Speltips

Speltips Elfsborg - Mjällby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-05-07 19:00 Spela här

Speltips Elfsborg - Mjällby
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.90 Speltips: 1 (-1,5)
2014-05-07 19:00 Elfsborg - Mjällby 1 (-1,5) 1.90 Polsater

Bekräftade startelvor:
Elfsborg: Stuhr-Ellegaard - Larsson, Mobaeck, Holmén, Hult - Claesson, Hauger, Lundqvist - Hedlund, Prodell, Nilsson.
(Anders Svensson börjar på bänken. )

Mjällby: Asper - Ervik, Thorisson, Agardius, Dahlström - Håkansson, Nilsson, Blomqvist, Strömberg - Haynes, Ekenberg.
Spelar redan nu Elfsborg -1,5 till 1.90. Kan tänka mig att oddset fortsätter droppa.

3. Elfsborg 7 4 2 1 12:6 14
14. Mjällby 7 1 2 4 7:14 5

Cupen inkluderat så har Elfsborg spelat sex tävlingsmatcher hemma i år. Sex segrar, fyra med mer än ett mål.
Inbördes har Elfsborg 3-1-0 i Borås sedan 2010. Två segrar med mer än ett mål.

Vi kan konstatera att Elfsborg har Marcus Rohdén avstängd och Jon Jönsson skadad. Anders Svensson är tillbaka. Rohdén framför allt är väl ett avbräck, men har en okej bredd i truppen, så bör kunna lösa detta ändå.

Mjällby har mb Arokoyo (6/0) avstängd. Säga vad man vill om honom, han blandar och ger en hel del, men det är ändå ledaren i försvaret och den bästa mittbacken. Senast han var borta släppte man in 4 baljor mot Häcken (3 första halvtimmen). I fjol när han var borta:
torsk 3-2 borta mot Norrköping
torsk 2-0 borta mot BP
torsk 0-1 hemma mot Åtvidaberg
Bara hemma mot usla Syrianska lyckades man vinna.

Därtill är Lukas Grill (4/0) out och även Ivanovski (4/0) saknas. Dessa två herrar hade haft stor chans att spela i backlinjen om de varit hela. Avbräck för en av Allsvenskans smalaste trupper. Ryktas om att Agardius ska kliva in som mittback.
Nytt avbräck för Mjällby är även mittfältaren Kwame Bonsu (6/0) som utgick skadad senast och inte finns med i dagens trupp.

Mjällby har släppt in 14 kassar i år, bara Halmstad är värre. Jag har dissat laget vid något tidigare tillfälle och det är väl bara att fortsätta säga: det här är inte ett bra allsvenskt lag. Andreas Blomqvist på mitten är bra men ensam, framåt litar man fortfarande på veteranen Marcus Ekenberg. En okej box-spelare, men bäst före-datumet har gått ut där. Tre av fyra förluster har kommit med mer än ett mål i år. Kommer visserligen från en något turlig vinst mot Halmstad (avgjorde i 92:a), men det tror jag faktiskt kan stjälpa laget lite. Blir gärna så för bottenlag att när de väl tar en seger så andas de ut, tappar lite fokus i nästa match och är inte lika desperata. Sen är det ju så att det är i matcher som den mot HBK som Mjällby ska skrapa ihop sina poäng, inte i bortamatcher mot Elfsborg. Har svårt att se laget hota här. Ekenberg skulle möjligen kunna trycka dit någon fast situation, men jag tycker inte man har kontringsspelarna som exempelvis HBK kunde hota med (Boman) när de gästade Borås Arena förra måndagen.

Elfsborg kommer från ett derby där de i en stor del av fajten behövde spela med 10 mot 11. Dessutom saknade man Anders Svensson. Lik förbaskat klarade man enkelt av att hålla Blåvitt borta (en chans på hela matchen skapade IFK) och tog till slut en välförtjänt pinne. Imponerande defensiv insats. Framåt vet vi att de har en hel del kvalitet. Prodell kommer alltmer till sin rätt, ytterbackarna fyller på med kvalitet, Claesson verkar äntligen vara på rätt väg igen, Hedlund är spännande och så vidare. Elfsborg har ända sedan man flyttade till Borås Arena varit extremt hemmastarkt. Dippade i fjol som regerande mästare, men verkar nu vara på väg att göra arenan till den där borgen igen. 5-2-0 på de sju senaste och bra form.

Känslan när det gäller Ellos är också att gruppen svetsas samman av allt tråkigt som drabbar Klasse Ingesson. På hemmaplan, inför sina egna fans och alla vackra sömmerskor som finns i textilstaden Borås känns det som truppen får mycket hjälp att mobilisera den där energin man behöver för att ge hela klubben den där solskensmatchen man är i behov av.

Nej, det här är en liknande match som vi tog betalt i förra måndagen. Då vann Elfsborg mot HBK med 4-1 och jag kan verkligen se något liknande här.

Heja Ellos.

@nokkan21

Polsater - 06 Maj, 2014, 16:05

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
mqmicke - 2014-05-07 20:53:03

Haha, jag bara älskar dina rekar/spel Polsater! Håller med föregående talare om att AIK-reket satt hårt inne, men detta spel framställde en helt ny innebörd av uttrycket att sitta hårt inne, haha! Men en bra spelare ska ha tur heter det väl? Du är kunglig på det du gör! Keep up the good work! Jag kommer fortsätta att rygga dig, tung är du! :)

Mackan12 - 2014-05-05 22:17:42

Rygg!!!
Du får in allt , tack för det även om AIK satt långt inne ;)