Speltips

Speltips MFF vs Gefle

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-04-12 16:00 Spela här

Speltips MFF vs Gefle
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80 Speltips: MFF & ö2,5
2014-04-12 16:00 MFF vs Gefle MFF & ö2,5 1.80 Polsater

Malmö FF & över 2,5 mål i matchen spelas på bet365 . Finns under fliken mål - resultat/totalt antal mål.

MFF har inlett med två raka segrar, 3-0 hemma mot Falkenberg & samma resultat borta mot Blåvitt.
Gefle inledde med 2-2 borta mot Mjällby för att sedan förlora hemma mot AIK med 2-1

Läget i lagen:
MFF saknar inte någon spelare egentligen, men Pontus Jansson kommer vila:

Elva:
Olsen
Albornoz - Johansson - Helander - Ricardinho
Molins - Halsti - Thern - Forsberg
Rosenberg - Eriksson

Zlatan Azinovic
Mahmut Özen
Pontus Jansson
Simon Kroon
Erdal Rakip
Amin Nazari
Pawel Cibicki

Gefle har inte heller några direkta avbräck, samma trupp som senast mot AIK:

Emil Hedvall, Olof Mård, Jonas Olsson, Anders Wikström, Jesper Florén, Robin Nilsson, Simon Lundevall, Johan Oremo, Dioh Williams, Anders Bååth, Jens Portin, Skuli Jon Fridgeirsson, David Fällman, Jonas Lantto, Dardan Mustafa, Marcus Hansson, Oscar Karlsson, Sasa Sjanic.

Tänkbar elva:

Hedvall
Olsson, Wikström, Fällman, Portin
Lantto, Hansson, Nilsson, Lundevall
Oremo, Williams

Kommentar:
Så här tänker jag: Malmö FF spelar helt fantastisk fotboll och har en offensiv av en klass vi inte sett i Allsvenskan på länge. Absolut inte otänkbart att man klarar den här linan på egen hand. Faktum är att elvan man kommer till spel med här är snäppet vassare än den man körde i Göteborg senast. Med Forsberg, Molins och Thern på mittfältet samt Eriksson & Rosenberg på topp har man sina bästa offensiva spelare på planen. På bänken har man Simon Kroon, som inte är en personlig favorit kanske, men som sett bra ut på försäsongen samt Cibicki. Båda dessa kommer vara rejält sugna om de får speltid.

Gefle då. Ja, de har i samtliga tävlingar gått ihop tolv matcher i år. I elva av dessa har man släppt in mål. Är inte riktigt det defensiva tråkgäng många har bilden av, även om man naturligtvis kommer vara tvingade att sjunka hemåt. Framför allt är defensiven inte lika stabil som förr om åren. I fjol släppte man på bortaplan in fem mål mot Helsingborg, tre mot Malmö, tre mot AIK och tre mot Blåvitt. Säger något om vilka problem man har med de bästa lagen. Höll bara nollan två gånger totalt på bortaplan.

Samtidigt har Gefle ett par spelare som kan ställa till det i omställningarna. Särskilt Lundevall (fick omdömet "fantastisk" av Andreas Alm senat) och Lantto är vassa. Oremo och DIoh Williams kommer säkert göra en 6-7 mål var i år också. MFF vilar Pontus Jansson vilket gör att det blir en ny backlinje jämfört med de senaste matcherna. Erik Johansson som kommer in håller hög allsvensk klass visserligen, men att Jansson inte spelar är ändå en försvagning. Gefle lyckades förutom att släppa in en hel del mål borta mot topplagen trots allt göra mål på Olympia, Nya Ullevi och Swedbank. Visst hade man lite andra spelare i fjol, men jag tror absolut laget har rätt bra chanser att få in en balja här.

Kort sagt, MFF bara vinner här. Hcp-spel är alltid knepigt i AS och jag är mer lockad av det här spelet än ett hop-spel på Malmö. Ser större chans att matchen slutar 2-1 än 2-0 faktiskt, och gör MFF bara 2-0 lär de blåsa på för trean inför en fanatisk hemmapublik och med en del inbytta ben.

Prognosen talar om 10 grader varmt, bra plan och rätt mycket folk. Heja di blåe!

3-1.

@nokkan21

Polsater - 11 April, 2014, 23:59

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
auwderzzon - 2014-04-12 09:35:05

Ska sägas kanske att Dioh Williams som gjort 4 mål hittills var av 2 i Allsvenskan inte kommer till spel detsamma gäller Jesper Florén. Detta skrev Sydsvenskan igår och Gefle's andra tränare Thomas Andersson bekräftar detta i artikeln men kan inte kommentera varför dem inte är tillgängliga för spel.

Hur mycket det här nu kommer påverka spelet är väll oklart då jag också vet att det mesta handlar om vad MFF uträttar. Men jag ser ändå att det försämrar chanserna till Gefle mål då man ändå får säga att Williams är en av deras bästa spelare om inte den bästa offensiva.

Men lycka till, Framåt Malmö!!!

Källa: http://www.sydsvenskan.se/sport/gefle-petar-basta-malskytten/