Fyra poäng på de inledande två matcherna för Åtvidaberg. Borde kanske egentligen ha varit sex, med tanke på hur det såg ut Kalmar senast.
KFF lyckades på ett mirakulöst sätt kvittera i slutsekunderna. Ett mål som ingalunda var särskilt rättvist då det var Åtvidaberg som var det klart bättre laget.
Men de två inledande omgångarna säger ändå att listige Peter Swärdh har något rätt intressant på gång.
Laget känns välbalanserat.
Den alltid bra Henrik Gustavsson i kassen, alltid oavsett.
Hallingström och nyförvärvet från Öster, Månz Karlsson i mittlåset.
Ett mittfält där rävarna Sjölund och Bergström fortsätter att leverera i oförminskad takt.
Framåt, Victor Sköld så klart ett jättefynd. Men där även den klotrunde Ricardo Santos verkar trivas som gäddan i vassen med sin nye lekkamrat.
Hemma på plastgräset kommer man under säsongen att vara hemska att ha att göra med. Det är väl Malmö som med säkerhet kommer att kunna visa upp fler inspelade poäng på hemmaplan än Åtvid. Sedan kan de mycket väl trilla in som tvåa i den kolumnen. Lika väl som sexa. Men potentialen finns.

Visst. Falkenberg har inlett piggt. Som nykomlingar ofta gör.
Stod upp rätt okej mot Malmö ett tag. Men orkade inte hela vägen.
Sedan tog man då den historiska segern i allsvenskt sammanhang då BP besegrades hemma med 1-0.
Jag hörde Henrik Larsson efteråt (då jag såg sista 30). Och visst, vad skulle han säga. Måste så klart vara nöjd inför byn efter den historiska händelsen. Men jag vet inte, av det jag såg, och vad jag läst om första 60 så var det väl inte så in i helvete strålande från FFF:s sida.
"Killarna visade i alla fall härlig inställning", var något som herr Larsson lyfte fram.
Och jo, det vore väl fan om man inte gjorde det i en hemmapremiär. Då klubben för första gången är med i dessa sammanhang.

Nu är det någonting helt annat. Nu handlar det om Kopparvallen mot ett Åtvidaberg som i sina bästa stunder på plastmattan sätter upp ett jävla tempo på bollen.
Inga som helst konstigheter med truppem jämfört med senast. Eller gången innan dess.
Peter Swärdh kan ställa upp med exakt samma lag återigen. Och är det något jag är svag för i idrottens värld så är det när lag i medgång får jobba med kontinuitet.

Polletter in på Åtvid!

This is the stats tab
This is the post tip