Hallå! Nej det fortsätter att grina mig i ansiktet. Marcus Högberg gör en kanon match och räddar sitt Linköping och matchen slutar oväntat nog bara 1-0 till Linköping. Men ack den som ger sig!

Inatt är det ett gäng NHL matcher och jag blickar mot Columbus Blue Jackets - New York Islanders.

Blue Jackets föll otroligt snöpligt i förra omgången hemma mot Chicago Blackhawks. Med ställningen 3-3 och bara sekunder kvar så gör Blackhawks 4-3 målet med endast fyra sekunder kvar av matchen. Tung förlust verkligen då Blue Jackets stred tappert för att nå poäng!
På Blue Jackets tio senaste matcher har det blivit 4 segrar, 5 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 4-5-1.
Med en lite sämre form så har Blue Jackets blivit ordentligt involverad i slutspelskampen. Med 85 poäng på 77 spelade matcher så innehar Blue Jackets den sista och åttonde slutspelsplatsen i Eastern Conference. Med två poäng bakom sjuan Philadelphia Flyers är det bara ett poäng ner till nian New Jersey Devils respektive tian Toronto Maple Leafs där lagen har en respektive två fler spelade matcher.
Blue Jackets är ett offensivt lagt lag och har en målskillnad på 215-207 som ger ett snitt på 5,48 mål per match.
Hemmaplan har inte varit Blue Jackets starkaste kort den här säsongen. Med 44 poäng på 39 hemmamatcher så är Blue Jackets Eastern Conference tionde bästa hemmalag. Med en statistik på 20 segrar, 19 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 120-102. Det ger ett snitt på 3,07-2,61 mål per match.
Blue Jackets har endast en seger på sina fem senaste hemmamatcher. I dessa fem matcher så har två matcher slutat över 5,5 mål och en match har stannat på exakt fem mål.
Blue Jackets kommer komma till spel utan:
N. Nikitin (spelar ev inatt)
N. Horton
N. Foligno

Islanders kommer från en strafförlust på hemmaplan mot Washington Capitals med 3-4.
Annars har formen stigit den senaste tiden och har på sina tio senaste 6 segrar, 2 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 6-2-2. Noterbart är att Islanders har tagit poäng i fem raka matcher.
Islanders säsong är över då slutspelsdrömmarna är släckta efter ett tag. Med 73 poäng på 77 matcher så ligger Islanders på en fjortonde plats i Eastern Conference. Med tolv poäng upp till slutspelslagen och bara tio poäng och spela för så är det bara äran kvar att spela om. Islanders problem har varit insläppta mål. Med 254 mål i baken så är Islanders det lag som släppt in tredje flest mål i Eastern Conference och har en målskillnad på 215-254. Det ger ett snitt på 6,09 mål per match.
Islanders på bortaplan har varit bättre än vart laget ligger i tabellen. Med 38 poäng på 37 bortamatcher så är Islanders Eastern Conference tionde bästa hemmalag. Med en statistik på 18 segrar, varav 6 efter övertid/straffar och 19 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och en målskillnad på 107-122. Vilket ger ett snitt på 2,89-3,29 mål per match.
Islanders vann sin senaste bortamatch, då mot Ottawa Senators med 2-1. Islanders har tagit poäng i fyra raka bortamatcher och har gått segrande ur tre av dessa fem. Tre av fem matcher har slutat med över 5,5 mål samt en har stannat på exakt fem mål.
Islanders kommer till spel utan:
C. de Haan (spelar ev inatt)
K. Okposo (spelar ev inatt)
M. Grabner
L. Visnovsky
E. Boulton
J. Tavares

Historia:
Detta blir lagens fjärde möte för säsongen.
Det första spelades med Islanders som hemmalag och där vann Blue Jackets med 3-2 efter straffar.
Den andra matchen spelades med Blue Jackets som hemmalag och där vann Blue Jackets med 5-2.
Den senaste matchen spelades i New York. Där vann Islanders med 2-0.
Lagen har bara mött varandra sjutton gånger sen säsongen 2000-2001. Det har slutat med elva segrar för Blue Jackets, fem för Islanders och en match har slutat oavgjort. Noterbart är att tio matcher har slutat med över 5,5 mål samt två matcher har stannat på exakt fem mål.
Med Blue Jackets som hemmalag så har det slutat med fyra segrar för Blue Jackets och en för Islanders. Noterbart är att fyra av dom fem matcherna har slutat med över 5,5 mål.

Kommentar:
Ett lag som har ett slutspel att spela om medan ett bara har äran och spela klart säsongen. Gemensamt är att det är två offensiva lag som möter varandra.
Islanders som har fått en bra form medan Blue Jackets verkar ha tappat formen när den behövs som mest.
Jag tror det kommer bli en fartfylld match där Blue Jackets måste ta poäng för att lämna en liten lucka till lagen bakom sig då New Jersey Devils börjar komma alltför nära. Samtidigt som Islanders fina form kan ställa till problem trots en del spelare borta.
Två lag som gör mycket mål och Islanders halvtaskiga defensiv och målvaktsarbete bör Blue Jackets kunna utnyttja sen att A. Nilsson står i Islanders kassen bådar ju mer positiva vibbar än negativa. Sen brukar det smälla en hel del mål när lagen spelar med Blue Jackets som hemmalag. Fyra av dom fem senaste matcherna har slutat med över 5,5 mål.
Jag väljer att spela över 5,5 mål till 2,01 på Betsafe .

Startande målvakter:
Blue Jackets: S. Bobrovsky Matcher: 54 Impm: 2,45 Räddningsprocent: 92,0%
Islanders: A. Nilsson Matcher: 15 Impm: 3,17 Räddningsprocent: 89,2%

This is the stats tab
This is the post tip