Speltips

Speltips AIK vs Mjällby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-05-11 15:00 Spela här

Speltips AIK vs Mjällby
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.68 Speltips: U 3 mål asian
2014-05-11 15:00 AIK vs Mjällby U 3 mål asian 1.68 Polsater

Åtta matcher inbördes sedan 2010 – sex under 2,5, fyra 0-0-matcher.

AIK saknar Teteh Bangura och Panos Dimitriadis.

Uttagna spelare: 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 6 Alexander Milošević, 7 Eero Markkanen, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 14 Kenny Pavey, 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 20 Ibrahim Moro, 21 Kennedy Igboananike, 25 Sam Lundholm, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 35 Patrik Carlgren (mv), 36 Henok Goitom.

Mjällby saknar mf Robin Strömberg (6/0) som är avstängd.
Mf Kwame Bonsu (6/0), back Daniel Ivanovski (4/0) och back Lucas Grill (4/0) skadade.

AIK har 6/8 ö2,5, 3/8 ö3,5.
Mjällby har 5/8 ö2,5, 4/8 ö3,5.

Kommentar: Är det något AIK visat hittills är det att man haft det svårt mot lag som backar hem och verkligen fokuserar på defensiven. Eftersom Kennedy Igboananike sällan får starta nuförtiden spelar man helt utan djupledshot vilket innebär att motståndarna tillåts trycka upp backlinjen rätt högt och se till att inläggen kommer längre bakifrån innan AIK hunnit fylla på i straffområdet. Gnaget har helt enkelt haft det svårt att skapa lägen.

Mjällby då? Jag har sågat deras offensiv vid ett par tillfällen och kan väl göra det igen. Man litar alltså fortfarande väldigt mycket på veteranen Marcus


Ekenberg ska lösa det för laget. Har gjort näst minst mål i Allsvenskan totalt sett. Senast mot Elfsborg skapade laget extremt lite men lyckades på något sätt kontra in en boll. Det är sånt som kan hända borta mot Elfsborg (som tenderar bli lite övermodiga på hemmaplan stundtals – vilket vi även såg Halmstad dra nytta av). Hur som helst, bortsett från det skapade man ingenting. Så har det varit en hel del i år, det är tydligt att det saknas spets framåt. AIK har på något jävla vänster misslyckats med att hålla nollan i år hittills, försvarsspelet ska ju ändå vara deras gren traditionellt sett. Ser det mer som en tillfällighet än något annat egentligen, kvalitén och stabiliteten borde finnas där. I synnerhet som Alm brukar vara rätt försiktig i sina matchplaner. Hursomhelst, någon gång kommer nollan komma för AIK, ett bättre tillfälle än hemma mot Mjällby finns knappt. Tror det är något som Alm väldigt väldigt väldigt gärna vill se. För det är just försvarsstabiliteten som gjort att AIK tagit topplaceringar senaste åren.

Bakåt så kommer Arokoyo tillbaka för Mjällby. Även om nigerianen är lite yvig och fladdrig så är han extremt viktig som ledare för deras defensiv. Innebär att man slipper spela med ytterbackar som mittbackar, vilket var fallet senast mot Elfsborg.

Räknar med ett försiktigt spelande Mjällby inledningsvis. Jacobsson lär inte vilja ge AIK ett tidigt ledningsmål. Alla lag vet hur det är att spela borta mot AIK med den publik som finns där. Får Gnaget medgång i början och publiken i ryggen kan det se hur bra som helst ut. Men, och i synnerhet mot ”mindre” lag, så kommer snabbt frustrationen på arenan, vilket även ger en del burop och allmänt missnöje på läktaren. Så räkna med ett Mjällby som backar hem, tar tid på sig och spelar snålt i början. Reder man bara ut första 15-20 är mycket vunnet när man möter Gnaget borta, för när frustrationen är där blir spelarna stressade och lyfta än längre.

Summa summarum – två lag med vars offensiv inte är att hänga i julgranen – AIK har de senaste säsongerna sällan ”mosat” motståndare likt en del andra topplag kan göra utan man vinner ofta rätt tajt. Tror dessutom Alm väldigt gärna vill ha en nolla att bygga vidare och att Mjällby kommer vara försiktigt. Av det jag sett av Mjällby tycker jag inte heller man blåst på i någon tokoffensiv och blottat sig bakåt när man hamnar i underläge, utan det har malts på på samma sätt i princip.

Min plan här är att spela U 3 mål asian och sedan plocka ö2 mål eller t o m ö 1,5 live för att kunna sejfa upp insatsen, en taktik jag ofta använder mig av vid underspel (bygger på en hyfsat lång mållös period – vilket jag tror vi har förutsättningar för här). Traditionellt sett målsnåla matcher mellan lagen också. Pengarna tillbaka på 3 mål känns safe då jag faktiskt har svårt att se Mjällby göra mål igen samtidigt som jag har svårt att se att AIK skulle ösa in mål helt plötsligt.

1-0/0-0/2-0?

@nokkan21

Polsater - 10 Maj, 2014, 21:02

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Polsater - 2014-05-11 12:05:35

Svårt att säga, beror lite på matchbilden, men runt 1.80 på ö2

rygghaze - 2014-05-10 21:21:33

Till vilket odds väntar du tills du lägger ett överspel,