Kan ju börja med att säga att mina kunskaper om tysk fotboll är ytterst begränsade, men kan tänkas ha hittat ett bra spel här.

Hamburg är ju en anrik och klassisk klubb i den tyska fotbollen som hör hemma i den högsta divisionen, men det kan det bli ändring på snart eftersom man nu ligger på en playoff-plats till serien under. Har dock bara 1 poäng upp till Stuttgart som just nu ligger på säker mark. Så varje poäng är såklart oerhört viktig, och man kommer att sälja sig dyrt. Men frågan är verkligen om det räcker.
Gjorde visserligen det bra senast hemma mot CL-jagande Leverkusen som man besegrade med 2-1. Men Leverkusen känns inte som bäst just nu och jag värderar Wolfsburg högre.
Senaste matchen för Hamburg var en viktig sådan, mot Hannover som också var indraget i bottenstriden. Blev ingen rolig historia, då det blev en snöplig förlust med 2-1 och segermålet kom i 86:e matchminuten. TUNGT! Hade minst sagt varit en viktig poäng. Men segern för hemmalaget var rättvis över 90 min och det kunde ha varit större siffror om inte Adler hade storspelat mellan stolparna.
Och inte nog med den blytunga förlusten så utgick storstjärnan Rafael Van der Vaart skadad. Han har i och för sig sett sina bästa dagar, men vi vet vad han kan åstadkomma i sina bästa stunder, så helt klart ett avbräck. Och den defensiva mittfältaren Milan Badelj kommer inte heller troligen till spel pga skada. Mittbacken Heiko Westermann är ett frågetecken, och det återstår ännu om han kommer till spel. Och än en gång saknas bäste målskytten Lasogga. Kan bli så att man är försvagat i alla lagdelar om man har otur.

Övrig frånvaro i hemmalaget: Ouasim Bouy (mittfältare 3/0), Marcell Jansen (back 19/1), Slobodan Rajkovic (back 2/0), Zhi Gin Lam (back 9/1), Maximilian Beister (forward 16/5)


Bortalaget Wolfsburg som just nu har en poäng upp till kval till CL, har också väldigt mycket att spela för i den här matchen. Och de känner nog själva att en sån här match ska de bara vinna om de verkligen ska nå den där platsen. Man har bra form för tillfället, och har oftast gjort jobbet mot motstånd av Hamburgs kaliber. Har dock två knappa bortaförluster mot Dortmund, men det är knappast något att skämmas över.
I senaste matchen mot Dortmund i cupen som man förlorade med 2-0, skulle väl vara ett gångbart resultat på förhand. Men resultatet kunde lika gärna varit det motsatta. Såg delar av matchen, och det var ett under att Wolfsburg inte fick in lädret i mål. Man kom fram till bra lägen men avsluten saknade skärpa. Förväntar mig bättre koncentration nu!
Spelar man med samma flyt och självförtroende i anfallspelet nu så tror jag att Hamburg kan få det svårt att hänga med.

Wolfsburg saknar förstemålvakten Benaglio men har har saknats nu några matcher, så Max Grun har fått några matcher i benen nu så det ska inte vara någon fara där. I övrigt så saknas bara Bas Dost (forward 13/4) och Junior Malanda (mittfältare (7/2). Så man har samma manskap tillgängligt som man haft nu i ett antal matcher. Vilket alltid är en fördel. Detsamma gäller ju inte Hamburg som kan tvingas göra några ändringar.

Var inne först på att lira raka på bortlaget men Hamburg är riktigt desperata, så kan gneta till sig ett oavgjort resultat om Rene Adler står på huvudet. Men jag tror inte Wolfsburg går mållösa av planen för andra gången på rad. Mycket lämpligare motstånd nu minst sagt. Och då känns det bra att få 1.65 och polletter tillbaka vid ett lika resultat. Finns ännu till runt 1.60. Allt över 1.50 är spelvärt här tycker jag.

Troliga startelvor:
Hamburger SV: Adler - Diekmeier, Djourou, Mancienne, Westermann - Rincà³n, Arslan - Ilicevic, Calhanoglu, Jiracek - Zoua

VfL Wolfsburg: Grün - Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez - Luiz Gustavo, Arnold - Perisic, de Bruyne, D. Caligiuri - Olic


4/5 Units.


Trevlig påsk på er!

This is the stats tab
This is the post tip