Speltips

Speltips Mjällby - Halmstad

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-05-03 16:00 Spela här

Speltips Mjällby - Halmstad
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.85 Speltips: U1 mål 1a halvlek (asian
2014-05-03 16:00 Mjällby - Halmstad U1 mål 1a halvlek (asian 1.85 Polsater

Under 1 mål i 1:a halvlek (asian) spelas mellan Mjällby och HBK. Spelet innebär pengarna tillbaka på ett mål, vinst på 0, förlust på 2 eller fler. Finns under asian-fliken på bet365 .

13 Halmstad 6 1 1 4 4-13 4
14 Falkenberg 6 1 0 5 4-12 3
15 BP 6 0 2 4 6-12 2
16 Mjällby 6 0 2 4 5-13 2

Vi är bara inne i omgång sju, men det här är en brutalt viktig match i alla fall, för båda lagen.

Läget i lagen: Mjällby saknar Daniel Ivanovski (4/0) och Lukas Grill (4/0). Två backlinjespelare, men borde inte innebära något större avbräck trots allt. Ingen av dessa spelade mot Helsingborg senast (då man gjorde en okej insats i första halvlek). Truppen:

1. Mattias Asper
2. Viktor Agardius
3. Gbenga Arokoyo
5. Rickard Östlin
6. Gudmann Thorisson
7. Kristina Haynes
8. Robin Strömberg
10. Marcus Ekenberg
11. Patrik Ingelsten
12. David Löfqvist
13. Daniel Nilsson
15. Viktor Nilsson
20. Kwame Bonsu
24. Mattias Håkansson
25. Anton Dahström
29. Danny Ervik
30. Jesper Johansson
75. Andreas Blomqvist

HBK saknar avstängde mb Richard Magyar. Ett avbräck, men Baffo kliver in där och det borde inte bli någon större skillnad trots allt. Jesper Westerberg är med i truppen, men är ett frågetecken.

Stojan Lukic
2. Viktor Ljung
3. Fredrik Liverstam
4. Joseph Baffo
6. Johan Blomberg
7. Kristinn Steindorsson
8. Kristoffer Fagercrantz
9. Gudjon Baldvinsson
10. Antonio Rojas
11. King Gyan
13. Kristoffer Thydell
14. Mikael Boman
16. Eric Smith
17. Oliver Silverholt
21. Johan Mauritzon
23. Marcus Antonsson
24. Simon Silverholt
28. Jesper Westerberg
30. Malkolm Nilsson

Faktum är att Halmstad klivit över den här linan fyra av sex matcher. Bara en mållös halvlek i år.
Mjällby har två över 1,5, två på exakt 1 och två mållösa första halvlekar.

Kommentar:
Statistiken just ovan åt sidan - här går jag 100 procent på mina känslor och intryck jag fått när jag tittat på dessa lag.

Jag har sagt det förr angående Halmstad: de spelar en rätt så jäkla primitiv fotboll. Det är mycket långt på Boman och Baldvinsson, som gör det bra men ofta blir isolerade. Ingen vidare offensiv uppbackning från mittfältet. På bortaplan har man mäktat med ett mål på tre matcher - vilket kom mot Elfsborg senast på ett slumpartat sätt. Mot just Elfsborg kunde man skapa en del lägen - men det var enbart just på snabba omställningar mot ett ibland övermodigt Elfsborg. Från etablerat spel kom ingenting alls. Mjällby är utan seger efter en klen start. Räkna inte med att dem kommer gå ut och spela champagnefotboll. Precis som för HBK lär deras direktiv vara att ta det lugnt, känn på det och jobba er in i matchen allt eftersom.

HBK bjuder också på väldigt lite, åtminstone är deras ambition att inte riskera så mycket i anfallen. Nu har man iofs släppt in 10 mål på tre bortamatcher - men det har varit mot riktigt bra motstånd. Mot ett Mjällby som åstadkommit tre mål på fem matcher och har en offensiv som verkligen inte skrämmer har man bra chans att hålla rent.

Summa summarum: HBK på bortaplan - då vet vi vad som väntar. Många på rtätt sida, riskminimering. Mjällby är utan seger och har efter detta bortamatcher mot Elfsborg, AIK och BP. Poäng här är i princip ett måste med andra ord. Första målet (som alltid, men kanske extra mycket här) väldigt viktigt. Jag räknar med en första halvlek där man kan ratta in Sportradion i halvtid och få rapporten: "på ett blåsigt Strandvallen har det inte hänt mycket att rapportera alls faktiskt".

Bolljäveln är rund och man kan aldrig aldrig veta någonting säkert. Men av det jag sett så måste det här bli en tajt match. Lagen har visserligen varit inblandade i målrika matcher - men det är för att man släppt in mycket mål mot lag som kan hota. Här ska vi nog mer titta på att lagen gjort 4 respektive 5 mål var framåt. Visst kan Ekenberg helt plötsligt vakna till liv och knoppa in ett inlägg, visst kan Blomqvist trycka dit ett långskott, visst kan Boman komma rätt i en omställning. Mål kan komma till på en mängd olika sätt (i synnerhet när man spelat underspel) men att det ska bli fler än ett mål i första halvlek har jag o-er-hört svårt att se.

Andra tänkbara spel (som jag inte lägger själv dock) är:
Flest mål i andra halvlek @ 2.0
U2,5 mål @ ca 1.80-1.85.

Lycka till!

@nokkan21

Polsater - 02 Maj, 2014, 22:42

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!