Speltips

Speltips AIK vs HIF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-05-05 19:00 Spela här

Speltips AIK vs HIF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.90 Speltips: 1
2014-05-05 19:00 AIK vs HIF 1 1.90 Polsater

Raka ettan spelas när AIK tar emot HIF på måndagskvällen. 1.90 känns bra.

Rekarna har gått starkt senaste tiden, har 9 vinst, 1 push och 2 bom på de 12 senaste. Att då gå lita på AIK, som svikit mig två av tre gånger i år, är det så klokt? Kan man lita på Gnaget mot ett HIF som trots allt vann borta mot MFF senast? Jag tror fan det. Det är dags för AIK att ta en trea på hemmaplan.

AIK:s trupp:
Uttagna spelare: 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Panajotis Dimitriadis, 6 Alexander Milošević, 7 Eero Markkanen, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 14 Kenny Pavey, 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 20 Ibrahim Moro, 21 Kennedy Igboananike, 25 Sam Lundholm, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 35 Patrik Carlgren (mv), 36 Henok Goitom.

Fortfarande ingen Teteh Bangura, i övrigt full trupp. Tänkbar elva:

Stamatopolulos
Lorentzon, - Karlsson – Milosevic – Ibiza –
Ofori – Borges – Dimitriadis – Quaison –
Goitom – Markkanen

Helsingborgs trupp:
Pär Hansson (mv), Andreas Linde (mv), Carl Johansson, Loret Sadiku, Mattias Lindström, Ardian Gashi, Alvaro Santos, Arnor Smarason, Alexander Achinioti-Jönsson, Emil Krafth, Christoffer Andersson, Daniel Nordmark, Anton Kinnander, David Accam, Peter Larsson, Jere Uronen, Elias Andersson och Abdul Khalili.

Noterbart är att Robin Simovic utgår på grund av skada. Ett avbräck offensivt.

Tänkbart lag:
Hansson
Krafth, Larsson, Carl Johansson, Uronen
Gashi, Sadiku
Smarason, Khalili, Accam
Santos

Tabell:

9. AIK 6 2 2 2 9:10 8

10. Norrköping 7 2 2 3 6:9 8

11. Helsingborg 6 2 1 3 9:9 7

Noterbart är att AIK är 0-1-2 hemma, medan Helsingborg är 0-0-3 borta.

Tidigare möten: I fjol vann AIK båda mötena med 2-1. Året innan dess slutade mötet i Solna 2-1 och i Helsingborg slutade det 0-0. Även 2011 vann AIK hemma med 2-1 medan vi fick se en oavgjord match i Helsingborg.

Kommentar: Sedan AIK flyttade från Råsunda till Friends Arena har man gått 9-6-3. Ett okej facit, men kanske några pinnar för lite. Visar ändå att laget är stabila hemma och vi kan förvänta oss en bättring av resultaten men stått för hittills.

Gnaget var som bekant en av de stora favoriterna inför året. Har inte fått det att lossna hittills, men med en dåres envishet fortsätter jag hävda att man har hög potential i truppen. Tycker dock att man ibland ställer upp lite märkligt och ibland görs konstiga rockader under matchernas gång, men vad vet jag. Nu MÅSTE man hurusomhelst vinna. Det har redan börjat knorras om Alms framtid och skulle man inte vinna här lär det snacket knappast minska. Och jag är inne att man kommer lösa en trea här. Av tradition har man haft lätt för HIF de senaste säsongerna och jag tror också att HIF:s spel kommer passa bättre som motstånd än man ställts mot tidigare i år på hemmaplan. Visst, det verkar som att HIF kommer fortsätta med Sadiku på mitten (väldigt bra mot MFF), vilket innebär ett starkt innermittfält som kan matcha Gnagets dito. Men HIF är i grunden ett offensivt lagt lag som gärna vill hålla i boll och bjuda upp. En sån matchbild tror jag passar det här AIK-laget bättre än de samlade försvar man stångats mot tidigare på hemmaplan i år.

