Inget mål före 29:00 spelas i matchen mellan Elfsborg och Malmö FF.

Spelade samma spel på Malmö i måndags, när skåningarna tog emot Malmö. Då hade vi viss flyt som fick in det, den här gången tror jag på samma sak igen.

Vad har vi här då?
Seriefinal. Prestige. Mycket på spel. Viktigt att inte förlora. Första målet helt vitalt (som så ofta).

Malmö FF:
1) 11 8 2 1 21-9 12 26
Borta:
5 5 0 0 9-2 7 15

Elfsborg:
2) 11 7 2 2 18-9 9 23

Hemma:
5 5 0 0 12-3 9

Malmö obesegrade borta, Elfsborg obesegrade hemma. Idel segrar. En svit bryts.

Läget i lagen:

Malmö saknar Thern, vilket är ett stort avbräck i min värld. Hans kreativitet på innermittfältet saknas verkligen. Kanske mindre en sån här match, när man nog inte kommer föra spelet lika mycket, men ändå. Albornoz iväg med Chile, vilket ger en mer defensiv högerkant med Concha.

Truppen:
Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Pontus Jansson, Filip Helander, Erik Johansson, Matias Concha, Mahmut Özen, Ricardinho, Johan Hammar

Markus Halsti, Emil Forsberg, Amin Nazari, Guillermo Molins, Petar Petrovic, Erdal Rakip

Magnus Eriksson, Pawel Cibicki, Markus Rosenberg

Trolig elva:

Olsen
Concha, Helander, Johansson, Ricardinho
Molins, Halsti, Nazari, Forsberg
Rosenberg, Eriksson

Elfsborg: Bara Beckmann saknas. Anders Svensson och Ellegaard åter disponibla.

Tänkbar elva:
Ellegaard
Larsson, Holmén, Jönsson, Klarström
Svensson, Hauger
Rohdén,
Nilsson, Prodell, Hedlund

I fjol kom målet i 36:e minuten i motsvarande match. 25:e i Malmö.
Året innan var det 31:a och 62:a.

Malmö FF gör mål i snitt i 42:a minuten. 29:e på bortaplan. Släpper in i 51:a totalt, 78:e borta.
Elfsborg gör mål i snitt i 54:e totalt, 43:e på hemmaplan. Släpper in i 34:e totalt, 44:e hemma.

Malmös matcher har varit mållösa första 29 minuterna i 6 av 11.
Elfsborgs matcher har varit mållösa första 29 minuterna i 5 av 11.

Kommentar: Statistik, skadeläge och historik åt sidan, jag använder det mest som hjälpmedel. Mest av allt baserar jag det här spelet på min känsla runt matchbilden. Vi har alltså ett läge där MFF vid seger går upp i sexpoängsledning inför sommaruppehållet. Å andra sidan är Elfsborg i kapp Malmö om det skulle bli hemmaseger. Nyckelmatch de luxe alltså. Jag tror att Malmö känner att ett x här är väldigt okej. Då har man mött Blåvitt, HIF och Elfsborg borta och leder ändå serien på ett tryggt sätt. Då finns mycket bra att jobba vidare på.

Elfsborg har nog fortfarande inte självbilden att man ska ta guldet. Att man är med så här pass bra är nog en bonus för boråsarna.

Seriens två bästa defensiver möts och jag tror vi kan få ställningskrig inledningsvis. Båda lagen har nog stor respekt för varandras styrkor. I Elfsborgs fall är det det snabba passningsspelet medan Malmö har de raka omställningarna på sin sylvassa offensiva fyrling. Inledningsvis tror jag lagen kommer känna på varandra en hel del, minimera riskerna och försöka avsluta anfallen ordentligt. Elfsborg kommer nog ha rätt mkt boll, men jag tror att laget, av respekt för MFF:s kontringsspel, inte kommer gå ut i någon tokoffensiv. Har blivit straffade på det av både Mjällby och Halmstad på hemmaplan, tror inte man gör om samma misstag igen.

Seriefinal, sista vårmatchen...det luktar tillknäppt i min bok faktiskt. Vet inte om man kan säga att det är någon trend att bry sig om, men vi har sett att alla tre matcher som spelats i denna avslutande omgång hittills har varit mållösa läääääänge. Kanske finns det vissa tankar om att det är jäkligt viktigt att få med sig resultat inför uppehållet - vilket gör att det blir mer försiktigt.

Det var mina tankar om den här bataljen. Fritt fram att plocka fram sågen eller hylla. Diskutera gärna hur ni spelar här, eller skriv till mig på Twitter (@nokkan21)

This is the stats tab
This is the post tip