Speltips

Speltips MFF vs DIF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-04-21 17:30 Spela här

Speltips MFF vs DIF
Land: Sverige Liga: Liga
Odds: 1.975 Speltips: MFF asian -1
2014-04-21 17:30 MFF vs DIF MFF asian -1 1.975 Polsater

Spelar MFF asian -1 toll 1.975 på bet365 .

Var först inne på en eventuell DIF-skräll här, men ändrade mig efter beskedet om att Andreas Johansson missar matchen. Så här är det ju: MFF:s segertåg kommer inte fortsätta för evigt, men jag tror man löser sin femte raka seger här. Att då få nästan dubbelt upp om segern "bara" blir med uddamålet - det känns klart spelvärt.

MFF:s trupp:

Robin Olsen, Zlatan Azinovic
Mahmut Özen, Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Filip Helander, Erik Johansson, Ricardinho
Guillermo Molins, Simon Kroon, Simon Thern, Markus Halsti, Erdal Rakip, Amin Nazari, Emil Forsberg
Pawel Cibicki, Magnus Eriksson, Markus Rosenberg

TÄnkbar elva:
Robin Olsen – Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Filip Helander, Ricardinho –
Simon Kroon, Markus Halsti, Emil Forsberg, Guillermo Molins –
Markus Rosenberg, Magnus Eriksson.

Simon Thern har varit sjuk och är tveksam. Kan han spela lär han gå in på innermittfältet och peta ut Forsberg på kanten medan Kroon får bänken. Väldigt bra skadeläge, inga avbräck att tala om alls.

Djurgården saknar Mayambela, Jesper Arvidsson och Adde Johansson. Erton Fejzullahu är med i truppen men är troligen inte redo för 90, lär börja på bänken.

Kenneth Höie
Hampus Nilsson

Vytas Andriuskevicius
Stefan Karlsson
Emil Bergström
Daniel Amartey
Mattias Östberg
Philip Sparrdal Mantilla

Haris Radetinac
Martin Broberg
Yussif Chibsah
Christian Rubio Sivodedov
Alexander Faltsetas
Simon Tibbling

Aleksandar Prijovic
Erton Fejzullahu
Amadou Jawo
Philip Hellquist

Tänkbart lag:

Höie
Karlsson, Bergström, Amartey, Vytas
Broberg, Chibsah, Faltsetas, Tibbling
Jawo, Prijovic

Tabell:

MFF: 4 4-0-0 9:1 12 pinnar

DIF: 4 2-1-1 8:4, 7 poäng

Noterbart är att DIF vann bägge mötena i fjol.

Kommentar:
Bevittnade onsdagens derby på plats och blev rätt besviken på Djurgården. Laget bjöd inte riktigt upp till kamp, man var fega och kom skapade inte någonting förrän matchen var över. Nu åker man till Swedbank, där man ställs mot seriens bästa och mest formstarka lag. Årets svåraste bortamatch. Och man gör det utan sin rutinerade capitano Adde Johansson. Att vara utan honom innebär förmodligen Chibsah och Flatsetas på innermittfältet - ett defensivt balanserat sådant. Att vara utan en rutinerad Adde, som kan värdera lägena bra, hålla i boll och se till att få med sig frisparkar och så vidare vilket är viktigt för att få break i MFF:s spel, kan bli ödesdigert. Erton Fejzullahu säger sig inte heller vara redo för 90 minuter och lär börja på bänken.

DIF hade väldigt svårt att få till ett ordnat anfallsspel mot AIK och anfallaren blev väldigt isolerade. Risken för deras del är att det kommer se ut på liknande sätt nu när man har mindre klokhet och rutin på mitten. Dessutom verkar Radetinac inte ha förtroende från tränare Pelle Olsson då han inte får chanser från start. Han är en spelare som hade kunnat ge understöd från mittfältet, som det känns nu ligger enormt mycket ansvar på anfallsduon. Man har ju också Tibbling som har en vass passningsfot och kan utmana en del, men jag tvivlar på att han kommer komma i rättvänd nära mål särskilt många gånger. Lägg till att MFF hållit nollan i tre av fyra matcher hittills och du förstår vart jag vill komma med mitt resonemang ocean: Jag tror DIF får väldigt svårt att skapa chanser samt göra mål.

MFF fortsätter ösa på. Vinst igen senast i en lurig och oglammig match borta mot ÖSK. Som många andra har jag svårt att se vilka som ska hota mästarna. Seger här och man tar en sexpoängsledning. För MFF-spelarnas del känns det som att den här matchen kommer väldigt bra. I de två senaste matcherna har man haft Gefle hemma och ÖSK borta, två rätt sömniga matcher egentligen. Nu är DIF på besök och mycket folk väntas till arenan trots att det väntas bli regn. Stormatch alltså. Den typen av uppgift som hindrar MFF-spelarna från att slappna av och komma med en lite halvtaskig inställning, vilket hade kunnat vara fallet om man mött typ Halmstad. Ni förstår vad jag menar.

Kort sagt: MFF är så pass bra och man har fått igång samtliga offensiva ess. Så länge man inte är igång med Europaspel klarar den relativt tunna truppen av att spela Allsvenskan utan att bli slitna. Nej, ett MFF med tio raka segrar tror jag löser det här. 2-0?

@nokkan21


EDITERAD 2014-04-20 21.22:22

Polsater - 20 April, 2014, 21:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Fierom - 2014-04-20 21:31:13

fan vad du pumpar allsvenska-rekar! gott å se