För mig är också avsaknaden av Robin Simovic ett rätt tungt avbräck för HIF. Alvaro Santos är en skön snubbe som varit väldigt bra tidigare, men nu är han inte en startspelare längre. Tycker jag.

Vidare känns det som att oddset justerats någon tiondel uppåt tack vare HIFs framgångar förra veckan. Segrarna ska dock inte överskattas. Mot Mjällby (som är SVAGT, framför allt borta) var det krampaktigt länge innan en stunds briljans av Khalili/Accam löste upp. Spelmässigt imponerade man inte riktigt. Enligt mig. Cupmatchen mot MFF var starkt att vinna såklart. Men faktum är att MFF var klart bättre i inledningen och borde fått utdelning då. Sen fick HIF 1-0 efter slarv i samband med en fast situation och kunde spela på det. Att ladda om efter ett sånt derby tror jag också kan bli svårt. I synnerhet när man har en tung bortafajt.

– Man ska vara medveten om att AIK törstar efter en seger hemma, och det är ett bra lag. Jag är helt säker på att vi får ett helvete, vi möter ett AIK som är revanschsugna och vill visa sin hemmapublik att de är bra. Ska vi ha någonting med oss så måste vi göra en prestation som är liknande den vi gjorde i Malmö, kanske till och med bättre, säger HIF-tränaren Roar Hansen.

Jag fortsätter tjata om det allsvenska syndromet. Många lag saknar stabilitet att rada upp bra resultat. En storseger följs ofta upp av en reaktion. Det tror jag kommer drabba HIF på måndagen. Omvända gäller för AIK, som kommer från en dålig match mot Norrköping och sedan en okej insats mot Häcken.

Sammanfattningsvis: Jag känner att det blivit en del svammel här, men för att sammanfatta varför jag tror på AIK så är det framför allt att laget normalt är hemmastarkt, det är verkligen dags för en seger, man är enligt mig ett bättre lag än HIF, som dessutom, tror jag, kommer ha svårt att ladda om. Kan Gnaget bara hålla koll på Accam så tar man det här.

@nokkan21

Polsater - 04 Maj, 2014, 21:39

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Zangen - 2014-05-05 18:04:31

Är en bra rek. Men om vi som är HIF:are säger att Simovic inte kan kicka till tre så köp det, istället för att hänvisa till förra säsongen där han gjord en "okej" vår men sen sjönk han till div 2. Nivå (Snart tillbaka i BK Flagg?)

Polsater - 2014-05-05 16:49:11

Simovic hat haft det tungt i år men har ju varit skadad också. Tycker han gjorde det okej i fjol och vill trots allt tro att han gör fler mål än Santos om båda spelar lika mkt. Men smaken är som baken.

tast - 2014-05-05 16:20:26

Är Helsingborgare själv och följer alla deras matchen. Simovic är definitivt inget avbräck, snarare en förstärkning. Har är urusel som inte kan spela fotboll, startar med Santos alla dagar i veckan. BLGM på denna känns bättre.

Fierom - 2014-05-05 16:12:26

Rygg! men som Pizaandre säger, Ser Alvaro Santos som ett större hot än träbenet Simovic.

Pizzaandre - 2014-05-05 14:48:20

Simovic ett tungt avbräck? Har du sett killen spela fotboll? Finns nog inte en helsingborgare som är glad när han är på plan, HIF har ett mycket bättre anfall utan Simovic.

muzaffer18 - 2014-05-05 14:14:31

Accam scoutas av United ikväll och du säger att AIK vinner denna match? Jag har stor respekt för dig, du e en grym bettare men jag spelar hellre X2 på denna

frantzen - 2014-05-05 11:14:40

Läste reken, allt kändes bra, du byggde upp allting så fint och jag skulle precis ta mig in på B365 och lägga spelet, sen skrev du sista meningen. "Kan Gnaget bara hålla koll på Accam".. Nu tänker jag inte spela längre.