Speltips

Speltips Kalmar vs IF Elfsborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-04-14 19:00 Spela här

Speltips Kalmar vs IF Elfsborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.05 Speltips: Ö2,5 mål
2014-04-14 19:00 Kalmar vs IF Elfsborg Ö2,5 mål 2.05 Polsater

Över 2,5 mål mellan Kalmar & Elfsborg spelas till 2.05 på bet365 .

Misär igår när Stamatopoulos gör en Paul Robinson och bjuder ÖSK på ett (förvisso välförtjänt) oavgjort resultat. Underspelet i HBK-Norrköping räddade dock upp en del. Oh well, fortsätter med måndagens AS.

Återigen tycker jag övern ska vara favorit jämfört med underspelet när Kalmar. Bolagen verkar ligga kvar i tänket från förra året, då Kalmar knappt släppte in mål alls. Nu har man dock fått in Hasse Eklund som tränare, vilket är en man som är mycket mer offensivt lagd än vad Nanne Bergstrand var. "Spela mer offensiv fotboll" var arbetsbeskrivningen när Eklund kom. Försvarsspelet verkar ha blivit lidande.

Kalmar inledde med att vinna borta mot BP med 2-1 vilket följdes upp av 2-2 hemma mot Åtvid efter en sen kvittering.
Elfsborg föll borta mot Åtvidaberg i premiären med 2-1 men vann hemma mot Häcken med 3-1.
Bara övermatcher för dessa lag hittills således.

Läget i lagen:
Kalmar: Ludvig Öhman, Melvin Platje (Rygg) och Filip Sachpekidis (Sjuk) saknas. Inga större avbräck då nyförvärvet Platje inte kommit igång än. Tänkbart lag:

UPPDATERING: Tydligen petas Hovda, Ismael flyttas in centralt och Romario går in på kanten. Känns bara bättre för det här spelet.

Cramer
Nouri, Nilsson, Thorbjörnsson, Larsson
Romario, Ismael, Hallberg, Ring
Söderqvist, Elm

Elfsborg:
Saknar Anders Svensson som ska bli farsa i dagarna. Även Beckmann saknas. Tänkbart lag:

Svårt att spekulera i hur Elfsborgs elva kommer se ut när inte Anders Svensson är med, men den lär bli rätt offensivt balanserad.

Båda matcherna i fjol gick under 2,5, men innan dess hade fyra raka gått ö2,5.

Kommentar:
Kalmars defensiv är inte lika stabil som förra året. Åtminstone inte än. Marcus Nilsson och Thorbjörnsson har bara spelat ett par matcher ihop som mittbackar och Nilsson har inför årets säsong inte spelat tävlingsmatch på (har jag för mig) 1,5 år. Klart det tar ett tag att komma i gång. Men det kollektiva försvarsspelet har inte riktigt funkat heller så här långt. Åtvid kunde gjort fler än två mål på GFA förra veckan och även uddlösa BP tilläts skapa en del chanser i premiären.

Samtidigt bör David Elm vara redo för att starta nu då han fått ytterligare en veckas träning.
– Det är en liten speciell match så jag hoppas ju mer än vanligt att få göra det (kunna spela), svarar David Elm, som ju kom till Kalmar från Elfsborg i fjol.

Just Elm är nog viktig för att avlasta Måns Söderqvist i målskyttet. Känner att det finns mer att hämta av framför allt Ismael och innermittfältsduon vad gäller offensiven. Dessa har inte riktigt kommit i gång, men är kapabla spelare.

Elfsborg har sina främsta spelare framåt enligt mig. Bland annat har man ofta Hult/Larsson som väldigt offensivt skickliga ytterbackar. Prodell skapade mängder av lägen i premiären mot Åtvid, men kom inte till spel mot Häcken. Förhoppningsvis kommer utdelningen nu.

Kalmar gör så gott som alltid mål hemma på GFA (13 av de senaste 15). Samtidigt var Elfsborg det klart bättre i båda mötena i fjol och har gjort en hel del mål på försäsongen. BLGM ja känns troligt här och jag tror inte vi kommer få se två lag som nöjer sig med 1-1. Kalmar som "alltid" gör mål hemma mot offensivt starka Elfsborg.

Min värderingen är att det här mötet går över 2,5 MINST 50 % av gångerna. Väntar mig en öppen match mellan två offensivt lagda lag. Hade nog väntat mig 1.85-1.90 på överlinan. 2-1 Kalmar är min känsla.

Bra förhållanden väntas då det ska regna på dagen medan det ska bli runt 10 grader på kvällen.

Heja heja.

@nokkan21

EDITERAD 2014-04-14 13.53:46

Polsater - 14 April, 2014, 13:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
GLU - 2014-04-14 09:08:38

Rygg!

Tack för underspelet i HBK igår, la även en mindre peng på 0-0 som du skrev ut reken. Tackar för många units plus på den matchen :)

silvefang - 2014-04-13 23:38:46

Bra rek, rygg! Kalmar har en frejdig offensiv!