Speltips

Speltips IS Halmia - Kristianstad FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-05-24 16:00 Spela här

Speltips IS Halmia - Kristianstad FF
Land: Sverige Liga: Div 1 Södra
Odds: 1,72 Speltips: 1
2014-05-24 16:00 IS Halmia - Kristianstad FF 1 1,72 BlackAce919

Okej, dags för min första rek här på forumet. Återstår att se om jag börjar med medvind eller motvind.
Får jag gissa själv tror jag på det första (såklart).

Det är dags för fotboll i den tidiga sommarvärmen och vi får se en match med två lag som inte har imponerat så långt. Halmia kommer med en 4-0 seger i ryggen borta mot Utsikten medan Kristianstad kommer med en total förnedring (spelmässigt, resultatmässigt etc.) med sin 1-5 förlust hemma mot Norrby.

Att Halmia vann rättvist senast kan ingen ifrågasätta, även om 4-0 ger en aningen felaktig bild. Segern var befogad men att Halmias spel motsvarade siffrorna är en sanning med modifikation. En 2-0 seger må ha varit mer rättvis. Hur som helst, så var det en seger som gav lättnad rakt igenom. Efter en skakig inledning på säsongen så talades redan ( Match 5 i serien) om en "måste-match" och att matchen mot Utsikten skulle ge en fingervisning om Halmia är ett lag för toppen eller endast överlevnad.

Efter Halmias senaste seger som var den fösta för säsongen, så är supportrarna och laget mer optimistiskt och kommer med en ny energi inför dagens kamp.

Kristianstad då? Ja, en inledning på säsongen som varit en besvikelse. Man har tagit 5 poäng på 5 matcher, och då kom en 3 poängare mot Skövde, ett Skövde Kristianstad borde slå dem flesta dagarna i veckan. Annars har säsongsinledningen kantats av en uppläxning borta mot Lund med hela 1-6 samt en smäll på fingrarna senast hemma mot Norrby med 1-5. Stämningen i truppen kunde utan tvekan varit bättre. Inte nog med att det är oroligt i laget efter den tveksamma inledningen på säsongen, i dagens kamp saknar man Richard Sandström (Skada) samt Linus Johansson(Avstängning). Dessa två är bekräftade missar matchen mot Halmia, har även fått indikationer på att fler spelare riskerar missa dagens match.

Sammanfattningsvis,

Vad talar för Halmia?

- Ny energi och "Vind-i-ryggen" efter 4-0 mot Utsikten
- Kristianstad har det oroligt och sitter i samma båt som Halmia gjorde inför sin förra match
- Kristianstad kommer inte med sin fulla styrka till matchen
- Man spelar inför hemmapublik, första gången sen årets första seger kom

Vad talar för Kristianstad?

Ja, här stolpar jag inte ens upp faktorerna då de är så få. Jag har sökt efter faktorer som skulle kunna tala för Kristianstad men inte hittat något. Det skulle isåfall vara att det är trots allt fotboll det handlar. Större mirakel har skett än att ett nederlagstippat lag har slagit ett lag som "borde" vunnit. Vem vet, imorgon gör kanske grabbarna från Kristianstad sin livsmatch och överraskar med en 6-0 seger. Inget talar för det, och jag har svårt att se mig detta.


Enligt min analys bör Halmia ha en vinstchans på ca 65-70 % vilket gör att oddset på 1,72 är taget 7 dagar i veckan. Jag tror inte att oddsssättaren har den infon som finns bland rykten lokalt och jag är rätt övertygad om att denne inte heller har sett varken Halmia eller Kristianstad spela boll i år.

Lycka till om ni tar rygg,

Må vinden vara i era ryggar och solen i ert ansikte !


BlackAce919 - 23 Maj, 2014, 22:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Fierom - 2014-05-24 01:52:52

Halmia kan ju normaltsett rulla ut vilket lag som helst i div 1 men har väl inte fått igång spelet i år som tidigare om jag förstått det rätt? Ryggar ändå då jag tror precis som du att det vänder nu.