Speltips

Speltips Elfsborg - HBK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-04-28 19:00 Spela här

Speltips Elfsborg - HBK
Land: Sverige Liga: Allsvenskann
Odds: 2.02 Speltips: Elfsborg -1,5
2014-04-28 19:00 Elfsborg - HBK Elfsborg -1,5 2.02 Polsater

Ser ingen anledning att inte köra Elfsborg -1,5 i matchen mot HBK. Sagt och gjort!

4 Elfsborg 5 3 1 1 8-5 10
13 Halmstad 5 1 1 3 3-9 4

Elfsborgs trupp:
Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Johan Larsson, Andreas Klarström, Daniel Mobaeck, Sebastian Holmén, Jon Jönsson, Niklas Hult
Marcus Rohdén, Henning Hauger, Viktor Claesson, Adam Lundqvist, Simon Hedlund, Anders Svensson, Arber Zeneli,
Lasse Nilsson, Viktor Prodell, Anton Andreasson


HBK har i alla fall mittfältaren Antonio Rojas (5/0) avstängd.

– (...) men det är väl också på plats att prata om vad Antonio har bidragt med i år, framför allt på hemmaplan, där han visar att han tagit enormt stor kliv i sin utveckling, säger Jens Gustafsson.

1. Stojan Lukic
2. Viktor Ljung
3. Fredrik Liverstam
4. Joseph Baffo
6. Johan Blomberg
7. Kristinn Steindorsson
8. Kristoffer Fagercrantz
9. Gudjon Baldvinsson
10. Antonio Rojas
11. King Gyan
13. Kristoffer Thydell
14. Mikael Boman
16. Eric Smith
17. Oliver Silverholt
23. Marcus Antonsson
24. Simon Silverholt
25. Richard Magyar
28. Jesper Westerberg
30. Malkolm Nilsson

Kommentar: HBK gick 0-1-3 på de inledande matcherna och lyckades göra ett enda mål. Detta trots att spelschemat inte var särskilt mördande. Senast lyckades man äntligen ta en trea då man besegrade Helsingborg hemma. Det kan man se som att saker och ting äntligen lossnade eller att man mötte ett HIF som inte är särskilt vasst. Jag väljer att se det som det senare alternativet. Faktum är att HBK:s offensiv är väldigt skral. Boman/Baldvinsson på topp är ett okej anfallspar som är jobbiga att möta, men jag sätter stora stora frågetecken för mittfältets förmåga att ge understöd. Laget har som sagt gått mållösa tre av fem matcher i år. Tror Elfsborg har jättechans att hålla nollan.

Defensiven är inte heller mycket att hurra för. Bara en nolla och stundtals rätt virrigt. Det följer lite av trenden från i fjol då HBK släppte in rätt mycket mål, särskilt borta.

Dessutom konstgräsfördel för Elfsborg. HBK gick 1-2-3 på konstgräs i fjol (enda segern mot tokjumbon Syrianska). Två av förlusterna med minst två mål. En match på konstgräs i år - förlust 3-0 mot DIF:

Elfsborg då? Ja, efter premiärtorsken mot Åtvid har man gått 3-1-0. Bra form. Har besegrat både Häcken ch Helsingborg utan snack på hemmaplan. Bra bredd i laget och defensiven har sett solid ut också. På hemmaplan spelar man med en väldig fart i passningsspelet och man styr matcherna väldigt tydligt. Har seglat upp som en tänkbar utmanare till Malmö i toppen.

Elfsborg på Borås Arena har alltid varit en av de svåraste bortamatcherna i allsvenskan. Visst, i fjol revs borgen lite grann då man inte hade en helt lyckad säsong. Finns en hel del orsaker till det, varav europaspelet är en. Nu verkar det dock som att man håller på att göra Borås Arena till den där ointagliga borgen igen. Stark start som sagt.

Ser att Elfsborg har toppchans här. HBK saknar i Rojas viss kvalitet/kreativitet på mitten, vilket gör att jag tror laget kommer få väldigt svårt att få till längre perioder av eget spel. Att försvara, försvara, försvara kommer i längden bli för jobbigt.Visst kan man alltid få till en fast situation eller dylikt, men jag har faktiskt svårt att se HBK göra mål här.

3-0?

@nokkan21

EDITERAD 2014-04-27 18.32:44

Polsater - 27 April, 2014, 18:32

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!