Speltips

Speltips AIK vs Elfsborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-05-15 19:00 Spela här

Speltips AIK vs Elfsborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.25 Speltips: 1
2014-05-15 19:00 AIK vs Elfsborg 1 2.25 Polsater

Rak etta på AIK hemma mot Elfsborg spelas.

2. Elfsborg 9 6 2 1 16:7 20
6. AIK 9 4 3 2 15:14 15

Hemma:
12. AIK 5 2 1 2 6:7 7

Borta:
4. Elfsborg 5 2 2 1 5:4 8

Inbördes:
1-2-1 på de fyra senaste. AIK vann motsvarande möte i fjol med 2-1.

Läget i lagen:
Elfsborgs trupp är inte officiell, följande 20 spelare är AKTUELLA för spel.

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Johan Larsson, Andreas Klarström, Daniel Mobaeck, Sebastian Holmén, Jon Jönsson
Marcus Rohdén, Anton Andreasson, Adam Lundqvist, Simon Hedlund, Anders Svensson, Arber Zeneli, Anton Lans, Henning Hauger
Per Frick, Viktor Prodell, Mikkel Beckmann, Viktor Rotting, Lasse Nilsson

Ingen Niklas Hult (8/0), ingen Victor Claesson (7/2) alltså. Två rätt kännbara avbräck. Har också haft en del frågetecken på en del andra spelare, exempelvis Jon Jönsson som nyss kommit tillbaka från skada. Även Henning Hauger (7/0) har haft skadebekymmer. Så vi får väl se vilka som kommer till spel och i vilket skick dessa är.

AIK:

Tränare Andreas Alm har tagit ut följande spelare i matchtruppen: 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 6 Alexander Miloševic, 7 Eero Markkanen, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 14 Kenny Pavey, 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 17 Ebenezer Ofori, 20 Ibrahim Moro, 21 Kennedy Igboananike, 24 Marko Nikolic, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 35 Patrik Carlgren (mv), 36 Henok Goitom.

Panajotis Dimitriadis (6/0 och Teteh Bangura (på väg tillbaka) saknas. Inga nya avbräck.

Tänkbart lag:
Carlgren
Lorentzon, Karlsson, Milosevic, Ibiza
Bahoui, Borges, Moro, Quaison
Goitom, Igboananike

Kommentar: Elfsborg spelade en tuff match i Gävle i söndags och satte sig på onsdagen på bussen till Stockholm, där man kommer ligga över i helgen - för på söndag är det dags för cupfinal. Även om Janne Mian säger att man har fullt fokus på den här matchen går det inte att komma från misstanken att man nog sneglar mot den matchen redan nu. Det är en match som är extremt viktig för klubben, vinner man har man spel i Europa framför sig. Har dessutom dragits med en del skadebekymmer och frågan är hur sugna man är på att riskera spelare i den här matchen.

AIK spelade visserligen också i söndags, men gjorde det på hemmaplan och har i lugn och ro kunnat förbereda sig för den här matchen i tre dagar nu. Mot (ett förvisso rätt dåligt) Mjällby såg det bättre ut än på länge. Ni som hängde med där vet att jag rekade under 3 mål asian. Min tanke var att AIK skulle hålla nollan. Det lyckades man inte med, men bortsett från det målet man släppte till hade Mjällby knappt ett läge på hela matchen. Så en defensiv insats att bygga vidare på. Snart kommer nollan.

Gnaget har satt sig i en sits där det bara är segrar som gäller i den här typen av matcher. Hajpades som en av de stora guldfavoriterna, men har inte fått till spelet alls. Min känsla är att laget har svårt att föra spelet och ha ett eget kreativt spel. Nu ställs man mot Elfsborg, som självklart kommer försöka styra spelet själva och bjuda upp till kamp, det kan passa AIK rätt bra.

Normalt sett är AIK väldigt hemmastarkt och nu har man börjat bygga upp något med två raka segrar. Känslan är att de trots allt börjat tugga igång, precis som det brukar se ut för AIK med andra ord, man brukar börja dåligt för att sedan komma starkt över sommaren/hösten. Mot ett Elfsborg med tankarna på delvis annat håll känns det som man har bra chans att vinna igen.

Som alltid när det gäller Elfsborg måste man nämna gräsnackdelen de ändå har. Man kan peka på hur mycket statistik som helst att de vunnit och kryssat borta mot bra gräslag i år, men för mig så är deras spel klart sämre på gräs än Borås Arenas konstgräs. Gräs innebär mer kamp och de får mindre utdelning för sitt skickliga passningsspel. Mot bakgrund av de olika parametrarna tycker jag ändå AIK känns som en trolig vinnare. 2.25 på ett normalt sett så pass bra hemmalag är tilltalande.

@nokkan21

Polsater - 14 Maj, 2014, 17:54

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Fierom - 2014-05-15 16:43:39

philipoo du är helt fel ute. Ta mig på orden.

Philipoo - 2014-05-15 16:00:21

AIK har underpresterat och ser inte alls lika vassa ut som man gjorde förra året, man har i stort sett samma trupp som man hade förra året. Elfsborg har fått förstärkning i form av en viss Viktor Prodell som har kommit in i laget bra och gör mål tillsammans med Lasse Nilsson på toppen.

Jag vågar inte rygga din rek Polsater, vi kommer få se en Elfsborg vinst ikväll och framför allt blir det 0 gjorda mål för AIK, Elfsborgs försvar är för bra för AIK.

TobbeLeGrand - 2014-05-15 14:29:01

AIK har ju inte direkt imponerat.. X ligger nog närmast till hands.. brukar vara jämna och målsnåla matcher lagen imellan.