Speltips

Speltips Chambery Savoie - Montpellier

Sport: Handboll Spelstopp: 2014-05-22 20:45 Spela här

Speltips Chambery Savoie - Montpellier
Land: Frankrike Liga: Division 1
Odds: 1.95 Speltips: 2 (-3,0)
2014-05-22 20:45 Chambery Savoie - Montpellier 2 (-3,0) 1.95 Incass

Tycker mig ha hittat ett väldigt bra spel i den franska handbollsligan idag. Sista matchen för säsongen och hemmalaget har inget att spela för medan bortalaget verkligen har något att spela för!

Savoie ligger på en åttondeplats och kan i bästa fall knipa en sjätte eller sjundeplats. Har inte så stor betydelse då detta inte ger något Europaspel till nästa säsong utan idag handlar det bara om prestige och att göra en bra match för sina hemmafans. Men hur seriöst kommer man egentligen ta uppgiften ? Enligt rapporter från franska tidningar (och även ett par sajter på nätet) så kommer flera startspelare i Savoie INTE att medverka. Med tanke på detta så kan motivationen verkligen ifrågasättas...

Man har 3 raka segrar och i förra matchen besegrade man Dunkerque med 26-32 ! Kan låta rätt imponerande då Dunkerque ligger 1:a i tabellen och det står redan klart att laget kommer att vinna ligan. Men detta var även klart innan de lirade mot Savoie och motivationen var då inte på topp. Festhumöret hade nog hunnit att infinna sig skulle jag tippa på. Det ska även sägas att Savoie då lirade med sin vanliga lineup.

Man brukar säga att motivation slår klass. Vad händer då när ett lag både har klassen + motivationen ? Så är nämligen fallet idag. Med en match kvar så har Montpellier 38 poäng (tvåa i tabellen). PSG Handball har även dem 38 poäng (trea i tabellen). Det lag som lyckas knipa andraplatsen får spela Champions League nästa säsong. Blir man trea så får man lira i EHF Cup och skillnaden är ungefär densamma som fotbollens Champions League och Europa League... Inget lag vill harva i EHF Cup...

Förutsättningarna är enkla. Vinner Montpellier idag så tar dem hand om andraplatsen. Då kvittar det om att PSG vinner sin match. Montpellier lär nog vara ganska taggade och ta hand om CL platsen då man inte lyckades vinna ligan. Sedan 1998 har man vunnit ligan inte mindre än 13 gånger ! Det var bara 2001 och 2007 som man inte lyckades med denna bedrift. Med detta sagt så förstår du nog själv vilket enormt fiasko det hade varit att inte kvalificera sig för Champions League !

Vinst för Montpellier ser jag som en självklarhet med tanke på förutsättningarna. 1,30 på rak tvåa kan fungera som dubbelvirke för den som vill. Men då Savoie ska vila en hel del startspelare och att motivation + klassen ligger hos Montpellier ser jag enormt värde i en 2:a (-3 mål) till oddset 1,95 ! Spelet har jag lagt hos Pinnacle . Det lär inte bli någon "överkörning" med jag förväntar mig att MP vinner med 5-7 bollar.

Kan finnas högre odds hos andra bookies så det är värt att kolla upp. Men jag lirar alltid bara på Pinnacle .

OBS: Detta är min första rek på Rok så jag tar gärna emot synpunkter. Vare sig det är positivt eller negativt :)

Incass - 22 Maj, 2014, 12:31

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Incass - 2014-05-22 14:26:16

Kul att ryggar! Då jobbar vi in den sen. Ser nu att Pinnen tagit bort -3 linan och ersatt den med -2,5. Fortfarande bra värde. Odds runt 1,90.

Mackan12 - 2014-05-22 13:59:20

Bra rek!ryggas.