Speltips

Speltips Benfica vs Sevilla

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-05-14 20:45 Spela här

Speltips Benfica vs Sevilla
Land: Italien Liga: EL
Odds: 2.37 Speltips: Benfica
2014-05-14 20:45 Benfica vs Sevilla Benfica 2.37 Polsater

Officiella startelvor.
Sevilla: Beto, Coke, Pareja, Fazio, Alberto, Carriço, Mbia, Reyes, Rakitic, Vitolo, Bacca
Benfica: Oblak, Pereira, Luisao, Garay, Siqueira, André Gomes, Amorim, Gaitán, Sulejmani, Lima y Rodrigo.

Jag måste tro på Benfica i finalen. Tycker att laget är bättre och mer stabilt än Sevilla. Även om det är ovisst så ser jag ändå Benfica som klarare favoriter än vad oddsen gör gällande.

Benfica har förlorat sju raka Europa League-finaler. Nu ska man försöka bryta "Guttman-förbannelsen" och ta sin första titel i Europa sedan 1962. Jag tror man gör det. För första gången går man in i finalen som favoriter och man har verkligen gjort en magisk säsong. Vunnit ligan och cupen i stor stil samt imponerat stort i Europa League.

Benfica har spelat åtta EL-matcher. Vunnit sex och kryssat två. Kryssen har kommit i returer då man bevakat ett bra resultat i förstarundan. Har släppt in fyra mål på dessa matcher och har hållit nollan fem gånger. Försvaret med Luisao och Garay i spetsen är verkligen ramstarkt. Slog ut Juventus i semifinalen efter 0-0 borta.
Framåt har man Rodrigo och Lima som är en dödlig duo, där bakom finns välkände Cardozo.

Läget i lagen:

Benfica har: Enzo Perez (28/4 i ligan, 3 starter, 3 inhopp i EL - 0 mål) avstängd, Eduardo Salvio (12/0 i ligan, 6/1 i EL) avstängd, Båda är mittfältare. Mf Lazar Markovic avstängd (26/5 i ligan, 3/1 i EL). Silvio och mf Fejsa (4/0 i EL) borta på grund av skador. Trolig elva:

Benfica (4-4-2): Moraes; Pereira, Garay, Luisao, Siqueira; Djuricic, Amorim, A.Gomes, Gaitan; Lima, Rodrigo

Mittfältarna som saknas är naturligtvis stora avbräck. Men den defensiva stommen finns där, liksom anfallsduon och Gaitan.

Sevilla:
Har mer kravlat sig fram i EL. Kom in redan i tredje omgången så man har fått kravla långt. Bortaspelet har varit sådär hela säsongen, man har exempelvis fem förluster på de senaste sex borta. Nu är det här visserligen inte en bortamatch på riktigt, men ändå.

Sevilla har: Mf Jairo Sampeiro avstängd (24/3 i ligan, 9/1 i EL) . Denis Cheryshev och mf Sebastián Cristóforo (12/0 ligan, 7/0 EL) skadade. Vilade ett gäng spelare i helgen. Har varit frågetecken för viktige forwarden Gameiro (15 mål i ligan, 6 i EL), han verkar inte komma till spel.

Sevilla (4-2-3-1) Beto; Navarro, Parejo, Fazio, Coke; Carriço, Mbia; Vitolo (frågetecken), Rakitic, Reyes; Bacca

Kommentar: Tunga avbräck för Benfica på mitten. Framför allt att Pérez missar är synd för deras del, då han varit viktig mot Sevillas bästa spelare Rakitic. Men Sevilla har också ett par avbräck och jag håller trots allt Benfica som ett bättre lag. Defensiven är intakt och jag tror att den något mer fysiske Carlos Bacca kommer passa Benfica bättre än den mer rörlige Gameiro (som alltså verkar missa). Benfica har varit inne i ett makalöst flow och har hållit uppe formen, medan Sevilla kommer in till matchen med tveksam form och 0-1-3 på de 4 senaste. Nu har fokus såklart legat på finalen här, men jag tror ändå att det är en smula negativt att gå in med de här resultaten. Det är inte så lätt att plötsligt koppla på. Dessutom har Sevilla släppt in rätt mycket mål i både ligan och EL. Håller försvaret som sämre än Benficas.

Känns som att det här är Benficas år, man har gjort det magiskt bra i ligan och i tuffa bortamatcher över hela säsongen. Klubb-ikonen Eusebio dog i vintras så man har pratat om att vinna det här för honom. Vore någonstans det logiska slutet på en bra säsong. I en final som förmodligen blir otroligt tajt avgör ofta försvaren och där håller jag som sagt Benfica som något bättre. Ser också Benfica som ett mer stabilt och bättre lag än vad Sevilla är. Trots allt. Avbräcken till trots, för mig har Benfica en bra chans. Sevillas bortafacit är inget som skrämmer och Benfica har redan en match med bra minnen från den här arenan.

Den största faktorn mot Benfica är avbräcken. Tycker ändå man får ihop en riktigt bra elva och stora delar av stommen finns ändå där. Även andra faktorer som att man är mer stabila och är i bättre slag talar för. Och min känsla.

2-1 Benfica?


@nokkan21

Polsater - 14 Maj, 2014, 02:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Staplats12 - 2014-05-14 16:19:44

Rygg på denna!
Står i 2.37 på bet365 !

Lazzon - 2014-05-14 13:41:12

Oj haha klantigt av mig, det hade du visst tagit upp!

Lazzon - 2014-05-14 13:40:40

Bra rek och håller med dig i stort. Men väldigt märkligt att du inte nämner detta:
Tränaren Jorge Jesus vill också bryta en 53-årig förbannelse i de europeiska cuperna som har inneburit sju raka finalförluster – senast i fjolårets Europa League mot Chelsea – för Benfica.

http://footy.se/2014/05/14/infor-sevilla-benfica/#sthash.cPBca0yH.dpuf

Troy_Archer - 2014-05-14 11:39:20

Final o helt oviss match i mina ögon, kan verkligen gå hur som helst så oddsmässigt så kommer jag lira på Sevilla.
Men du ska ha lycka till med liret:-)