Tjena. Det ville inte in någon puck under dom första tio minuterna i Växjö - Färjestad. Men mot nya tag och nya mål!

I NHL spelas det en hel del matcher inatt och jag blickar mot två lag som måste vinna för att chans på slutspel och det blir en lite kortare rek.

Capitals förlorade senast mot Nasville Predators med 4-3 på bortaplan efter straffar och har på sina tio senaste 4 segrar, 3 förluster och 3 förluster efter övertid/straffar.
Capitals ligger på en nionde plats i Eastern Conference med 81 poäng efter 75 spelade matcher och är bara ett poäng bakom sista slutspelslag Columbus Blue Jackets som dock har en match mindre spelad.
Hemmaplan har varit en hyfsat säker poängform för Capitals. Med 46 poäng på 38 hemmamatcher så är Capitals Eastern Conference sjunde bästa hemmalag.
På Capitals fem senaste hemmamatcher har det blivit poäng i tre men bara två segrar av dessa fem. Senaste hemmamatchen förlorades mot formstarka Boston Bruins med 2-4.

Stars kommer till spel med två raka segrar i ryggen och vann nu senast med 4-2 borta mot St. Louis Blues och har därmed på sina tio senaste matcher 5 segrar, 4 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar.
I Western Conference så ligger även Stars på en nionde plats. Med 83 poäng på 74 matcher så är Stars ett poäng bakom sista slutspelslag Phoenix Coyotes som även har en match mer spelad.
På bortaplan är laget dock inte speciellt starka den här säsongen. Med 34 poäng på 36 bortamatcher så är Stars Western Conference tolfte bästa bortalag.
Stars seger senast innebar den första efter fyra raka nederlag och har därmed endast en seger på sina fem senaste bortamatcher.

Historia:
Två lag som inte möter varandra speciellt ofta. Lagen har dock mött varandra en gång den här säsongen och då vann Stars på hemmaplan med 2-1.

Kommentar:
Två slutspelsjagande lag där Capitals har haft lite oflyt med att kunna vinna efter övertid och straffar trots att lägena har funnits.
Nu har laget bara tre hemmamatcher kvar av säsongen och det är på hemmaplan som poängen har tagits. Det är därmed ett måste att Capitals måste vinna nattens match samtidigt som Stars har "råd" att förlora då laget har en match tillgodo mot Coyotes men med den jämna tabellen så kommer Stars gå för seger.
Jag tror dock på Capitals.
1: Ett starkt hemmalag och en publik som i stort sätt kräver slutspel så seger är ett måste.
2: Stars bortaspel är ingen dröm den här säsongen. Tog dock en stark seger senast på bortais mot Blues med 4-2.
3: Capitals lite "oflyt" med att vinna på övertid och straffar bör ge sig lite rättvisa inatt om Capitals visar det laget kan på hemmaplan.
Nu är det dags för Capitals att ta sig en seger och ge sig in i allvar på slutspelskampen för förlust här så är slutspelsdrömmarna nästan bortblåsta.
Jag väljer att spela Capitals inklusive övertid och straffar till 1,93 på Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip