Speltips Vinnare VM 2014

SPORT

Fotbolls-VM

LIGA

VM

PUBLICERAD

10/06/2014 22:51

post-img

Vinnare VM 2014

SPELSTOPP

12/06/2014 22:00

Speltips Vinnare VM 2014

Hallberg_GTE

Hallberg_GTE

Johan Hallberg

PUBLICERAD

10/06/2014 22:51

PUBLICERAD

10/06/2014 22:51

SPELSTOPP

12/06/2014 22:00

SPORT

Fotbolls-VM

LIGA

VM

3
post-img

Vinnare VM 2014

18+ Spela ansvarsfullt Regler & Villkor gäller

Odds 7,50
Tips Spanien

Målvakter:
Iker Casillas, David de Gea, Pepe Reina.

Backar:
Sergio Ramos, Gerard Piqué, Raàºl Albiol, Juanfran, Jordi Alba, César Azpilicueta.

Mittfältare:
Xavi, Javi Martà­nez, Xabi Alonso, Andrés Iniesta, Koke, Sergio Busquets, Santi Cazorla, Cesc Fábregas, Juan Mata, David Silva, Pedro.

Forwards Diego Costa, David Villa, Fernando Torres

Skador: Samtliga spelare är skadefria.

Grupp B

Spanien
Holland
Chile
Australien

Motivering: När man pratar om vilket landslag som skall stå som den slutgiltiga segraren i årets upplaga av fotbolls-VM så nämns land som Brasilien, Argentina och Tyskland följt utav ett par önsketänkande skrällar i form av Belgien, England och Italien. Mitt i allt snack tycks folk glömma av att vi fortfarande har ett landslag som har vunnit tre mästerskapstitlar i rad, nämligen Spanien.

Spanien har Holland, Chile och Australien i sin grupp. En grupp som man 10 gånger av 10 skall avancera ifrån. Man står som självklara segrare mot Australien och man är även favoriter mot dem förväntat lite svårare länderna Holland och Chile. Jag går inte igenom varför jag tror att Spanien kommer att gå vidare, utan jag räknar med att Spanien kammar in 7 - 9 poäng här och att det bör räcka till ett avancemang och troligtvis en 1:a plats.

Därefter väntar slutspel och åttondelsfinal. Beroende på om Spanien slutar 1:a eller 2:a kommer man att ställas emot 1:an eller 2:an i Grupp A, och då väntar antingen Brasilien, Kroatien, Mexiko eller Kamerun. Eftersom jag förutsätter att både Spanien och Brasilien slutar som gruppsegrare i sina respektive grupper så stöter dem alltså inte på varandra i en ev. åttondel, utan Spanien kommer istället att få möta Kroatien, Mexiko eller Kamerun. Det är länder som Spanien ska vinna över och jag ser dem inte som några direkta hot, utan jag räknar med ett avancemang från åttondelen.

Det är i kvartsfinalen som den verkligen utslagsfasen börjar med dem riktiga klassnationerna inblandade, och här ställs Spanien mot segraren i åttondelen 1D - 2C (Grupp D: England, Italien, Uruguay & Costa Rica. Grupp C: Colombia, Grekland, Elfenbenskusten, Japan). Vilken motståndare det kommer att bli är svårt att förutsäga nu, men baserat på mina förväntningar så kommer England/Italien att göra upp om förstaplatsen i Grupp D och Japan/Grekland/Colombia om andraplatsen i grupp C. Jag har sedan tidigare spekulerat i att både England och Italien kommer att ta sig vidare till kvartsfinal, så därmed kommer Spanien troligtvis att stöta på någon av dem nationerna. Här anser jag också (med respekt mot dem andra nationerna) att Spanien är favoriter, inte minst mot Italien efter utklassningen i EM-finalen 2012.

I semifinalen väntar sedan segraren i 1F/2E - 1H/2G (Grupp F: Argentina, Bosnien, Iran Nigeria. Grupp E: Schweiz, Ecuador, Frankrike, Honduras. Grupp H: Belgien, Algeriet, Ryssland, Sydkorea. Grupp G: Tyskland, Portugal, Ghana, USA), alltså gissningsvis Argentina (1F), Belgien/Ryssland (1H) eller Portugal (2G).

Att vidare analysera matcher i en ev. semifinal och final känns onödigt, då mycket kan hända på vägen i form av ev. skador, formsvackor på viktiga spelare, avstängningar och andra omständigheter.

Jag grundar främst mitt tips på följande:

(1) Spanien är regerande VM - och EM-mästare. Det finns en enorm vinnarkultur och rutin i det här laget där stommen vet vad som gäller (Cassilas, Ramos, Alonso, Xavi, Iniesta), krävs och vad som behöver göras i sådana här mästerskap, speciellt i slutskeden som kvartsfinaler, semifinaler och finaler när motståndet är som allra bäst.

(2) I Spanien finns det en väldigt stark ”vi mot dom” eller ”vi skall visa dom” känsla. Med det syftar jag främst på den massiva kritik som Spanien fått utstå från alla möjliga håll (tränare, spelare, media m.fl.) för att dem spelar en tråkig fotboll som inte är underhållande för publiken. Jag kan förstå det och jag håller delvis med (som neutral åskådare som vill se en svängig fotbollsmatch), men det som gäller i ett mästerskap är att spela en vinnande fotboll, och det är precis det som Spanien gör med sin bollhållande tiki-taka filosofi. Och det är en fotboll som alla nationer har och kommer att få problem med.

(3) Till sist finns det ett överflöde av spetskompetens och kreativa spelare på samtliga positioner (kolla truppen) i det spanska landslaget och alla har förmågan bidra med sina unika egenskaper och avgöra matcher på egen hand, och det är precis det som behövs i slutskedet av en VM-turnering när kvalitén är som högst. Nu har man även fått ett extraordinärt tillskott i form av Diego Costa som bryter spelarmönstret i Spanien och istället kommer in med en enorm kraft och energi med hans djupledslöpande och uppoffrande spel. Och är det något som Spanien har saknat dem senaste åren så är det en klassanfallare i bra form som öser in mål. Nu har man det.

Sett till oddsen anser jag att Spanien bör ligga runt 5,00 och vara andrahandsfavorit efter Brasilien, vilket Argentina är just nu. Jag tror inte på Argentina. Anfallsbesättningen är som vanligt hypervass och nu när allt spel kommer att gå via Messi i anfallsväg så kan det luta åt ett trendbrott såvida den nya tränaren får ut 100 % utav honom. Då blir Argentina att räkna med. Får han inte det så kommer Argentina att åka i åttondel - eller kvartsfinal. För när man bygger hela sitt lag kring en spelare och den spelaren inte får ut 100 % av sitt spel så finns det inte en chans att laget når framgång. Titta bara på Barcelona under 2013/2014. Messi var inte form, och det var inte Barcelona heller.

Tyskland har jag trott på tidigare men Tyskland har en tendens att underprestera när man kommer till semi-final/final (när det gäller som mest). Allting ser ut att vara frid och fröjd fram till semin och alla höjer ett varningens finger för Tyskland när turneringen närmar sig sitt slut, men varje år så visar Tyskland prov på svag mentalitet när det gäller som mest (utslagna i semi 2006, final 2008, semi 2010, semi 2012) och jag tror inte att årets mästerskap blir något undantag. Man har ungefär samma trupp som under EM-mästerskapet 2012 och jag tror som vanligt på att man kommer att vinna fram till semifinalen, men där tar det stopp och man förlorar just pga. att man oftast underpresterar när det gäller som mest mot andra stora nationer med erfarenhet och vinnarmentalitet i avgörande matcher, t.ex. Spanien.

Jag tror att Spaniens största konkurrent blir Brasilien då dem såg ruskigt starka ut under förra årets Confederations Cup och med tanke på att man spelar mästerskapet på hemmaplan inför en frenetisk publik, och det jag räds mest för att Spanien skall stöta på dem i en ev. åttondel. Finns det något som jag tycker talar emot Brassarna så är det deras något orutinerade trupp som inte har erfarenheten som en grupp/lag att gå hela vägen i sådana här stora mästerskap sedan tidigare. Jag anser också att Brasilien är ett lag som spelar världens bästa fotboll när dem har vind i seglen och när allting blåser på som det skall. Men när/om det blåser motvind så är det ett lag som har svårt att samarbeta och att spela som ett kollektiv, och det är där jag tror att Brasilien kommer att fallera. Det har sett tungt och trubbigt ut under genrepen för Brasilien, och ser det tungt och trubbigt ut mot bättre nationer under VM så kan det vara tack och adjö för värdnationen.

Jag tror som sagt på att Spanien kommer att vinna på det som inte dem andra stora nationerna har. Till skillnad från Argentina så bygger man sitt spel kring ALLA spelare och deras individuella skicklighet, vilket gör att spelet inte fallerar bara för att en spelare ev. inte presterar till 100 %. Man har också den vinnarkultur och vinnarmentalitet som inte Tyskland har, och det är sällan man viker ned sig när det gäller som mest. Man har dessutom rutinen som en grupp/lag i stora mästerskap som Brasilien saknar, och det kan vara extremt avgörande i ett VM-slutspel.

Nej, 7,50 är bra högt för en regerande EM - och VM-mästare och jag anser att Spanien har det bästa spelvärdet som slutsegrare.

Låt festen börja!

EDITERAD 2014-06-10 20.51:23

This is the stats tab
This is the post tip

Vinnare VM 2014

SPELSTOPP

12/06/2014 22:00

Vinnare VM 2014

18+ Spela ansvarsfullt Regler & Villkor gäller

Odds 7,50
Tips Spanien

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
mr_england -  12 Jun - 04:16
Pengarna tillbaka om det lag man spelar som vinnare hos bet365 slås ut på straffar.
Hallberg_GTE -  10 Jun - 13:27
Ber om ursäkt för dåliga koll och info, kommer uppdateras inom kort!
tobiasgu -  10 Jun - 07:35
Spanien möter Brasiliens grupp i första slutspelsrundan. Så redan där kan dom träffa på varandra.

