Hello! Då var jag tillbaks igen efter en dags frånvaro.

Idag kan Skellefteå blir finalklart för fjärde året i rad då ställningen är 3-0 i matchserien och åker idag till Linköping för att avgöra matchserien.

Skellefteå har gått fram till en 3-0 ledning i matchserien ganska så rättvist. Första matchen spelades i Skellefteå och där vann Skellefteå med stabila 3-0. Matchen hade kanske kunnat sett annorlunda ut om Linköping hade satt sitt stolpskott och inte dragit på sig onödig utvisning sekunderna senare.
Den andra matchen var ren och skär utklassning i Cloetta Center. Skellefteå vann med 8-2. Skellefteå ledde med hela 3-0 efter bara dryga tio minuter spelade och trots att Linköping kom ikapp till 2-4 så var det aldrig snack om saken.
Den senaste matchen i Skellefteå Kraft Arena har väl hittills varit den bästa från Linköping's sida. Bra målvaktsarbete från Marcus Högberg och Linköping tog även ledningen med 1-0. Men med en onödig utvisning när Linköping redan spelade i numerärt underläge så kunde inte Linköping stå emot längre i början av den andra perioden. Men inga fler mål kom och vi hade 1-1 inför den tredje perioden. Där var det Skellefteå som satte avgörandet när 2-1 kom efter ca elva minuter in i perioden och kunde tillslut vinna med 4-1.
Så snabbt sammanfattat så är det mycket tack vare bra målvaktsarbete från Linköping's Marcus Högberg som har hållit ner siffrorna och Skellefteå leder matchserien rättvist.
Linköping kommer sakna: Sebastian Karlsson

Historia:
Lagen möttes fem gånger under grundserien och då vann Skellefteå fyra medan Linköping bara vann en. Och räknar vi med slutspelet så har Skellefteå 7-1 på Linköping i inbördesmöten. Noterbart var att samtliga matcher i grundserien har slutat med över 5,5 mål medan en av tre har slutat med över 5,5 mål i slutspelet.
Linköping hemma mot Skellefteå slutar i regel oftast med Skellefteå seger. På dom tio senaste hemmamatcherna, inkluderat slutspel så har Linköping bara vunnit tre gånger och Skellefteå sju. Linköping har bara vunnit en av dom sju senaste matcherna som hemmalag. Sju av dessa tio matcher har slutat med över 5,5 mål.