Det här är en no-brainer för mig: City -1,5 spelas till 1.98 hemma mot Southampton.

3. Manchester City 30 21 4 5 80:28 67
8. Southampton 32 13 9 10 49:40 48

Hemma:
3. Manchester City 14 13 0 1 48:9 39

Borta:
8. Southampton 16 6 4 6 20:19 22

Läget i lagen:
City saknar Agüero och Nastasic. Trolig elva:

Hart
Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy
Navas, Fernandinho, Yaya, Nasri
Silva
Dzeko

Southampton saknar Yoshida (8/1). Wanyama (18/0) är ett frågetecken. Tänkbart lag:

Boruc
Chambers, Lovren, Fonte, Shaw
Cork, Schneiderlin
Davis, Lallana, Rodriguez
Lambert

Vårmatchen slutade 1-1.

Kommentar:
Visst, Southampton har gjort en del mål i år och har en del spelare som är farliga framåt. Men man har förlorat tre av de fyra senaste bortamatcherna och har släppt in tre mål i två av dessa. I början av året släppte man knappt in några mål, det har ändrats lite nu. Faktum är att de senaste bra resultaten man gjort har kommit på hemmaplan. Man har inte något särskilt att spela för, visst kan man kriga för en EL-plats, men Southampton har knappast samma brinnande motivation som City har.

Ligatrean City (två matcher mer spelade) har Liverpool i nästa omgång. Så som det ser ut nu går man upp i serieledning med två pinnar. Därför har man absolut inte råd att förlora några poäng här. Tar man en trea här har man ett riktigt bra utgångsläge inför Poolmatchen. HCP har man täckt i 10 av 14 hemmaligamatcher i år. Southampton lyckades vinna mot Pool borta (Suarez avstängd) och kvittera sent mot United borta. Annars förlorade man mot 2-0 mot Arsenal på Emirates, 3-1 borta mot Chelsea och var rätt chanslösa hemma mot Pool för några veckor sedan. Även Chelsea vann mot Southampton med 3-0 borta. Varje gång Southampton gjort ett bra resultat mot ett topplag i år har det funnits förklaringar som talat för dem. Fem gånger har man förlorat med två eller fler mål.

Nu tycker jag inte det finns det. Visst är Agüero skadad, men City har mängder av spelare som kan avgöra. Min känsla är att de tar en stabil seger här. När topplagens spelare får vila en hel vecka har de en stor fördel gentemot de mindre lagen, som ofta kan dra fördel av ett lite mer slitet storlag.

Får lov att be om ursäkt om raderna uppfattas som lite förvirrande då jag skrivit den här reken vid tre olika tillfällen med enda gemensamma nämnare att jag varit stressad. Kort sagt: City tar det här på ren klass och titelmotivation.

2-0/3-1.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip