Speltips

Speltips Syrianska FC - Hammarby IF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-05-18 18:00 Spela här

Speltips Syrianska FC - Hammarby IF
Land: Land Liga: Superettan
Odds: 1.72 Speltips: BLGM
2014-05-18 18:00 Syrianska FC - Hammarby IF BLGM 1.72 Staplats12

Min första REK här på Rekatochklart och jag finner ett bra spelvärde när Syrianska FC tar emot Hammarby IF. Jag väljer att spela BLGM i denna match till 1.72, vilket är ett odds som absolut tilltalar detta ''Söder-derby''

Syrianska har öppnat relativt dåligt på hemmaplan denna säsong, 1/3 segrar, en 3-0 seger mot Östersund i omgång 2.
Syrianska som lag denna säsong är ett passningsglatt och tekniskt lag, men det har som sagt inte riktigt lossnat.

2/3 matcher på hemmaplan har man gjort mål, mot starka Sirius och Östersund. Med namn som Dinko Felic och Saleh i laget borde detta dock lossna, speciellt emot ett Hammarby, där Louay Chanko har ett förflutet i klubben. Spelare som Sharbel Touma ser jag också som en spelare som vill sätta Bajen på plats efter sitt förflutna i Djurgården. Spelare som är vana vid större matcher och som med sin erfarenhet från Stockholmsderbyn taggar till extra inför en match som denna.

Hammarby som senast kom med en övertygande vinst emot Husqvarna med 3-1 hemma på Nya Söderstadion ( Tele 2 för dom som vill ).
Målskyttar i denna match var Kennedy, Pinones Arce och Torsteinbö, som fick utdelning för lagets totala 22 skott. Nya Söderstadion börjar allt mer enligt mig bli en arena som Hammarby har som sin borg, man har hittat nätet i samtliga av säsongens hemmamatcher.
Hammarby har gjort mål i samtliga av sina matcher (7/7) och har ett bortafacit på 2/3 vinster.
Pusselbitarna faller allt mer på plats, och spelare som Pinones Arce och mittfältaren Torsteinbö har börjat hittat nätet. Hammarby har ett gäng olika målskyttar i laget, vilket inte är så konstigt då man är ett väldigt spelförande lag med stark offensiv och mittfält, men man släpper även in en del baljor. 4/7 matcher har man släppt in mål. Den svajiga defensiven i Hammarby dom senaste säsonongerna kan ingen ha undkommit, då man inför denna säsong fyllt på med spelare som Stefan Batan och Marko Mihaijlovic, där Stefan Batan imponerat stort på sin vänsterbacksposition. Trots detta svajar Theorin och Guldborg och även mv Hofp rejält. Husqvarna som hittade nätet senast mot Hammarby är ett väldigt duktigt lag när det kommer till kontringar, vilket syntes klart och tydligt senast, och även då var backlinjen rejält svajig.

Då både Hammarby och Syrianska lirar på konstgräs och har offensiva lag med namnkunniga spelare samt svajiga försvarare tror jag inte alls att det blir ett problem för lagen att stänka in minst ett mål var i ett laddat derby på söndagen.
Hammarby väntas komma med lika stort bortafölje som man hade senaste på Södertälje Arena mot Assyriska ( mellan 2000-2500 supportrar runt om arenan ) och detta triggar både Syrianska som Hammarby.

Skadeläget i Syrianska har jag ingen bra statistik på, men förra matchen borta mot Öster ställde man upp med ett namnkunnigt lag och samtliga viktiga kuggar spelade.

Hammarby har sedan en tid tillbaka Haddad skadad, men med spelare som Pinones Arce på topp och ett offensiv och målglatt mittfält kompenserar man upp detta hyfsat bra, trots att det är ett avbräck.

Summa summarum tror jag på en målrik match i Södertälje där båda lagen hittar mål. Hammarby är favorit men ändå inte uppe i sina fulla kapacitet för att solklart vinna denna match, och när man får snarlika odds på Hammarbyseger och BLGM väljer jag att lira BLGM. Trots detta tror jag att Bajen kan plocka hem 3 pinnar här.


Så mitt spel blir alltså BLGM till oddset 1.72 på bet365 .
För den modiga kan man även lira BLGM + Hammarby vinst till 3.6, lägger en liten slant på det spelet.

Rygga gärna, och har någon större koll på skadeläget i Syrianska får man gärna fylla ut i kommentarsfältet.
/ Ståplats12

EDITERAD 2014-05-18 20.14:58

Staplats12 - 18 Maj, 2014, 20:14

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Akberg - 2014-05-17 22:29:23

Jo, måste hålla med förgående talare. Försvaret är det enda som har sett något stabilt ut i de tidigare säsongerna för Bajen i superettan. Mittfältet och offensiven har verkligen sett bleka ut och varit allt annat än framgångsfull, vilket ledde till att man ofta förlorade på att inte göra mål trots stort övertag i bollinnehavet.

Som du skriver så anser även jag att det spelas allt för slarvigt i försvarslinjen det här året, b.la. Theorin, så det skriver du bra! Inför hemmamatchen mot Värnamo var Theroin i ett repotage, flera sidor i matchprogrammet. Huvudrubriken löd något i stilen med ¨Jag vill framhäva lugn och stabilitet¨. Han framhävde allt annat än stabilitet i den matchen, herregud.

pollygotte - 2014-05-17 19:48:18

Om det något som varit bra för Bajen senaste åren så är det ju försvaret? Guldborg har lirat bra denna säsong. Det är Theorin som ser instabil ut. Och sen starka Sirius? Det är bara folk här på rekat som ej förstått skillnaden mellan super1 och div 1. Torskat hemma mot Husqvarna, GAIS och Jönköping... kom igen.