Speltips

Speltips Helsingborg - Elfsborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-05-18 17:00 Spela här

Speltips Helsingborg - Elfsborg
Land: Sverige Liga: Liga
Odds: 2.15 Speltips: Elfsborg
2014-05-18 17:00 Helsingborg - Elfsborg Elfsborg 2.15 Polsater

Raka tvåan spelas i cupfinalen. Litar på att Elfsborg reder ut en seger här. 2.15 på bet365 känns bra.

Cupfinal inför ett fullsatt (nej) Friends Arena! Skön match att se fram mot. Jag håller Elfsborg klart högre och litar på att boråsarna tar det. Titel och spel i Europa står på spel.

Helsingborg har för tillfället inte släppt någon trupp. Det vi kan konstatera är att Loret Sadiku är avstängd (jätteavbräck enligt mig!). Andreas Landgren är skadad sedan tidigare. Jere Uronen, Robin Simovic och Alvaro Santos är tveksamma. En möjlig elva:

Hansson
Emil Krafth, Carl Johansson, Peter Larsson, Jere Uronen –
Alexander Achinioti-Jönsson, Ardian Gashi -
Arnór Smárason, Abdul Khalili, David Accam –
Álvaro Santos.

Elfsborg har haft lite småskador, men har tagit ut följande trupp:

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Johan Larsson, Andreas Klarström, Sebastian Holmén, Daniel Mobaeck, Jon Jönsson, Niklas Hult
Marcus Rohdén, Simon Hedlund, Anders Svensson, Henning Hauger, Adam Lundqvist,
Viktor Claesson, Per Frick, Lasse Nilsson, Viktor Prodell, Mikkel Beckmann

Tänkbar elva:

Kevin Stuhr Ellegaard -
Johan Larsson, Sebastian Holmén, Jon Jönsson, Niclas Hult -
Marcus Rohdén, Henning Hauger, Anders Svensson -
Per Frick, Lasse Nilsson, Mikkel Beckmann.

Kommentar: Final är final och mycket kan hända i en enstaka match. Det såg vi inte minst igår då Arsenal plötsligt hade 0-2 inann någon hann säga #Wengerout. Men då som nu, fotboll är ändå en sport som ofta är logisk. Och logiken säger Elfsborg här. Lagen möttes i Borås för en månad sedan. Då var Elfsborg KLART bättre även om siffrorna stannade på 0-0. Nu är det gräsmatch och det är knappast en fördel för Elfsborg, men gräset på Friends ser bra ut och laget spelade stundtals fantastiskt mot AIK. Faktum är att man stundtals spelade ut Gnaget. Chanser radades upp. Glädjande inför den här matchen var att Elfsborg kunde spela sitt normala snabba passningsspel. Retroaktiv utdelning här?

Helsingborg då?
Jag har behandlat laget tidigare och har då skrivit att jag tycker att man har en okej förstaelva, men att det är tunt där bakom. Saknar man ordinarie gubbar blir det juniorer som får fylla på. Nu saknar man avstängde Sadiku - ett enormt avbräck då han varit grym som defensiv mittfältare. Albanen har briljerat som bollvinnare och har ett lugn med bollen som är mycket hälsosamt för HIF. Nu är han inte med och mot Elfsborg (det kanske starkaste innermittfältet i Sverige) lär det bli ödesdigert.

Framåt då? Jo, väldigt väldigt väldigt mycket handlar såklart om magiske David Accam. Vi ska ha klart för oss att det inte är lätt att dominera på det sättet han gör i Allsvenskan. Är det någon som ska göra det för HIF är det Accam, möjligen genom att utnyttja Elfsborgs offensiva ytterbackar. Bakom honom finns inte mycket. Men en spelare gör trots allt inget lag. Dessutom, är nu uttagen i Ghanas preliminära VM-trupp, kanske ligger lite fokus där nu?

Visst kan Accam möjligen kontra in en boll (det är just det som oroar här, Elfsborg har släppt till en hel del farliga kontringar), men problemet för HIF:s del är att jag tror att Elfsborg gör minst två. Laget har en imponerande bredd i offensiven och har en vass bänk att laborera med. Man ska komma ihåg att slutelvan är minst lika viktig som startelvan och där är det stor skillnad mellan de här lagen.

Elfsborg spelade i torsdags, visst. Men laget har bott över i Stockholm över helgen och har kunnat förbereda sig väl för det här. Bör inte vara några problem. Lirar inte förrän på lördag igen och nu lär man vilja tömma alla spelare rejält och låta de småskadade bita ihop. Årets viktigaste match!

Efter Elfsborgs fina spel (TROTS FÖRLUST) mot AIK hade jag räknat med ett odds runt dubbelt upp. 2.15 känns någon tiondel högt här. För mig är Elfsborg ett klart bättre och mer färdigt lag än HIF som är mitt i en generationsväxling.

Heja Elfsborg.

@nokkan21

Polsater - 17 Maj, 2014, 22:11

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!