slutade med mål inom tio minuter i den första perioden. Även att båda matcherna i Växjö innehöll ett mål innan tio minuter spelade.
På lagens fem senaste möten i Växjö så har det slutat med fyra segrar för Växjö och en för Färjestad. Noterbart där är att i tre av dom fem matcherna också hade ett mål innan tio minuter spelade av den första perioden.

Kommentar:
Ja, dags för semifinal där jag på förhand trodde att båda lagen skulle gå vidare från sina respektive kvartsfinaler.
Vad ska jag säga för att motivera mitt tänk. jag tänkte hålla det kort då tiden är knapp.
Växjö spelar SM Semifinal för första gången i klubbens historia och vi kan räkna med ett otroligt laddat hemmalag som kommer trycka på gasen i botten direkt vid nedsläpp. Samtidigt som hemmalaget kommer hejas fram av en otrolig hemmapublik.
Jag ser då ett taggat Växjö mot lagmaskinen Färjestad att Växjö antingen kommer få en snabb utdelning eller vara övertaggade så laget går bort sig och ger möjligheter för Färjestad.
Lagens första matcher i kvartsfinalerna hade en otrolig inledning med högt tempo och mängder med chanser. Växjö spräckte nollan dryga sex minuter medan Färjestad släppte in 0-1 efter elva minuter.
Med två laddade lag som har vilat i ungefär en vecka sen senaste matchen kommer vara laddade och vi kommer troligtvis få se en matchbild med högt tempo och många målchanser första tio minuterna.
Sen att lagen brukar merparten av mötena släppa in/göra mål innan tio minuter spelade gör ju inte det negativt.
Nej med över två gånger degen på att det blir ett mål innan tio minuter spelade i en semifinal där två laddade lag kommer hejas fram av en publik i en arena där taket snudd på kommer lyftas gör att jag ser värdet att spela att det blir ett tidigt mål.
Jag väljer att spela mål innan tio minuter? JA till 2,02 på Unibet .

OBS:
Notera att detta är bara en tankeställare på hur matchbilden kommer se ut och att det är inget spel jag kommer lasta hus och hem på.

EDITERAD 2014-04-01 17.02:57

Haze91 - 01 April, 2014, 17:02

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Haze91 - 2014-04-01 17:24:44

Mjonas
Jag förstår att du tycker det. Jag ser matchen som ganska öppen och har svårt att se vem som vinner första matchen och tror därmed att vi får se ett tidigt mål då det är fler faktorer som talar för det. Men självklart, mål innan en viss tid är lite av ett lotteri ibland.
Tack ändå för en ärlig och seriös kommentar.

Mjonas - 2014-04-01 16:28:35

Känns mer som att det här är en chansning som bara bygger på tillfälligheter, så ingen rygg för mig. Men lycka till ändå!