Bettingbonusar för nya kunder

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Gratisspelet krediterats när du omsatt din insättning 1x till min. odds 1.80. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor härStödlinjen.se" rel="nofollow" target="_blank"> Stödlinjen.seSpelpaus.se" rel="nofollow" target="_blank">- Spelpaus.se . Regler & Villkor gäller 18+
18+ Minsta insättning för att ta del av erbjudandet är 100 kr. Max bonus är 500 kr. Insättning och bonus måste omsättas femton (15) gånger med min. odds 1.90 inom 60 dagar före ett uttag kan göras. Stödlinjen.se , Spelpaus.se ">Spelpaus.se , Regler och villkor gäller.:
18+. Endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. Maxbonus 500 kr sport- omsättning 6x min 1.8 i odds. Giltig i 60 dagar. Spela ansvarsfullt. I Stödlinjen.se I Spelpaus.se Fullständiga regler och villkor här.
Åldersgräns 18 år | Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr. | Sport: Gratisspel på 120 kr vid första insättningen. Gratisspelet måste spelas inom 60 dagar. Vinster krediteras minus värdet på | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Fullständiga villkor gäller
18+ | 100% upp till 1000 kr med bonuspengar | Minsta insättning är 100 kr | Bonusen på betting har omsättningskravet 6x | Minimiodds på 1,8 | 60 dagar på dig att fullfölja bonusen från din första insättning
18+. Gäller nya kunder. Min insättning 100 kr. Giltigt i 60 dagar | Casino: Maxbonus 5000 kr. Omsättningskrav 20x i Casino & Live Casino | Sport: Maxbonus: 1000kr. Omsättningskrav: 6x på Betting. Min. odds: 1.8 Stödlinjen.se, Spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Fullständiga regler och villkor
Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Rekatochklart Speltips

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Idag
Live
alexsnacke

alexsnacke

21:00

25 Apr

Brighton - Manchester City

Fotboll - Premier League

2 asian -1,5

2.05

Idag
Live
TobbesTips

TobbesTips

01:00

26 Apr

Tampa Bay - Florida

Ishockey - NHL

1 inkl ot och straffar

1.93

Idag
Live
RoloMartins

RoloMartins

04:00

26 Apr

Lakers-Nuggets

Basket - NBA

2 -1

1.95

Idag
Live
CasperJ

CasperJ

18:00

26 Apr

M. Navone - H. Rune

Tennis - ATP Madrid

Rune 2-0

2.00

Idag
Live
jewertsson

jewertsson

20:30

26 Apr

Bochum - Hoffenheim

Fotboll - Bundesliga

Hoffenheim +0.5

1.72

Idag
Live
Aston

Aston

21:00

26 Apr

Real Sociedad - Real Madrid

Fotboll - La Liga

2 dnb

1.94

Idag
Live
alexsnacke

alexsnacke

21:00

26 Apr

QPR - Leeds

Fotboll - Championship

2 asian -1,0

1.75

Idag
Live
CasperJ

CasperJ

11:00

27 Apr

D. Medvedev - M. Arnaldi

Tennis - ATP Madrid

Medvedev -3,5

1.95

Idag
Live
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

13:30

27 Apr

Björnens Trippel

Fotboll - Multi

Trippel

6.88

Idag
Live
Aston

Aston

21:00

27 Apr

Atletico Madrid - At. Bilbao

Fotboll - La Liga

Över 9,5 hörnor

1.70

Rekatochklart Poolspel

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Författare Tid & Datum Spel Kategori Pris
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

19:00

25 Apr

Topptipset Tips 25/4 Fotboll
324 kr
Leboff

Leboff

19:30

25 Apr

V64 Tips Gävle 25/4 Trav
720 kr
Leboff

Leboff

20:55

25 Apr

DD Tips Gävle 25/4 Trav
200 kr
Leboff

Leboff

12:45

26 Apr

V65 Tips Jägersro 26/4 Trav
700 kr
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

17:30

26 Apr

Powerplay Tips 26/4 Fotboll
216 kr
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

16:00

27 Apr

Stryktipset Tips 27/4 Fotboll
15552 kr
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

19:00

25 Apr

Topptipset Tips 25/4

Fotboll

324 kr

Leboff

Leboff

19:30

25 Apr

V64 Tips Gävle 25/4

Trav

720 kr

Leboff

Leboff

20:55

25 Apr

DD Tips Gävle 25/4

Trav

200 kr

Leboff

Leboff

12:45

26 Apr

V65 Tips Jägersro 26/4

Trav

700 kr

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

17:30

26 Apr

Powerplay Tips 26/4

Fotboll

216 kr

RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

16:00

27 Apr

Stryktipset Tips 27/4

Fotboll

15552 kr