Speltips

Speltips Baseball natt mot lördag

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-06-07 01:00 Spela här

Speltips Baseball natt mot lördag
Land: USA Liga: MLB
Odds: 1.8-2.2 Speltips: Orioles, Cards, Twins....
2014-06-07 01:00 Baseball natt mot lördag Orioles, Cards, Twins.... 1.8-2.2 Clay_Davis

Så här en vecka innan fotbolls vm är spelutbudet särskilt magert. Då är det alltid trevligt att ha baseballen att falla tillbaka på. Inatt spelar jag 4 matcher och hoppas på att 3/4 sitter. Startuppställningarna brukar släppas några timmar före match på mlb.com.

Orioles - Atlethics 1 ML @ 1.9-2.0

Pitching : WEI-YIN CHEN (L) ERA: 4.26 W/L: 6-2 VS TOM MILONE (L) ERA: 3.60 W/L: 3-3

Två snarlika pitchers startar alltså inatt. Ingen någon riktigt tung fastball att luta sig mot utan de ligger runt 89-92 mph. De kompenserar istället med bra alternativa pitches. Båda får anses som stabila pitchers som med fördel kan placeras i mitten av rotationen. Jag tycker ERA avspeglar deras skicklighet rätt bra. En sådant påstående backas även av tidigare säsongers ERA.

Lagen : Avseende utespelarna finns inga skador som rör nyckelspelare. John Reddick är frånvarande i A's men i övrigt finns inga nämnvärda avbräck. Matt Wieters är skadad i Orioles som istället bytt till sig Nick Hudley från Padres. En mycket stabil catcher i mina ögon. Ser inga direkta nackdelar där. I O's bullpen saknas Tommie Hunter vilket få O's fans i nuläget skulle se som någon nackdel då han som closer verkligen inte övertygat i år. Båda lagen har alltså alla möjligheter att ställa upp med näst intill bästa möjliga lag.

Övrigt : Båda lagen förlorade igår natt efter att ha vunnit de 4 tidigare matcherna. Enligt mig är Orioles ett komplett lag som dessutom har en väldigt bra manager i Buck Showalter. Jag är övertygad om att laget kommer vara med ända in i säsongens sista matcher och kan säkert återigen ta ett wild card. Atletics kan inte beskrivas som annat än en framgångssaga. En låg budget och i många fall rätt okända spelare har gjort att laget dominerade AL west förra året och hittills denna säsong är i betryggande ledning. De står just nu på 37-23 dvs 14 (!) matcher över 500. ( Vinst/förlust ). Det kan i min mening vara en fördel för just Orioles inatt. O's står på 30-28 vilket ger en andra plays i AL east. Att de endast ligger 2 över 500. betyder inte mycket alls i en jämnförelse mellan lagen. Att spela i AL east och AL west är som natt och dag. I AL east huserar i princip 5 topplag som alla skulle ha chansen på topp 2 i övriga divisioner.

Varför vinner Orioles ? Motivation, Hemmaplan och ett i grunden bättre lag.

Blue Jays - Cardinals 2 ML @ 2.1-2.2

Pitching : MARCUS STROMAN (R) ERA: 7.30 W/L: 2-0 VS LANCE LYNN (R) ERA: 3.48 W/L: 6-3

Stroman är rookie men gjorde bra ifrån sig sin första start mot förra lördagen. En rookie är dock alltid en rookie och man vet aldrig vad man ut under första säsongen. Lynn är snarare en etablerad starter av god kvalité. Hans senaste start var dock riktigt dålig. Förhoppningsvis är han revanschsugen. Här tycker jag dock att Cardinals har en markant fördel.

Lagen : Blue Jays Encarnacion som ligger tvåa i hela ligans homerun tabell kanske inte spelar inatt. Det är i så fall ett avbräck. I övrigt är viktiga Colby Rasmus borta. I Cardinals saknas Matt Adams. I övrigt är det relativt skadefritt.

Övrigt : Blue Jays är hela ligans hetaste lag. Efter ett stort misslyckande förra säsongen har den på pappret stjärnspäckade truppen verkligen ryckt upp sig. De toppar för närvarande AL east med 37-24. I min mening är det dock inte något de kommer kunna uppehålla. Laget har en väldigt bra offensiv och defensiv men lagets pitchers och bullpen är inte tillräckligt bra för att sluta mer än runt 500. Cardinals är just nu 31-30 vilket mer eller mindre skapat panik i klubben. Laget som vann hela NL förra året och ligan 2011 är vana vid att ligga 10 matcher över 500. vid det här laget. Det är just nu 5 matcher bakom Brewers i NL central och känner sig piskade att börja vinna.

