Stoke har fyra hemmasegrar på Brittania på dom fem senaste (1 oavgjord mot Swansea)mot Hull, West Ham, Arsenal och Man U. Av tradition brukar Stoke vara hemmastarka och i år är inget undantag. Hemma har man statistik 8-6-2 och senast man förlorade hemma var mot mitt kära Liverpool den 12 januari med 3-5 (!) i en grymt underhållande match. Till denna match återfår man Stephen Ireland och Charlie Adam på mittfältet vilket gör att konkurrensen ökar om platserna. Stokes lagkapten Ryan Shawcross gör sin 200:e PL-match vilket kanske gör att spelarna tar i lite extra för att tillägna han ett bra firande?

Newcastle, den franska kolonin tappade sin viktigaste spelare Cabaye till PSG i januarifönstret. Vad det betydde mentalt för lagkamraterna och prestationsmässigt för hela laget att tappa motorn ser man resultatet av denna vår. När därtill bl.a Loic Remy och Moussa Sissoko saknats på slutet, och även idag, så är formen en katastrof. På de 5 senaste matcherna då de båda nämnda varit borta har skatorna lyckats göra ett enda mål, 1-12 i målskillnad och förlorat fyra av fem (segern kom hemma mot Palace med 1-0).

Kan inte se att Newcastle utan två nyckelspelare står emot hemmastarka Stoke borta över 90 minuter. 2.10 hos staten är taget, finns säkert bättre odds på andra siter men jag spelar inom landet. Lycka till ni som hakar på!

EDITERAD 2014-04-12 10.03:03

EDITERAD 2014-04-12 10.18:55

This is the stats tab
This is the post tip