Speltips

Speltips Dortmund - B München

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-05-17 20:00 Spela här

Speltips Dortmund - B München
Land: Tyskland Liga: DFB Pokal
Odds: 3,50 Speltips: 1:a
2014-05-17 20:00 Dortmund - B München 1:a 3,50 Hallberg_GTE

Två cupfinaler och en seriefinal går av stapeln ikväll denna fantastiska och soliga lördag. Bättre avslutning på 2013/2014 års liga - och cupspel får man leta efter. Då FA-cup finalen och seriefinalen i La Liga har rekats tänkte jag ge mig in på den tyska cupfinalen (DFB Pokal) och dela med mig av mina tankar och reflektioner där.

Dortmund och Bayern har mötts tre gånger den här säsongen. Dortmund vann genrepet inför ligan i den tyska supercupen med 4-2, Bayern vann det första mötet i ligan på Westfalenstadion med 0-3 och Dortmund vann det andra mötet på Allianz Arena med 0-3.

Jag räknar inte in förra säsongens möten (som f.ö. slutade 1-1 i ligan och 2-1 till Bayern i CL-finalen) eftersom Bayern har en helt annan spelstil i år än vad dem hade då vilket jag anser spela en väldigt stor roll i hur dem tidigare matcherna har sett ut och hur denna matchen kommer att utveckla sig.

Varför tror jag på Dortmund?

- Kontringsspelet: Dortmunds farliga omställningsspel tror jag kommer att bli en nyckel ikväll. Bayern har envisats hela säsongen med att fokusera på mer bollinnehav och att metodiskt spela sig fram till motståndarens straffområde. Lyckas Dortmund att sätta sitt försvarsspel med sin intensiva press på egen planhalva så kommer omställningarna att bli den absoluta nyckeln i den här matchen. Tittar man på målen från det senaste mötet tillkommer två av tre mål på kontringar där Dortmund kontrar med 3-4 man mot Bayern som enbart har 2-3 spelare på rätt sida. Liknande matchbild tror jag på ikväll.

Återinförd stabilitet: När Dortmund förlorade hemma med 0-3 så saknade man en helt ordinarie backlinje i form av Subotic, Hummels, Schmelzer och Piszczek. Något som man gjorde under större delar av säsongen, vilket visade sig resultatmässigt då man enbart vann 1 av 7 matcher under Nov - Dec. Nu är Hummels, Schmelzer och Piszczek med från start ikväll tillsammans med Sokratiz i backlinjen och det inger en mycket tryggare och stabilare backlinje.

- Bayerns form: Bayern är inte i någon katastrofal form. Man blev visserligen överkörda av Real Madrid i Champions League, men annars så har man fyra raka segrar i ligan efter att man förlorade mot Dortmund hemma med 0-3. Däremot sätter jag ett frågetecken för Bayerns form mot lag som har ett taktiskt och disciplinerat försvarsspel och ett farligt omställningsspel, lag som Real och Dortmund. Efter dem senaste nederlagen sätter jag ett stort frågetecken för Bayerns förmåga att luckra upp kompakta lag med farliga omställningar.

- Klopp vs Gurardiola: Jürgen Klopps inställning och engagemang bör knappast ifrågasättas. Alla vet hur tysken ser ut och beter sig från bänken och ibland blir man nästan rädd för han när man sitter hemma i tv-soffan. Däremot ställer jag ett frågetecken för Pep som (förståeligt nog) sett väldigt nedlåten ut efter att hans bästa vän Tito Vilanova gick bort i cancer. Hur väl han har repat sig kan bara han själv svara på, men om han inte kan motivera sina spelare och visa engagemang till 100 % pga. det som har hänt så kommer iallafall Klopp att göra det och då har Dortmund några procents psykologiskt vunna fördelar.

Förväntade startelvor enligt SvenskaFans:

Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Jojic, Sahin – Mkhitaryan, Reus, Großkreutz– Lewandowski

Har försökt att leta upp truppen på lagets hemsida, men det är omöjligt att hitta någon info där. Annars tror jag att Aubameyang kan bli en joker ikväll med sin snabbhet.

Bayern: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Martinez – Lahm, Kroos – Robben, Götze – Müller

Bayern saknar Manduzik och Schweinsteiger. Ribery börjar på bänken.

Matchen startar kl 20:00 och visas på TV 10/Viaplay.

1:an på 3,50 känns väldigt bra.

EDITERAD 2014-05-17 10.22:29

Hallberg_GTE - 17 Maj, 2014, 10:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
grandgoals36 - 2014-05-17 15:39:16

Rygg till 3.80 hos bet365 sjukt vilket överodds!