Varför vinner Cardinals : Motivation och en betydligt bättre/stabilare pitcher.

Twins - Astros 1 ML @ 1.8-1.9

Pitching : PHILIP HUGHES (R) ERA: 3.12 W/L: 6-1 VS DALLAS KEUCHEL (L) ERA: 2.70 W/L: 6-3

Hughes fick inte förlängt med Yankess och gick istället till Twins inför denna säsong. Det är något Yankees garanterat ångrar om man ser till Hughes start på säsongen och deras egna problem med starting pitchers. Hughes är en stabil pitcher. Jag gillar särskilt hans fastball som brukar ha en hel del rörelse i sig. Keuchel är Astros ess. Något vidare ess i vid bemärkelse skulle jag dock inte kalla honom. Förra året slutade hans ERA på 5.15. Fortsätter han så här och kan hålla sitt ERA under 4 så skulle det inte förvåna mig om han blir tradad senare i säsongen.

Lagen : Astros budgetbygge är skadefritt om man ser till utespelarna. Twins saknar 3 utespelare. Alla är dock inte att anse som ordinarie. Astros bullpen är skadedrabbat. Twins är helt skadefria.

Övrigt : Twins ligger sist i AL central men är ändå bara 4 matcher bakom ledande Tigers. Divisionen är stentuff och jag tror inte Tigers kommer att kunna dra ifrån tidigt i år. Formen är hyfsad med 3 vinster av de senaste 5 spelade. Astros är laget med ligans i lägsta spelarbudget. Förra året förlorade de 111 matcher av 162. De har ryckt upp sig den senaste tiden och ligger numera på 26-35 vilket med Astros ögon får anses respektabelt. De har vunnit 2 av de senaste 5 men hade innan det vunnit 8 i rad. Bland annat har det kommande stjärnskottet George Springer börjat producera. I min mening är Astros dock alltid Astros. Alla i organisationen är medvetna om att de inte har någon chans i år och det påverkar givetvis hur man spelar. Får jag nära dubbla pengarna när de dessutom spelar på bortaplan tar jag det i princip alltid.

Varför vinner Twins? Bättre pitcher, hemmaplan, bättre lag.

Diamondbacks - Braves 2 ML @ 1.8-1-9

Pitching : BRANDON MCCARTHY (R) ERA: 5.20 W/L: 1-7 VS JULIO TEHERAN (R) ERA: 1.83 W/L: 5-3

Mccarthy är lite av en gåta. Han börjar i princip alltid bra men allt fallerar runt 3-6 inningen. Karln börjar dessutom bli gammal och hade ingen bra säsong förra året heller. Han ställs mot Teheran som kan ses som hans motsats. En ung talangfull pitcher som ändå bevisat att han kan pitcha stabilt. Förra säsongen slutade han med 14 vinster och ett ERA på 3.20. Här tycker jag det är klar fördek för Braves.

Lagen : Diamondbacks har egentligen ett väldigt bra lag på pappret. Det är heller inte offensiven som svikit laget. Igår natt producerade man ex 12 runs mot Rockies. Trumbo och A.J pollock saknas dock. Det är tunga avbräck. Lagets rätt usla bullpen är dock relativt skadefri. Braves utespelare är helt skadefria. Inga direkta avbräck på bullpen heller.

Övrigt : Diamondbacks har jobbat sig tillbaka till 26-36 efter att ha börjat säsongen runt 4-19. Laget kan dock omöjligen ha något att göra med divisionen i år. Giants ligger just nu på 39-21 och har hårdsatsande Dodgers bakom sig. Laget kommer med stor sannolikhet tappa spelare senare i byten senare i år med. Det är bara en tidsfråga innan laget inofficiellt ger upp säsongen. Braves leder NL east med 31-27. Divisionen är dock särskilt tät i år när även Marlins ser ut att lägga sig i leken. Laget måste fortsätta vinna och har goda förutsättningar för att göra det. Diamondbacks har vunnit de tre senaste. Braves förlorat de senaste två. Bör vara revanschsugna.

Varför vinner Braves : Betydligt bättre picher och en bra och skadefri offensiv.


EDITERAD 2014-06-06 16.53:36

Clay_Davis - 06 Juni, 2014, 16:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!