Över två mål (asian) i första halvlek spelas mellan Dortmund och Hoffenheim. 2.425 finns att hitta under asian-fliken - fler antal mål (goal line) på bet365 . Spelet innebär pengarna tillbaka på två mål i första halvlek, vinst på tre eller fler och förlust på 1 eller 0.

2 Dortmund 32 20 5 7 73-36 65
9 Hoffenheim 32 10 11 11 67-66 41

Dortmund kommer sluta tvåa. Hoffenheim har inte mycket att spela för heller. Ingenmansland i mitten av tabellen. Med det sagt - det är upplagt för en målfest mellan två målglada lag!

Läget i lagen:
Fortsatt många skador för Borussia Dortmund. Gündogan, df Subotic (10/0), mf Sven Bender (19/1) mf Blaszczykowski (16/2) och Sebastian Kehl (17/1)

Tänkbar elva (enl. Kicker.de)

Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - GroàŸkreutz, Sahin - Jojic, Reus, H. Mkhitaryan - Lewandowski

Hoffenheim saknar Modeste (29 matcher, 12 mål, 2 ass) och Schipplock (23/6/4) och mv Casteels (23 matcher)

Tänkbar elva:

Grahl - F. Johnson, Abraham, Süle, Beck - Rudy, Polanski - Herdling, Roberto Firmino, Elyounoussi - Volland

Stats: Dortmund har klarat den här första halvlekslinan sju gånger i ligan, varav i två raka. Ytterligare fem gånger har det blivit två mål i första halvlek.
Hoffenheim har klarat den här linan åtta gånger i år. 14 (!) gånger har det blivit två mål i första halvlek.
Mötet i våras stod 2-1 i paus.

Kommentar:
Okej, tre mål i första halvlek, det är mycket begärt, det är jag medveten om. Och Hoffenheim saknar ett par gubbar offensivt. Men jag ser det så här: Dortmund spelar sin sista hemmamatch för året framför gula väggen. Fansen vill såklart tacka av sitt lag på ett bra sätt innan man om två veckor ställs mot Bayern München i cupfinalen. Och Jürgen Klopp är ju inte den som sabbar ett party. Har varit otroligt öppna och sevärda matcher för Dortmund den senaste tiden och Marco Reus har riktigt bra form för närvarande. Så jag räknar med full fart framåt för Dortmund här. Kan tänka mig att vi får en liknande match som mot Mainz för ett par veckor sedan 4-2 (2-1).

Och man ställs mot ett Hoffenheim som släpper in 2,25 mål per bortamatch i snitt. Ett Hoffenheim som dessutom inte har mer än äran att spela för. Det ska också sägas att bortalaget trots avbräcken har en del offensiv klass på banan (Firmino, Volland m.fl). Hoffenheim har trots allt gjort över två mål i snitt och är med det tredje bäst i ligan. Nyligen ställdes man mot Bayern München borta i en tillställning som hade ungefär samma förutsättningar. Då slutade det 3-3 (3-2) efter en galen tillställning. Jag väntar mig något liknande här.

Två offensiva lag som definitivt har sina styrkor framåt. En match som inte gäller mer än äran, frågan är, kommer någon vara så sugna på att försvara? Jag tror inte det. Jag tror snarare vi kan få se 5-6 mål i den här matchen. Risken finns såklart i en sån här tillställning att matchen baktänder, spelarna finner ingen motivation alls och ingenting händer på 90 minuter. Jag har ändå svårt atttro det, givet Dortmunds fans och de kreativa krafter som finns på planen. Att dessa lag skrapar ihop två mål i första halvlek känns mycket troligt och den som vill kan hellre spela det. Stannar vi på två har vi insatsen åter och kan kasta in den på ett överspel i andra halvlek i stället. Men till ett så här mycket högre odds måste jag kliva på och hoppas att Reus eller någon annan löser en tredje kasse.

Gör som Markoolio säger nu gossar, in med bollen i mål.