Speltips

Speltips DIF - AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-04-16 19:00 Spela här

Speltips DIF - AIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.60 Speltips: X2
2014-04-16 19:00 DIF - AIK X2 1.60 Polsater

X2 i stockholmsderbyt liras. Finns till 1.60 på asianmarknaden på bet365 .

Fantastisk match att vänta här. Andra gången på tre dagar Tele 2 Arena fylls. Och för andra gången är undertecknad på plats och bevittnar spektaklet.

Lika fantastisk är inte min rekform tyvärr. Efter ett stark start på 2014 har den senaste veckan gått tyngre. Så är det ibland.

Läget i lagen:
3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Panajotis Dimitriadis, 6 Alexander Milošević, 7 Eero Markkanen, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 14 Kenny Pavey, 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 20 Ibrahim Moro, 21 Kennedy Igboananike, 25 Sam Lundholm, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 35 Patrik Carlgren (mv), 36 Henok Goitom.

Teteh Bangura saknas.

Noterbart är alltså att Quaison åter är att tillgå för Alm. Ett plus att han finns med, ger fler alternativ. Även att Per Karlsson är med är mycket positivt. Tänkbart lag:

Kenny
Lorentzon, Milosevic, Karlsson, Ibiza
Eliasson, Borges, Quaison, Bahoui
Goiom, Kennedy

Djurgården:

Tänkbar elva:
Höie
Karlsson, Bergström, Amartey, Vytas
Broberg, Johansson, Faltsetas, Tibbling
Jawo, Prijovic

Bänk: Erton, Hellqvist, Radetinac, Chibsah, Östberg, Mantilla

Inga direkta avbräck här.

Bägge derbyna i fjol slutade x.


Djurgården kommer till matchen med två raka segrar, totalt sju poäng. AIK kommer till matchen efter en besvikelse senast då man tappade poäng i slutskedet hemma mot ÖSK. Totalt fyra pinnar.

Kommentar:
Jag gav AIK förtroendet hemma mot ÖSK i helgen. I 15 minuter kände jag att jag gjort helt rätt, laget inledde nämligen piggt och tog också ledningen. Sen föll man in i det såsiga och sega tempot man haft större delen av matcherna den här säsongen och i slutändan var krysset rättvist. Kanske var det så att tankarna flög iväg på den här matchen i stället för att göra klart jobbet?

Djurgården har däremot imponerat och man har 5-0 på de två senaste matcherna. Till skillnad från AIK har man fått igång forwards och anfallsspelet.

Med tanke på ovanstående konstateranden kanske det tycks märkligt att lita på AIK? Ja, så kanske det är. Men. Jag tycker Djurgården blivit för stora favoriter här. Visst har man två raka segrar, men de har också kommit mot Halmstad och Mjällby, två av de 3-4 lag som sett ABSOLUT svagast ut hittills i år. Tycker man såg från typ minut 15 och fram till matchen avbröts mot HIF att Djurgården hade rätt stora problem. Visserligen tog man ledningen, men efter det var HIF det klart bättre laget.

Hade det här varit premiäromgången hade nog AIK varit knapp favorit, trots bortaplan. Det finns ju kvalitet i AIK:s trupp, så är det bara. Men har som sagt inte fått det att lossna hittills. Kanske kan ett derby passa bra för att få de rutinerade pjäserna att tända till på allvar? Ett derby där man dessutom får kliva in som underdogs.

Egentligen tror jag väl att den här matchen slutar oavgjort, men om jag ska gå på något lag att vinna tycker jag värdet ligger hos AIK.

Så för att sammanfatta det här spelet:
+ AIK har hög grundkapacitet, någon gång kommer det lossna
+ Går in som underdogs, passar det laget
+ Spelare för spelare är det rätt jämnt, liten fördel AIK tycker jag dock.
+ Djurgårdens segrar ska inte överskattas.

- DIF har fått två dagars längre vila
- DIF har inlett vassare

Känns som att krysset ligger nära till hands här, tror båda lagen är rätt bekväma med det resultatet faktiskt. Matchbilden lär bli rätt försiktig då vi har två tränare som inte direkt är kända för frejdigt okontrollerat end to end-spel.

1-1?

Det var det, lycka till vid rygg. Vid frågor/feedback/kritik så finns jag i kommentatorsfältet nedan eller som:

@nokkan21 på Twitter.

Polsater - 16 April, 2014, 01:47

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
thomas88 - 2014-04-16 07:38:54

Hoppas att du får avnjuta inledningen på en nygammal epok med sprakande glöd i fredlig anda mellan fansen på och utanför T2.Därför är nog inte ett oavgjort resultat ovälkommet för något av lagen. Garanterat dagens snackis och morgondagens eftersnack. Liksom i Lissabon och Barcelona där ärkerivaler också möts. Benfica-Porto är en klassiker liksom Barcelona- Real Madrid. AIK har ju varit starkare de senaste åren och kan kanske improvisera mot DIF's lite osäkra försvar. Tror att Karlsson får en svettig afton. och att misstag kommer att dyka upp i det lite virriga försvaret - trots att Dif bara släppt in ett mål. Kan i iof sluta hur som helst och avstår helt från att tippa. Men - spännande - blir det! 29 000 häromdagen Lysande Bajen!!! Och i kväll fullt igen!!