Speltips

Speltips IFK Göteborg vs Falkenberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-04-25 19:00 Spela här

Speltips IFK Göteborg vs Falkenberg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.20 Speltips: IFK flest mål 2a
2014-04-25 19:00 IFK Göteborg vs Falkenberg IFK flest mål 2a 2.20 Polsater

Ett specialspel ikväll: Det blir flest IFK-mål i andra halvlek. Finns på bet365 - 1:a/2:a halvlek - Halvlek med flest mål hemmalag 2:a halvlek.


IFK:s trupp:

Marcus Sandberg, Sulejmen Sarajlic, Emil Salomonsson, Adam Johansson, Kjetil Waehler, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Ludwig Augustinsson, Sam Larsson, Darijan Bojanic, Philip Haglund, Jakob Johansson, Gustav Svensson, May Mahlangu, Martin Smedberg-Dalence, Robin Söder, Malick Mané, Gustav Engvall.

Trolig elva:

Sandberg
Johansson Bjärsmyr Waehler Augustinsson
Smedberg Johansson Svensson Larsson
Mané Söder

IFK saknar Vibe och Alvbåge. Framför allt Vibe är ett tufft avbräck i offensiven.

HÄLSOTILLSTÅNDET FFF: Matteo Blomqvist Zampi, fw, Zlatan Krizanovic, fw, och Johan Svahn, mf, är alla korsbandsskadade och har en bra bit kvar. Godsway Donyoh, fw, på väg tillbaks från knäskada. Christoffer Carlsson, mf, har en lättare lårskada och vilar mot Blåvitt på fredag. I övrigt samma trupp som mot Elfsborg senast.

Kommentar: IFK har gjort flest mål i andra halvlek två raka matcher. Falkenberg har släppt in flest mål i andra halvlek i fyra av fem matcher.

Det här spelet baserar sig på att jag ser framför mig en matchbild där Falkenberg kryper ihop och parkerar bussen i första halvlek. Ett Blåvitt som brister i kreativitet kommer få svårt att bryta ned det. Vi såg vilka problem exempelvis Malmö hade med att bryta ned Falkenberg på hemmaplan i premiären. Men när målet väl kom var det proppen ur. Vi har också sett i flera andra matcher att Falkenberg varit bra med i första halvlek för att sedan tappa i andra.

Ett IFK utan kreativitet brukar ha svårt att skapa mycket lägen när man ställs mot den här typen av motstånd. På hemmaplan lär man väl till slut lösa biffen ändå, men känslan är att det mer blir en match där man nöter och nöter och nöter ner sin motståndare. Mållöst i paus ser jag inte som omöjligt alls. Även om IFK skulle göra ett mål innan halvtid tycker jag det finns goda chanser för det här spelet ändå. På hemmaplan öser man på, det är en fredagsmatch och kommer säkert vara en okej publiksiffra. Har också en hel del hungriga bänkspelate som garanterat vill in och visa sig från sin bästa sida om de får chansen. Sen har vi sett en trend i Falkenbergs matcher - när målen väl kommit i baken, ja, då har det varit lite proppen ur.

2.20 för det här känns bra. Ska vi säga 1-0 IFK i ht och 3-1 ft?

@nokkan21
Polsater - 25 April, 2014, 13:18

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!