SPELSOPP 21:05. Spelet under 2.5 ligger högst hos Unibet till 1.80x pengarna.

Lyon är ett lag som har halkat efter allt för mycket i ligan denna säsong och hemmaspelet är under all kritik. Med endast 6 vinster av 16 möjliga hemmamatcher spelar Lyon just nu knackig fotboll, tre förluster på senaste fyra matcherna efter helgens viktiga match mot St. Etienne som slutade med förlust. Man tog sig vidare från förra omgången i Europa League genom att slå ut Viktoria Plzen i två matcher. Idag ställs man alltså emot Juventus som är ett riktigt skickligt lag i det defensiva spelet, och jag tror att Lyon får det svårt med målskyttet även idag.

Juventus har visat prov på riktigt fint defensivt spel i de senaste matcherna då man endast har släppt in två mål på sex senaste matcherna, och de var senast då man förlorade mot Napoli med 2-0. Innan dess har man hållit nollan mot lag som Trabzonspor, Milan och Fiorentina borta. Målproduktionen har dock inte varit den största men det behövs verkligen inte mer då laget har spelat så stabilt bakåt som man gjort. Tre gånger av de senaste sex matcher har man t.ex. vunnit med en boll borta.

Tycker inte att Juventus behöver spela så offensivt ikväll då det är jätteviktigt att ta med sig ett bra resultat till hemmamatchen, man vill inte riskera att släppa in mål bakåt. I och med att Juventus är ett stabilt lag så tror jag man kommer utnyttja Lyons trötta spel framåt, dvs att lägga största fokusen på försvaret.

Juventus saknar försvararna Ogbonna och Barzagli. Mittfältaren Peluso skadad samt Vidal som är avstängd i kvällens match.

Lyon har hyfsat stora skadebekymmer i kvällens match mot Juventus. Framför allt på backlinjen men även på mittfältet. Missar kvällens match gör: Benzia, Gourcuff, Lopes. Några som ännu är frågetecken som bla missade helgens ligamatch: Grenier, Fofana, Umtiti, Dabo och Bisevac. Skulle säga att Lopez, Grenier samt Umtiti är de största avbräcken.

Väljer att spela u2.5 till 1.80x pengarna hos Unibet med 2/5 units. Slänger även 0.5 units på Juventus & u2.5 till höga 3.5 hos bet365 .

Twitter@akberg_

This is the stats tab
This is the post tip