Speltips Elfsborg-Häcken

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-04-04 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.10
Tips: 1
Jag tycker inte det är ett så mycket sämre Elfsborg på pappret i år som vissa vill få det till trots spelarförluster i Stefan Ishizaki, James Keene, Martin Andersson, Tom Söderberg, Skuli Jon Fridgeirsson, Amadou Jawo, Stefan Larsson och Joackim Jorgensen. Visst, bredden känns inte lika bra nu och truppen har föryngrats men man kan fortfarande ställa en väldigt stark och intressant elva på planen. Elfsborg hade spelat fyra tävlingsmatcher under året innan den Allsvenska premiären i Måndags. Facit blev fyra segrar och 11-0 i målskillnad. I Svenska Cupens gruppspel hade laget inga problem att städa av Öster, Östersund och Rynninge. I kvartsfinalen väntade BK Häcken hemma på Borås Arena där Elfsborg vann med 1-0 och nu väntar semifinal i Uppsala mot Sirius. I den Allsvenska premiären föll Elfsborg borta mot Åtvidaberg men det är inget förlust man behöver skämmas för. Elfsborg har aldrig vunnit på Kopparvallen och därifrån kommer inte speciellt många lag resa hem med samtliga poäng i bagaget. Ni som såg matchen vet även att Elfsborg skapade riktigt vassa målchanser och borde ha gjort fler mål men för dåliga avslut i en kombination med en storspelande Henrik Gustavsson i hemmamålet gav Åtvidaberg alla tre poängen. Nyförvärvet Viktor Prodell såg pigg ut senast och även om det var sisådär med avsluten då så är det bara en tidsfråga innan han får igång sitt målskytte. Jag tycker Elfsborg ska ha en bra chans att komma på en bättre placering än ifjol. Om det sen blir femma, fyra eller topp tre låter jag vara osagt.

BK Häcken känns mycket spännande i år efter att man har förstärkt laget med Walid Atta och Ivo Pekalski samt att man har fått behålla sin skyttekung Moestafa El Kabir. Häcken underpresterade grovt ifjol då laget slutade på en svag tiondeplats hela 26 poäng bakom mästarna Malmö FF. Jag skriver underpresterade grovt för att hela Sverige hade satt upp Häcken som en guldkandidat efter sin fin fina säsong året innan. Och troligtvis var det en av anledningar till Häckens svaga säsong då de inte är vana vid att bära favoritskap. Nu har de fått ett år på sig att lära sig av läxan samtidigt som man inte har samma favoritskap på sig denna säsongen. Just därför tror jag att Häcken kan vara med och slåss om en Europaplats i år men bara om man får behålla El Kabir säsongen ut. Lämnar han till sommaren så kommer vi fortfarande hitta Häcken på övre halvan men då tror jag inte man räcker hela vägen. Bakom El Kabir finns ett stycke Carlos Strandberg som besitter en oerhört stor talang men som fortfarande har mycket att lära sig. Häcken hade även de spelat fyra tävlingsmatcher under året innan sin Allsvenska premiär i Måndags. Häcken vann sin grupp efter full pott mot Mjällby, ÖIS och Sandviken med en målskillnad på 9-1. Men i kvartsfinalen blev som sagt Elfsborg för svåra och chansen till Europa League-spel detta året försvann. Häcken besegrade IFK Norrköping i sin Allsvenska premiär med 2-0. Efter en krampaktig mållös första halvlek kunde Häcken efter två snabba mål i andra halvlek vinna matchen tryggt. El Kabir stod över dagens träning med laget då han fortfarande har problem med sin fot men det är troligt att han kommer till spel imorgon.


Häcken hade det riktigt jobbigt på resande fot och mot topplagen ifjol. Nu tror jag vi får ett jämnare Häcken i år men att det är just på resande fot och mot topplagen Häcken kommer tappa sina poäng. BK Häcken har aldrig vunnit en tävlingsmatch i Borås mot Elfsborg tidigare och det ska man ha i åtanke. Hemma på Borås Arena är Elfsborg riktigt starka och där förlorar man sällan fotbollsmatcher. Sedan säsongen 2008 har Elfsborg spelat 90 Allsvenska matcher på Borås Arena och bara förlorat 7 stycken. Jag såg stundtals bra intentioner från Elfsborg sida senast (en riktigt bra andra halvlek) och hemma i Borås är Elfsborg trygga. Nordicbet ligger högst med 2.10 på hemmaseger och det ligger lite men fortfarande för högt i mina ögon och därför blir det spel från min sida.

Edit:

Häckens trupp: Källqvist, Abrahamsson, Frölund, Anklev, Atta, Sandberg, Wahlström, Arkivuo, Zuta, Simon G, Samuel G, Lewicki, Pekalski, Ericsson, Makondele, Nasiru, Strandberg, Jeremejeff och El Kabir.

EDITERAD 2014-04-03 18.20:46
Spela på Elfsborg-Häcken hos Nordicbet
Spela nu
Killer - 3 April 2014 - 18:20
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Sirsilver - 2014-04-04 09:56

Polsater: 1 & u2,5 till 4.33 på bet365 känns klart intressant!! Den kör jag på :)

grandgoals36 - 2014-04-03 23:03

Såg Häcken spela senast mot Norrköping då vann man visst med 2-0 men det var inte rättvist någonstans Norrköping ägde första halvlek och Häckens passning spel håller fan inte ens div 5 klass! Tror på Elfsborgs kross 3-0 :)

Polsater - 2014-04-03 17:45

Köper det här rakt av. Den som vill kan testa 1 & u2,5 till 4.33 på bet365. Har varit rejält målsnålt mellan lagen.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: