Speltips

Speltips Vinnare Champions League

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-04-30 20:45 Spela här

Speltips Vinnare Champions League
Land: Europa Liga: Champions League
Odds: 5,50 Speltips: Chelsea
2014-04-30 20:45 Vinnare Champions League Chelsea 5,50 Hallberg_GTE

Jag inledde den här reken redan innan Chelseas möte borta mot Atletico Madrid i tisdags kväll, men pga. tidsbrist så hann jag aldrig skriva klart den till matchstart. Lyckligtvis så har inte oddsen ändrats speciellt mycket och jag ser fortfarande ett värde i att spela på att Chelsea plockar hem CL-titeln i slutändan.

Såhär var oddsen enligt min bedömning för vinst i CL före semifinalerna i veckan:

Lag - odds - bedömning

Bayern München - 2,40 - 25 %
Real Madrid - 3,75 - 25 %
Atletico Madrid - 5,00 - 25 %
Chelsea - 6,00 - 25 %

Såhär lyder oddsen och min bedömning efter semifinalerna:

Lag - odds - bedömning

Bayern München - 3,25 - 25 %
Real Madrid - 2,75 - 25 %
Atletico Madrid - 5,00 - 20 %
Chelsea - 5,50 - 30 %

Som ni ser så har oddsen inte ändrats speciellt radikalt på varken Chelsea eller Atletico. Däremot har dem ändrats på Bayern och Real så där finner jag inget spelvärde på något av lagen sett till deras chanser att vinna turneringen.

Min analys av första mötet var att Chelsea och José Mourinho skulle åka till Calderon för att försöka gneta till sig ett oavgjort resultat, en uddamålsseger alternativt inte mer än en uddamålsförlust för att ha ett bra utgångsläge på hemmaplan. Nu har man skaffat sig det utgångsläge inför returen på hemmaplan som man vill nästa vecka.

Varför vinner Chelsea då?

José Mourinho.

Att José Mourinho vill bli den första managern någonsin att vinna CL med tre olika klubbar från tre olika länder råder det inga tvivel om. Det är något som han uttryckt sig för och det är något som han jobbar efter. Jag tror också att det kommer att bli som aldrig tydligast nu när även Premier League går in i slutfasen, då det ryktas om att Mourinho kommer att ställa över och vila spelare under helgens möte med Liverpool så att dem bästa spelarna är fräscha till onsdagens returmöte. Om det så blir så vet vi att Mourinho satsar 100 % på Champions League och då anser jag att väldigt mycket talar för att Chelsea kommer att gå segrandes ur returmötet.

Med inställningen i bagaget tar även Mourinho med sig sitt flexibla taktiska tänk, något som jag anser honom vara den bästa tränaren i världen på. Oavsett om man möter ett bollinnehavsorienterat Barcelona, ett taktiskt tänkande Milan eller ett defensivt kontringsspelande Atletico Madrid så kan Mourinho alltid anpassa sin taktik efter motståndarna och efter sitt eget spelarmaterial. Något som få andra tränare klarar av.

Förutom att Chelsea spelar en tuff match i helgen så skall även Atletico spela en bortamatch mot Valencia på söndag. Atletico som leder La Liga kommer troligtvis inte att ställa över några nyckelspelare då jag tror att dem satsar lika mycket på La Liga som på CL. Om då Chelsea i sin tur väljer att vila ett antal spelare så tycker jag att det signalerar en fördel för Chelsea.

Som sagt, jag tror i slutändan det hela kommer att falla på att Mourinho lyckas hitta och anpassa en lämplig taktik mot Atletico som kommer att bärga för en seger.

Vilket lag som dem kommer att få möta i final tycker jag inte spelar särskilt stor roll. Personligen skulle jag nog föredra Bayern eftersom jag tror att Mourinho lättare kan anpassa sitt försvars - och kontringsspel mot dem än mot Real Madrid. Hur som helst så kommer Mourinho och Chelsea att vara tillräckligt taktiskt förberedda och disciplinerade i samtliga återstående möten oavsett moståndare, och jag tycker att 5,50 på Chelsea som slutliga segrare är aningen för högt..

