Speltips Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2014-04-09 01:30
Land: USA
Liga: NHL
Odds: 1,85
Tips: Över 5,5 mål
Tja!

Dags för en massa NHL matcher ännu en natt och jag blickar mot mötet mellan Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs.

Lightning kommer till spel med två raka förluster i ryggen. Nu senast föll laget med 2-5 på hemmaplan mot Dallas Stars. Efter att ha hamnat i ett 0-3 underläge efter den första perioden så var Lightning påväg ikapp efter den andra perioden då ställningen var 2-3. Men ett tidigt Stars mål till 2-4 och ett hyfsat tidigt 2-5 så var saken klar.
På Lightning's tio senaste matcher så har det slutat med 5 segrar, 3 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 5-3-2.
I Eastern Conference så jagar Lightning Montreal Canadiens som innehar tredje platsen i tabellen. Lightning har spelat till sig 93 poäng på 78 matcher har fyra poäng upp till Canadiens som däremot har en match mer spelad.
Lightning är ett av dom mest målglada lagen framåt i Eastern Conference. Med 229 mål framåt så är det tredje bäst tillsammans med nattens motståndare Toronto Maple Leafs. En målskillnad på 229-211 ger ett snitt på 5,64 mål per match.
På hemmaplan så är Lightning riktigt starka. Med 50 poäng på 28 hemmamatcher så är Lightning Eastern Conference tredje bästa hemmalag. Med en statistik på 22 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 16 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 120-101. Det ger ett snitt på 3,15-2,65 mål per match.
Lightning's hemmaspel har dock kommit av sig lite. Två raka förluster i hemmaborgen och endast två segrar på dom fem senaste. På dessa fem matcher har det totalt blivit 28 mål (26 mål under ordinarie tid) vilket ger ett snitt på 5,6 mål per match.
Lightning kommer till spel utan:
M. Kostka
B. Lee
M. Ohlund

Maple Leafs kanske ådrog sig en ödesdiger förlust hemma mot Winnipeg Jets, genom att förlora med 2-4. Detta trots att Maple Leafs ledde med både 1-0 och 2-1 men med endast fyra sekunder kvar av den första perioden så kom 2-2 av Jets och luften gick lite ur Maple Leafs.
På Maple Leafs tio senaste matcher så har det slutat med 2 segrar och 8 förluster, 2-8-0. Ingen form som skrämmer nämnvärt. Något att lägga märka till att att Maple Leafs har gjort minst tre mål i åtta av dom tio matcherna och har ändå förlorat så många matcher. Försvarsspelet är inte det bästa för stunden.
I och med förlusten senast så var det inte frågan om slutspelsdrömmen sprack. Med 84 poäng på 79 spelade matcher så är det tre poäng upp till slutspelslaget Columbus Blue Jackets som även har en match mindre spelad än Maple Leafs.
Problemet för Leafs har inte varit målskyttet (tredje bäst i serien) utan försvaret. Med 248 mål i baken så är det fjärde flest insläppta mål av samtliga lag i Eastern Conference. Med en målskillnad på 229-248 så ger det ett snitt på 6,03 mål per match.
Bortaplan är inte heller en av Maple Leafs styrka den här säsongen. Med 35 poäng på 38 bortamatcher så är Maple Leafs Eastern Conference fjortonde bästa bortalag. Med en statistik på 14 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 24 förluster, varav 7 efter övertid/straffar och en målskillnad på 98-122. Det ger ett snitt på 2,57-3,21 mål per match.
Maple Leafs har fyra raka nederlag på bortaplan och föll i sin senaste bortamatch med 4-2 mot Philadelphia Flyers. På dessa fem matcher så har det blivit totalt 27 mål vilket ger ett snitt på 5,4 mål per match.
Maple Leafs kommer till spel utan:
J. Lupul
J. Bernier

Historia:
Detta blir lagens fjärde möte för den här säsongen.
Det första mötet spelades i Toronto. Där vann Maple Leafs med 3-2.
Den andra matchen med Lightning som hemmalag och då vann Maple Leafs med 4-1
Den senaste matchen spelades i Toronto. Då vann Lightning med 5-3.
På lagens tio senaste matcher så har det slutat med tre segrar för Lightning och sju för Maple Leafs. Noterbart är att sex matcher har slutat med över 5,5 mål medan tre matcher har stannat på exakt fem mål.
På lagens fem senaste med Lightning som hemmalag så har det slutat med två segrar för Lightning och tre för Maple Leafs. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat med över 5,5 mål medan en match stannade på exakt fem mål.

Kommentar:
Två lag som jagar högre positioner i tabellen. Vid seger för Lightning så finns det goda förutsättningar att kunna "spöa" Canadiens på tredje platsen i Eastern Conference medan för Maple Leafs del så måste det bli seger och hoppas att Phoenix Coyotes gör sitt borta mot Columbus Blue Jackets så att slutspelsdrömmarna ännu kan leva någon match till.
Detta är två lag som gillar anfallshockey där den största skillnaden är att Lightning har ett bättre försvar än vad Maple Leafs har. Två lag som har gjort en hel del mål under säsongen och ett Maple Leafs som har släppt in alldeles för mycket för att ge sig själva chansen att vinna matcher. Inte blev det bättre att J. Bernier gick sönder och kommer missa resten av grundserien och kan tidigast vara aktuell för comeback om laget tar sig till slutspel.
Med två lag som måste gå för seger och som gillar att spela målrikt mot andra motståndare men framförallt mot varandra. Ett Lightning som vill studsa tillbaka efter två raka nederlag och ge sig själva chansen att nå topp tre medan Maple Leafs som saknar sin första målvakt måste vinna för att nå slutspel.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 1,85 på Betsafe.

Startande målvakter:
Lightning: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Maple Leafs: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Spela på Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs hos Betsafe
Spela nu
Haze91 - 8 April 2014 - 11:56
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: