Speltips

Speltips ÖSK-DIF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-05-30 19:00 Spela här

Speltips ÖSK-DIF
Land: Allsvenskan Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80 Speltips: BLGM
2014-05-30 19:00 ÖSK-DIF BLGM 1.80 Polsater

BLGM spelas i matchen mellan ÖSK och DIF.
Skadeläget är oförändrat i Djurgården från matchen mot Gefle och det innebär att Mattias Östberg (2/0), ymf Haris Radetinac (6/2) saknas.

DIF testade ett 4-3-3-system senast mot Gefle. Anfallsmässigt såg det bra ut då man skapade mängder av lägen. Har kört vidare på det under veckans träningar. Tänkbart lag:

Höie
Karlsson, Bergström, Amartey, Arvidsson
Faltsetas, Tibbling, Broberg
Jawo, Prijovic, Erton


I ÖSK:
Backen Patrik Haginge (11/0) är avstängd. I övrigt saknar man Sam Mensah (7/0), mv Oscar Jansson (8/0). Tänkbart lag:

Rinne
Björnkvist, Wikström, Nkili, Wiktorsson
Gerzic, Saied, Holmberg
Gustavsson, Hasani, Yasin

Stats: ÖSK har 7/11 BLGM i AS, på hemmaplan har man 3/5.
Djurgården har 6/11 BLGM i AS, på bortaplan har man 4/6.
Kommentar: Storpublik och 2000 stockholmare väntas till Behrn Arena ikväll. Räkna med två taggade lag. Tyvärr väntas lite regn, vilket kan göra planen lite svårspelad, men det ska inte vara några problem på det snabba konstgräset.

Det här är två lag som haft problem med målskyttet den sista tiden. Men senast var Djurgården klart bättre än tidigare offensivt. Borde gjort tre mål borta på Gefle. Startade äntligen med alla tre ess där framme och det slog väl ut. Väntas fortsätta med det och då lär man hota ett ÖSK som får möblera om lite i backlinjen.

ÖSK är starka hemma. Har gjort mål där i 4/5 matcher hittills i år och har en offensivare approach där. Svek senast mot Elfsborg, men hade trots allt lägen att göra mål. Har en hel del hot offensivt och väntas starta med Kalle Holmberg på bekostnad av Pode, en klar förbättring enligt mig. Dif har släppt in mål i 22 av sina 25 bortamatcher i Allsvenskan

Pelle Olsson kan vara en försiktig general, men jag tycker båda lagen har en del offensiva kort som kan hota. Inga direkta superdefensiver i något av lagen heller. Tror dessutom båda lagen har ett genuint ”det här ska VI vinna”-mindset till den här matchen.

1-1 eller 2-1 i någon favör är min känsla.

@nokkan21

Polsater - 30 Maj, 2014, 11:17

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
thomas88 - 2014-05-30 12:37:47

ÖSK:s förstemålvakt Oscar Jansson skadad. Men andremålvakten behöver inte oroa sig alltför mycket eftersom Djurgårdens avslut - att döma av senaste matchen-träffar antingen mitt på gubben mellan stolparna - eller snarare utanför målramen - ca 18 stycken mot Gefle. ÖSK.s mål kommer på en andraboll i det öppna landskapet mellan Höije Amartey och Emil Bergström och straffområdeslinjen. Den ytan glöms bort i Dif.s försvar. 4-3-3 eller 4-4-2 ? Avsluten kommer ändå som inlägg från "4 delen" i båda uppställningarna. Dvs yttersidorna Karlsson/Broberg och Vytas(bäst av de två västerbackarna)och Tibbling. Tyvärr träffar de nästan aldrig Djurgårdsforwards i boxen. Like lite som insticken från mittfältet eller långpassningarna från försvaret hittar forwards - nästan aldrig! Bollinehavet representeras snarast i ofarliga lägen längre ned på plan men rättvända forwards ingår inte i det spelet.
Jawo med sin rörlighet och bollsäkerhet står närmast på tur att ta emot framspelning rätt. Möjligen att han kan stå först som målskytt- eftersom bilden från Geflematchen troligen kommer att förbättras. Mayambela gjorde annars en kanonmatch i U21 i veckan. Han var överallt och med fantastisk vilja och blick för spelet - och den ständige reserven Filip H. gjorde äkta hattrick mot ett mycket beskedligt försvar i Gefle U21. Om mittfältet är Tibbling-Faltsteas-Mayambela så vinner Djurgården.