Hallberg_GTE - 24 April, 2014, 15:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Oddsarn - 2014-04-24 22:53:47

Håller med dig i läget hur det ser ut nu i Bayern-Real, det som förvånade mig var att du hade samma procentsats som innan, TROTS det positiva resultatet, det här var ju en mardröm för Bayern att bli nollade borta. Om jag säger såhär, oddsen på att Real vinner förbättrades efter segern och inte tvärtom samtidigt som Bayerns chanser gick ner.

Tränarkampen lagen emellan vet jag inte om någon sticker ut mer än den andra, Pep har ju utmanövrerat Mou ett par gånger och Ancelotti är gammal i gamet och vet vad som gäller för att ta hem CL. På pappret är det som du nämner fördel för både Real och Bayern.

Sen ska man ju ta sig till finalen och angående att få ut mest av sina spelare så är Diego Simeone en mästare på det och kommer få ut 150% av sina soldater.

Jag kan dessutom sätta mina pungkulor på att vilka än Chelsea möter i final (ifall de tar sig dit) kommer vara favoriter oddsmässigt. Skulle säga minst 55% fördel kommer de ha att lyfta bucklan hos bolagen.

Sen respekterar jag din åsikt och tro, jag kan ju inte säga hur du ska tänka och bestämma hur du lägger dina procentsatser, utan var mest nyfiken på hur du tänkte.

Har själv spelat kontinuerligt sen starten av CL på vilka som vinner fördelat på flera lag och kommer själv vinna mest på Chelsea i nuläget, kommer nog säkra upp lite. Så lycka till med ditt spel.

Hallberg_GTE - 2014-04-24 21:23:07

Jag anser att det fortfarande är 50/50 mellan Bayern och Real för att jag inte tycker att 1-0 mot just Bayern är speciellt mycket att gå på. Hade matchen slutat 2-0 eller mer så hade min bedömning sett annorlunda ut och då hade jag sett Real som klara favoriter. Jag anser och tror att Bayern har såpass mycket kapacitet till att vända på det här utan att man skall behöva ha med bortamålsregeln i tanken. Gentemot igår tycker jag att Bayern under säsongen har visat upp ett brett mönster av anfallsspel i form av inläggsspel, distansskott och genomstickare, till skillnad från nära Pep coachade Barcelona. Jag tror att deras lite chansfattiga insats kommer att se betydligt annorlunda ut på Allianz och då får t.o.m Real Madrid svårt att stå emot, trots en 1-0 ledning. Men jag förstår din poäng och det kan mycket väl vara en felbedömning av mig. Man ska inte glömma bort Real heller för den delen, absolut inte. Men jag tycker att det är fördel i själva returmötet Bayern - Real för Bayern, men fördel Real så som läget ser ut just nu (om du är med på vad jag menar). Därav 50/50.

Vad det gäller Chelsea så anser jag att dem har ca 60 % chans att gå till final som läget ser ut just nu. Och i en eventuell final anser jag att det är 50/50 oavsett vilka Chelsea möter, för jag anser inte att något lag drar nytta av en hemmafördel när finalen spelas i Lissabon. Utan där tror jag mer att det är tillfälligheter och taktiska detaljer som kommer att avgöra ett sådant möte. Det må hända att Real och Bayern har bättre spelare på pappret, men Chelsea har den bäste och mest kapabla managern som kan få ut mest av sitt lag och anpassa sin taktik på bästa sätt oavsett motstånd. Och därför ger jag Chelsea en högre procentsats som läget ser ut just nu.

Oddsarn - 2014-04-24 20:02:38

Det jag tycker är intressant är att du ger Real och Bayern lika stor chans innan och efter första semin. Hur är din analys där? Säger inte att din bedömning på båda är fel, men iom att Real kom ut som vinnande i den matchen samtidigt som de höll nollan så borde rimligtvis oddsen på dem öka och oddsen på Bayern gå ner.

Håller nog inte heller med om Chelseas procentsats, om de nu går vidare så är de underdogs vid både Bayern och Real (enligt min åsikt såklart). Som MAX skulle jag ge dem 55% att gå vidare i semin och 45% att vinna finalen, vilket ger runt 25% som absolut MAX.