Speltips

Speltips DIF vs HBK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-04-06 14:30 Spela här

Speltips DIF vs HBK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.05 Speltips: DIF -1
2014-04-06 14:30 DIF vs HBK DIF -1 2.05 Polsater

Djurgården asian -1 (insats tillbaka vida uddamålsseger) spelas till 2.05 på bet365 . Möter Halmstad hemma.

Alla vet vad som hände för Djurgårdens del i premiären borta mot HIF. Matchen bröts alltså vid ställning 1-1 i slutet av första halvlek sedan en DIF-supporter misshandlats till döds. Händelserna i Helsingborg den helgen är det många andra som tyckt till om, så det är ingen anledning för mig att lägga till något där. Hursomhelst kommer den döde DIF-supporten att hyllas på flera olika sätt i samband med den här matchen. Runt 15 000 åskådare väntas dyka upp. Spelarna har snackat om att spela och vinna för den avlidna supportern. Så räkna med ett hemmalag taggat till tänderna och som kommer sälja sig extremt dyrt.

Har också Jawo tillbaka i truppen jämfört med premiären. Tycker det såg helt okej ut spelmässigt borta mot HIF också. Mayambela ser rätt vass ut, jag gillar Prijovic i anfallet och försvarsmässigt har Emil Bergström & Amartey gjort det bra en längre tid.

Mot just HBK har man också bra statistik. I Svenska Cupen-mötet i mitten av mars körde Djurgården över HBK fullständigt och vann med 4–1. Slakt då. Vann även med 1-4 borta samt 1-0 hemma i fjol. Förlorade bara en allsvensk match av sju på Tele 2 förra året.


DIF:s trupp:
Kenneth Höie
Hampus Nilsson

Vytas Andriuskevicius
Stefan Karlsson
Emil Bergström
Daniel Amartey
Mattias Östberg
Philip Sparrdal Mantilla

Haris Radetinac
Martin Broberg
Yussif Chibsah
Andreas Johansson
Alexander Faltsetas
Simon Tibbling

Aleksandar Prijovic
Mark Mayambela
Amadou Jawo
Philip Hellquist


Halmstad kommer från en blytung förlust mot ÖSK. Visst kan man tala hur mycket man vill om att man var nöjda med prestationen och så, men resultaten räknas ju som bekant. Har ett i mina ögon relativt beige lag och det är förmodligen inte på bortaplan man kommer rädda kontraktet. Mycket hänger på anfallsduon, som tenderar bli rätt isolerad, och laget kommer förmodligen inte göra särskilt många mål i år. Lägg till att matchen spelas på konstgräs jämfört med Örjans Valls vanliga gräs.


HBK:s trupp:

1. Stojan Lukic
2. Viktor Ljung
3. Fredrik Liverstam
4. Joseph Baffo
6. Johan Blomberg
7. Kristinn Steindorsson
8. Kristoffer Fagercrantz
9. Gudjon Baldvinsson
10. Antonio Rojas
11. King Gyan
13. Kristoffer Thydell
14. Mikael Boman
17. Oliver Silverholt
23. Marcus Antonsson
24. Simon Silverholt
25. Richard Magyar
28. Jesper Westerberg
30. Malkolm Nilsson


Det kommer bli en speciell stämning runt den här matchen. Framför allt för DIF såklart, men även för HBK. Mycket kommer handla om vem som kan hantera det på bästa sätt. Min känsla är att Djurgårdsfamiljen kommer lyckas kanalisera den energi som borde finnas på arenan till att göra det som klubben skulle må allra bäst av i morgon - ta en stabil seger. Det enda någorlunda jämförbara är när AIK hyllade Ivan Turina efter dennes bortgång i fjol - då körde man över IFK Göteborg med 3-1.

För mig skiljer det ett par klasser mellan dessa lag och adderar man den supermotivation DIF-spelarna borde ha så är det här ett bra spel i mina ögon.

2-0 är mitt tips.

@nokkan21

Polsater - 05 April, 2014, 20:21

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Chris - 2014-04-06 13:45:21

Ähhh..blablabla.. Klart det var tråkigt med det som hände ,men glöm inte att det inte finns några mer egoistiska människor än fotbollsspelare... Inte fan går de och tänker på det än.. Sorgligt,men sant. Blir väl påminda idag av publiken,något som jag tror bara kommer gynna Djurgårdslirarna..

Polsater - 2014-04-06 11:14:22

Kall-el//
Hcp i as är knepigt ja, det håller jag med om. Jag hade dock rätt stor framgång med det förra året och hopppas på samma nu. Nu har det ändå gott en vecka sen Helsingborg hände också så tror inte spelarna är så påverkade. Pratade med Faltsetas igår och han sa att när dom vill tränat har det inte varit några problem

Kall-El - 2014-04-06 10:21:21

Tycker det var ganska påtagligt i hockeymatchen mot Örebro att spelarna där var tagna efter det som hänt kring fotbollsmatchen.

Skulle förvåna mig om inte denna typ av händelse påverkar fotbollspelarna ännu lite mer med tanke på att de var nere i Helsingborg när det hände.

Viss skillnad också på bortgång pga av sjukdom och bortgång pga mord kanske.

På sikt tror jag laget kan gå stärkta ur detta, men redan till matchen efter... jag tvekar.

Avslutningsvis skall det sägas att jag ställer mig lite tveksam till att spela -1 på spel i en så jämn serie som Allsvenskan oavsett vilka lag som möts.

Shadez - 2014-04-06 01:41:52

http://dif.se/2014/04/04/emil-infor-sondagen-vi-ska-spela-for-stefan/
http://dif.se/2014/04/04/sjung-for-stefan-pa-sondag/

Räkna med bra drag på Tele2 dessutom

Shadez - 2014-04-06 01:39:25

När Turina gick bort ifjol gjorde AIK mos av Blåvitt första matchen efter hans bortgång och då var det en medspelare som hade avlidit.. Frågan är då varför en supporters bortgång skulle påverka prestationen mer i detta fallet. Ser det snarare som mer troligt att DIF spelarna känner att dom vill gå ut å köra över HBK totalt för å hedra myggan.

R.Baggio - 2014-04-06 00:49:09

kall El du låter tvärsäker på att de kommer påverka dom på de sämre sättet?

Jotun - 2014-04-05 21:32:07

Va inne på denna också. Bra rek. Dif såg mycket bra ut i premiären.

Att spelarna skulle vara tagna av det som hände förra veckan tror jag inte ett dugg på. Kommer iaf inte påverka matchen för fem öre...

Kall-El - 2014-04-05 21:22:37

Jag skulle snarast rekommendera ett rakt motsatt spel här.

Frågan som måste ställas är hur påverkade spelarna är av vad som hände för en vecka sedan.

Min gissning är att spelarna fortfarande är väldigt tagna av det inträffade och att detta kommer påverka deras prestationer högst påtagligt.

Jag skulle inte bli det minsta förvånad om detta blir en väldigt seg historia där inget av lagen känner sig direkt sugna på att anfalla... 0-0 känns inte alldeles otänkbart och just nu kan man få 2.1x degen på +0.5,1 på HBK vilket jag nog kommer pröva.